hesabın var mı? giriş yap

  • ''yalnızlığın dezavantajlarından birisi vardır ki, bilincine varılması ötekiler kadar kolay olmaz. bu dezavantaj; sürekli evde kalmak yüzünden, dış etkilere karşı çok duyarlılaşan bedenimizin en küçük bir hava akımında bile hasta olmasıdır. sürekli köşeye çekilmişlik yüzünden ruhsal durumumuz öyle duyarlı olur ki, en önemsiz olaylar, sözcükler ve hatta salt tavırlar yüzünden huzursuz olur, hastalanır ya da inciniriz. oysa sürekli kalabalığın içinde kalan biri, bunları dikkate almaz bile.''

    demiş arthur schopenhauer.

  • cola/fanta gibi, gazli ve sekerli iceceklerle birlikte icmemeye ozen gosterin. kalorisi tavan yapar. yavas icerseniz tadi cok koyu olur. agirlasir. portakal suyu, red bull tercih edin.

    markalara fazla aldanmayin. en iyi votka, renksiz, tadsiz ve kokusuz olan votkadir. alkol dereceleri hemem hemen butun markalarda birbirlerine yakin. paraniza acimiyorsaniz ve keyfinize duskunseniz takilin kafaniza gore.
    imkaniniz olursa mutlaka nemiroffu deneyin. shoot olarak icin.

    votka bircok kokteyilde basrol oynar. az ya da cok olmasi onemli degil. kaldirabileceginiz miktarda buz ile icilen her kokteyile karistirabilirsiniz. bir kac istisna haric tabi.
    iskandinav ve rus milleti ile votka icmekten uzak durun. hem sapitiyorlar hem de sek iciyorlar.
    kuru karanfil ve limon kabuklari ile sari votka yapin evinizde.
    sade votkanin icerisine dograyacaginiz elma/armut/kivi/limon gibi aromasi yogun meyvalar cok guzel tadlar katacaktir.

    kalp, sinir gibi ciddi rahatsizliklariniz varsa, enerji icecekleri ile kesinlikle karistirmayin.
    emin olmadiginiz mekanlarda votkadan uzak durun. sahtesi en kolay yapilan ve sik kullanilan icki votkadir. ozellikle tatil bolgelerinde ki bar/otel ve diskolarda hep cakma votka kullanilir.
    votka sek icilir. normali bu. votkayi herhangi bir gazli ya da meyve suyu ile icecekseniz; sirasi ile, ilk once buzu, votkayi ve ikinci iceceginizi koyun bardaga. mutlaka karistirici olsun. votkaniz en ustte kalirsa, ilk icimde suratiniz ek$ir

  • dedem marangozmuş ve gerçekten çok fakirlermiş. babam üniversite sınavını kazandığı halde çalışmak zorunda kaldığı için üniversiteye gidememiş.

    babam küçükken eve doğru düzgün et bile alamazlarmış. dedem de nur içinde yatsın yemeğe çok düşkün biriymiş. geceleyin kalkar kimseden habersiz mutfakta hamur açar onu bir güzel pişirir, babannem görmesin diye etrafı temizleyip yatarmış. dedemin de en çok istediği dışarıda köfte ekmek yemekmiş.

    babam işe başladıktan sonra ilk maaşıyla dedeme köfte ekmek ısmarlamış. ışte bu babamın şimdiye kadar ki adam 60 yaşına geldi, yaşadığı en büyük mutluluk olmuş. sonra dedem gut hastalığından vefat etti, mekanı cennet olur inşallah

  • başlığı görünce, korkak bir göçmen örneği olarak annemin babaannesinden bahsetmeyi borç bildim.

    makedonya'da biri dokuz yaşında, diğeri bebek iki küçük çocuğuyla, savaşmaya giden kocasını beklemektedir. aniden silahlı sırpların yaklaştığı haberi gelir. sadece çocuklarını yanına alarak, ki birini de yolda kaybeder sonrasında, kaçarak tekirdağ'a ulaşır. varlıklı bir ailenin kızı olarak büyümüş bu kadın, hayatta kalmak için hastanelerde hademelik yapar dilini anlamadığı insanların arasında. makedon olduğu halde osmanlı topraklarına vatan deyip savunan kocasının tekrar onu bulması yıllar sürer.

    sevdiklerini hayatta tutmak için annesini, babasını, kardeşlerini, dostlarını, malını mülkünü geride bırakıp bilinmeze doğru gitmek buralarda atıp sıkmaya benzemez.

    debe editi: kültürel çeşitlilik bir ülke için büyük zenginlik. keşke kirli politikalara malzeme edilmese.

  • ee bu isler boyledir iste. sen turban yasagini okul tarihin boyunca uygulamayip islamcilara kol kanat gererek demokrat oldugunu zannedersin ama ayni turbanli bacilar iktidari ele gecirince butun kurumsal kulturunu yerle bir edip universiteni cezaevine cevirirler. ha bu turkiye'deki sol liberal salaklarin daha da salagi icin:

    (bkz: tudeh)