hesabın var mı? giriş yap

  • benim de sürekli yaptığımdır. tam tersi yapmamak garip geliyor. oradaki insan üç kuruş maaşa akşama kadar senin benim artıklarımızı düzeltmekle meşgul oluyor. en azından benım dağıttıklarım için yorulmasın istiyorum.

  • sabah sabah ağzımı kötü kötü sözlerle açmama sebep olan müthiş açıklama.

    http://tvarsivi.com/…php?y=11&z=2011-10-28 08:25:00

    kalktım, birşeyler atıştırdım, açtım televizyonu. hazırlanıyorum bir yandan işe gitmek için, bir yandan da göz ucuyla sabah haberlerini takip ediyorum. neyse, milli eğitim bakanımız ömer dinçer paris'te açıklama yapıyordu.

    "atanamamış öğretmenler diye uyduruk bir sorun çıkardılar, her cuma gelip bizim bakanlığın önünde toplanıyorlar, geliyorlar bizi öğretmen olarak alın diyorlar"

    bizim ülkede hiç atanamayan öğretmen mi olurmuş.

  • fenerbahçeli cemil.
    alman kaleci mayer.
    franz bekenbauer.
    tacsız kral pele.
    nadya komanaçi...

  • igor akınfeev, sergey ignashevich ve berezutskiy kardeşler. bence bu dörtlü artık ayrı bir başlığı hak ediyorlar. yüzyıllardır beraber oynayan yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen, eşlerinden çok birbirlerini gören bir dörtlü bu. düşünün şu an oynanmakta olan 12 nisan 2018 cska moskova arsenal maçında cska’nın geri dörtlüsünü oluşturuyorlar. aynı şekilde 13 sene önceki uefa finali olan 18 mayıs 2005 sporting lizbon cska moskova maçında da cska’nın savunma dörtlüsünü oluşturuyorlardı. yaşlanmıyorlar. resmen lost’daki richard alpert gibiler.kimi tarihçilere göre 93 harbinde ruslar yeşilköy’e kadar geldiklerinde de bu dörtlü vardı, kimi tarihçilere göre ise almanların petersburg kuşatmasını moskova’dan getirdikleri yardımlarla bu dörtlü yıktı. o dörtlüyü tanıyalım;

    igor akınfeev: cska’nın kalecisi, fm efsanesi. bu dörtlünün en genci. gerçi en genci dediğime bakmayın 15 yıldır cska’nın kalesinde. bu takımın kalesinde başka kaleci gördüğümü hatırlamıyorum. milli takımda da kendisinden önce herhalde lev yaşin oynuyordu. yıllar geçtikçe iyi kalecilikten kova kaleciliğe geçiş yaptı ama olsun. bi 10 sene daha rahat oynar.

    sergey ignashevich: 39 yaşında genç yetenek. berezutskiy kardeşleri ayırt edebilen tek insan. yaklaşık bi 10 yıldır ha bıraktı ha bırakacak diye takip ediyorum ama yok adam bırakmıyor. nasıl olduğunu şöyle düşünün, euro 2004’de “ tecrübeli stoper “ deniyordu kendisine. cska’nın alt yapısında stoper oynayan 2002 doğumlu bi oğlu varmış. herhalde onunla beraber 1 sezon oynamadan bırakmayacak.

    berezutskiler: vasili berezutski ve alexei berezutski kardeşler. onlar da iyi kardeşler. 36 yaşındalar. hangisinin vasiliy hangisinin aleksey olduğunu eşleri bile bilmiyor. ayırt eden tek kişi ignashevich.

    bu dörtlü tabiî ki rus milli takımında da yıllarca beraber oynadılar. 4 futbolcu toplamda 383 kez rus milli takım forması giymişler. affedersiniz istemsiz bi şekilde oha amk çıktı ağzımdan. kendilerine yıllardır rakip olarak görebileceğim tek dörtlü juventus ve italya milli takımı’nın geri dörtlüsünü oluşturan gianluigi buffon, andrea barzagli, giorgio chiellini ve leonardo bonucci idi ama onlar bile ayrıldı lan. bonucci milan’a gitti buffon ve barzagli milli takımı bıraktı. bu adamlar bırakmıyorlar.

  • vay be! bir de şurayı hala görmeye giden var. beton görmek isteyen ankara' ya falan gitsin, en azından daha az arap görür.

  • modlarla alakalı çok fazla entry giriliyor. özellikle ara ara oyunun ücretsiz dağıtımı ile oyuna yeni başlayanlar dalga dalga oyunu keşfetmeye çalışıyor. bu entry'de bence oyunun olmazs olmaz modlarını paylaşacağım. mod işi bir dehliz ben öncelikle oyunu oynamamı rahatlatan modları paylaşıcam. ileride daha farklı modları da eklerim. bu arada dikkat etmeniz gereken bir konuda dlc'ler. oyunu aldınız ama zibille dlc var. bazı modlar ve skinler belirli dlc'ler olmadan çalışmaz. bu yüzden mod yüklemeden önce sizde olmayan bir dlc'yi istiyor mu diye kontrol etmeyi unutmayın.

    tm:pe v11 stable (traffic manager: president edition)
    en önemlisi ve tartışmalı olanla başlayalım. trafik düzenleme modu. öncelikle menü açıklamasını bırakalım.

    bu modda benim en sık kullandığım özellik trafik düzenleme özelliği. özellikle otoban çıkışlarını ve katılımlarını düzenlemek için birebir. menüde lane connector olarak geçiyor.
    ikinci en sık kullandığım özellik ise geçiş önceliği ayarı.
    bu da menüde priority signs diye geçiyor. dönel kavşak veya 4 yol ağızı fark etmez her türlü kesişim noktasındaki karışıklıkları kolayca çözebilirsiniz.
    trafik ışıklarını açıp kapatabilirsiniz
    yolu kullanıcak olan araçları açıp kapatabilirsiniz.

    bunun dışında da özellikleri var ama benim en sık kullandıklarım bunlar.

    precision engineering yol yaparken bir viraj yapacaksını diyelim 90 derecelik bir açı ile dönmek istiyorsunuz. işte size bu bilgiyi yol çekerken ekran gösteriyor. yolun dönüş açısı gibi bilgileri görerek yaparsanız mükemmel simetriklite parseller yapabiliyorsunuz. şöyle görünüyor.

    move it yaptığınız şeylerin yerini değiştirmek bazen çok maliyetli oluyor. çoğu zaman da bi yolu geçirmek için azıcık kenara almak istiyorsunuz. işte bu tip ufak kaydırmaları rahatca yapabileceğiniz bir mod.

    extra landscaping tools adından anlaşılacağı gibi harfiyat işlerinizde size yardımcı olabilecek bir mod. oyunun kendi harfiyat aletleri biraz yetersiz. bu mod ile haya ettiklerinizi daha kolay yapabilirsiniz.

    automatic bulldoze v2 yine ismi ile müstesna bir mod. terk edilmiş, yanmış, yıkılmış binalar otomatik olarak yıkıyor. bu mod olmazsa bu binalar tek tek sizin tespit edip yıkmanız gerekiyor. yoksa bu binalara başka yeni insanlar gelip yerleşmiyor. önce yıkılması şart. şehir büyüyünce de bunu takip etmeniz gerçekten zorlaşıyor. özellikle de bazen şehirde beklenmedik sıkıntılar yaşandığın bir anda büyük popülasyon kayıpları yaşayabiliyorsunuz ve bir anda yülerce terk edilmiş bina oluyor. bunları da tek tek yıkmak çok can sıkıcı. mesela bir deva benim kanalizasyon çıkışım su pompasına fazla yakın olmuş bütün şehir içme suyundan zehirlendi ve bir anda kitlesel ölümler yaşandı. bir yandan insanları hastanelere yetiştirirken bir yandan da terk edilmiş binaları yıkmak çok zor bir şey. o yüzden bunu da kurun bence.

    roundabout builder 4 yol ağızları trafiğin 1 numaralı kaynağı. bu yüzden yoğunluk olan yerlere roundabout yani dönel kavşak yapmaya çalışın. özellikle otobanların şehre bağlandığı ilk noktalara mutlaka yapın. bazen de 4 yol ağızı olan bir yer oyun ilerledikçe yoğunlaşıyor. orayı sonradan dönel kavşak yapmak için bu mod ideal. çapını belirliyorsunuz, hangi tip yol yapmak istediğinizi seçiyorsunuz, 4 yol ağızının ortasını seçiyorsunuz ve tıklıyorsunuz mükemmel yuvarlaklıkta bir dönel kavşak yapıyor. bu da şöyle görünüyor.

    auto line color
    bence bu mod oyunun buglarından birini kapatıyor. diyelim ki metro hatları döşediniz ve birden fazla hattınız var. bu hatları harita açtığınızda her hattın aynı renk olduğunu göreceksiniz. bu renkleri değiştirmeniz gerekiyor. hangisi hangisi anlamak için. işte bu küçük mod yeni bir hat açtığınızda ona otomatik farklı bir renk veriyor. tekrar girip değiştirmenize gerek kalmıyor.

    clouds & fog toggler
    bu özellikle bilgisayarı zorlananları rahatlabilir. oyundaki bulut ve sisleri ortadan kaldırıyor.

    city vitals watch
    şehir büyüdükçe takip etmeniz gereken ve büyütmeniz gereken bazı temel metrikleri düzenli olarak devamlı ekranda tutan bir mod. mesela elektrik, su, kanalizasyon kapasitenizi falan devamlı ekranda tutuyor böylece kesinti yaşanmadan gerekli büyütmeleri yapabiliyorsunuz. ekranda sağda city vitals watch diye bir pencere var. o siz kapatmadığınız sürece sabit duruyor. bu alanı kişiselleştirebiliyorsunuz da.

    one-way street arrows
    tek yön olan yolların yönlerini sürekli gösteren mod. yol menüsüne girdiğinizde görebiliyorsunuz biliyorum ama ben bu bilgiyi almak için her seferinde yol menüsüne girmiyim her an göreyim isterseniz bu mod çözüm.

    unlimited money + everything son olarak da bu mod işin kolayına kaçma isteyenlere herşeyi limitsizce kullanabiliyorsunuz.

    bunlar dışında çeşitli skin modları var. nedir bu skin modları mesela tırları dhl kamyonu gibi gösteren mod var. şehirlerin mimari tarzını değiştiren mod var. mesela yeni bir yerleşim bölgesi yaptınız. bu bölgeyi districts'den ayrı bir bölge olarak oluşturun. bölgeyi oluşturduğunuzda oraya otomatik bir isim atayacak. o isme tıklayın. şöyle bir menü açılacak. bu menüde european yazan şey o bölgedeki binaların mimarı çeşididir. işte indireceğiniz bu tip modlarla farklı mimari özelliklere sahip bölgeler yaratabilirsiniz. bendeki seçenecekler mesela şöyle. bunları ben indirdim yüklü gelen şeyler değil. steam'de nerde bunlar derseniz işte burda.

    şimdilik benden bu kadar. ara ara tazelerim burayı. sorusu olan olursa da yeşillendirsin. ben steam üzerinden oynuyorum bu arada. steam dışındaki platformlarda modlar nasıl kurulur vs. o konulara hakim değilim.

  • toplu taşıma araçlarını kullanan biz faniler için genel toplamda çok yararlıdır.evet, a noktasından b noktasına daha hızlı gidersiniz.üstelik turşu kavanozuna tıkışır gibi binmek zorunda olduğunuz ,şeridinde üç otobüse bedel phileasların ola ki cam kenarına yapışma şansına erişirseniz, yanınızdan geçen süper lüks araçlara çeşitli el hareketleri bile yapabilirsiniz.ve hatta tanesine 1.2 milyon dolar ödeyip 150 tane alarak üreticisine hayal bile edemeyeceği bir parayı kazandırırken 'ulan bunları biz niye üretmiyoruz ki' diye sormayan bir insansanız acayip mutlu olursunuz.

    rakamları okuyunca dudağım uçukladı.
    dönen rant'a bakar mısınız?

    mercedes gibi bir firma bunun muadili denebilecek bir aracı bunun yarısına satıyor.ama sen hayır ben hollandadan alacağım demekte ısrar ediyorsun(yalnızca bir kez açan lale soğanlarının da hollanda dan alındığını hatırlayalım).

    eğer amaç insanları gidecekleri yere otobüs kullandırarak daha hızlı ulaştırmaksa, inanın çok çok daha ucuz yolları bulunur.o yolları da, kendisine metrobüs hakkında sorular soran gazeteciye 'biz senin gibi 150 mühendis çalıştırıyoruz' diyen iett genel müdürü çok iyi bilir.hadi o cahil diyelim, o mühendisler ona öğretirler.

    istanbul büyükşehir belediyesinin mevcut yönetiminin acilen cevap vermesi gereken ama asla cevap vermeyeceğini bildiğimiz etik sorular var.

    ben metrobüs tartışması çerçevesinde herkese birşey sormak isterim.ibb son 2 yılda aralarında metrobüs araçlarının da olduğu çok ciddi bir alım yaptı.kendi tanıtım duyurularında bu rakamı 700 küsür olarak açıkladılar, ki bu rakama phileaslar dahil değil bildiğim kadarıyla.şimdi soru şu,siz paris ya da londra belediye başkanı olsanız, ve şehirinize bu çapta bir araç alımı yapmak durumunda olsanız, yüz milyonlarca dolar/euro ödeyeceğiniz firmaya şunu demez misiniz; 'bak arkadaş ben senden şu miktarda alım yapacağım ve bu araçların benim memlektimde yetişmiş, şehirin gereksinimlerini ve kimyasını çok iyi bilen mimarları, mühendisleri, tasarımcıları tarafından şehirimize uygun olarak tasarlanmış, bu şehirin sembolü olacak şu tasarımlardan olmasını istiyorum'.hadi diyelim ki tasarlayamadın, 'şehirime uygun bir tasarım yapmanızı istiyorum'.

    rantı falan bir kenara bırakalım şimdilik.hoş, bırakmasak ne olacak?ben bunun cevabını merak ediyorum arkadaş.ve bunun cevabını da, insanlara ıslak mendil dağıtmayı ciddi bir hizmet olarak duyuran iett genel müdürlüğünün ya da çalışmalarını övmek için tasarruf rakamları yerine, harcama rakamları açıklayan belediye başkanlığının değil, bizzat başbakanın vermesi gerekir ki, kendisinin, mitinglerini, toplantılarını gece gündüz demeden, olumsuz koşullarda takip eden gazetecileri aşağılamak, aynı görüşte olmadığı vatandaşları alenen tefe koymak, yalan yanlış isnadlarla muhalefete giydirmek gibi çok önemli işleri var.

    son sözüm sana istanbullu arkadaş,eğer sen sana söylendiği gibi, istanbulun iki yakasını birbirine bağlayan ve yarı fiyatına yapılabilecek bu işi asrın projesi diye duyuran bu zihniyete eyvallah diyorsan, daha dur arkadaşım!sana daha neler müstehak, o belaların muhteviyatını, onları başına saracak yöneticiler bile bilmiyor henüz.yakında hep beraber öğreneceğiz!

    edit:bu entry yi zamanın ötesine savuran gençler,sizleri pistlerde de görmek isteriz.sana paranı çalıyorlar diyorum, sen 'olsun, onlar bizim partili' diyorsun.o zaman oo yeah

    edit2:imlâ