hesabın var mı? giriş yap

  • bu adamdan daha yükseğe sıçrayan olacak, hatta oldu.
    bu adamdan daha yaratıcı smaçlar deneyen / yapan olacak, hatta bu da oldu.

    ama bu adam kadar estetik smaç yapabilen henüz gelmedi. zach lavine veya aaron gordon konuşuyoruz kaç gündür, ki 2000'den beri bu kadar eğlenmemiştim, olağanüstü şeyler izledik, yine de açıp vc videolarına bakınca tekrar anladım, bu adam başkaydı.

    smaç basabilen insanlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır. topu potaya 90 dereceye ne kadar yakın açıyla sokarsanız o kadar etkileyici ve zor oluyor. bu adam, günümüz smaçlarında gördüğümüz gibi potanın içine cılız bir şekilde bırakmaktan çok, çemberi döver gibi neredeyse dik bir açıyla topu vuruyordu çembere.

    dominique wilkins'te de benzer bir kuvvet söz konusuydu, hatta daha fazlası belki de. ama vince carter sadece kuvvet değil, iyi bir smacı tanımlayan bütün alanlarda yüksek yetiye sahip bir yaratıktı resmen. hepsine örnek vermeye çalışacağım ki canlı izleyememiş genç arkadaşlar daha iyi anlasın.

    kuvvet: yukarda da bahsettiğim gibi potayı kırmaya yönelikti her smacı nerdeyse. özel bir smaç gerekmez anlatmak için zira nerdeyse bütün smaçlarını bi otoriteyle yapıyordu adam. "buranın (pota etrafındaki hava sahası) kralı benim, bana bulaşmayın" mesajı vermek için. ama şunun bende yeri ayrıdır. topu vurduktan sonra sekip gittiği yere bakın, kullanılan gücü anlarsınız.

    sıçrama: daha fazla yükseldiği smaçlar kesinlikle vardır ama ilgili videoyu izlerken bunu paylaşayım dedim.

    yaratıcılık : elbow dunk diyorum sadece

    cesaret : şu pozisyonda smaç yapmayı düşünecek başka adam yoktur herhalde. aman kafayı kırmayayım demiyor kesinlikle.

    estetik : şu videoda 0.25 yavaş çekim izleyin, şu komplike hareketi yaparken bile ne kadar rahat ve estetik olduğunu göreceksiniz. poz ver photoshop ile uçuracaz seni deseler, yerde veya iple böyle poz veremem. bu adamın havadaki fotoğraflarına bakın her biri ayrı güzel durur. havada geçirdiği her saniye estetikti adamın.

    son olarak bu uzun entryde anlatmaya çalıştığımı kısaca kobe bryant'tan dinleyelim.

    greatest dunker of all time

  • celal şengörün dediği gibi ; türkiye aslında bir afganistandır yani kadını bikini giyer erkeği mercedese biner takım elbise giyet felan filan ama kafayı açtığınız zaman afganistandaki kafanın aynısıdır.

    kültür seviyesi magmada milletin.

  • öncelikle kendisine acil şifalar diliyorum ama insan şunugörünce kendisini tutamayıp ister istemez gülüyor.

    zamanın ötesinden gelen edit: sevgili kardeşim acil şifalar dilemedik mi?

    en beğenilenlerden edit: olayın trajikomik olduğunu fark edip şukulayanlara ayrıca teşekkür.

  • benim de aralarında bulunduğum erkek grubu.

    âşık olduğum muhteşem varlık tamamen kendi isteği ve seçimiyle benim koynumda uyumayı seçiyorsa bundan daha ötesi zaten olamaz. onun o cennet kokusu, bebek mışıldamaları ve inlemeleri, teninin hissi, kalbinin atışı, boynunun altından doladığım koluma* ve elime verdiği uyku kokulu minik öpücükler, beline sardığım elimi okşaması, ayaklarını ayaklarıma sürtmesi, sıcacıklığı... bağrına alıp uyumak için daha nefis ne olabilir? hele bir de uykusuz bir gün geçirmişsem, sıcacık bir banyo ve ardından bu, aynen nasıl yattıysam öyle kalkarım ve çok da dingin, huzur dolu ve dinlenmiş olarak uyanırım.

  • tam üstümde oturan komsumun spor salonu var. o yuzden cok erken kalkiyor. kendisi de masallah vucut yapmis iri kiyim.sabahin korunde gurultulu bicimde uyaniyor. sanki yataktan cikmiyor, dusuyor. adamin sabah rutinini ezberledim.ve seslerden anladigim kadariyla şöyle bir sey kabaca; yataktan düşme, bu dusme sonucu agriyan basina buz almak icin mutfaga depar atma, buzu kafaya dan dan dan diye vurarak aciyi azaltma, buz kafada kirilinca sangir sungur sesler esliginde biraz da ovarak devam etme, banyoya gidip suyu dibine kadar acip tazyigini kontrol etmek, yeterince tazyikli degil diye sinirlenip konkordotttooooo diye kukremek, kosarak yine odaya gelip laps lups diye zırh giyinmek (pamuk ses cikarmiyor cunku) sinirle dolap kapilarini carpmak ve en son kilicini kalkanini kapip celik kapiyi da vurup saniyorum tazyik sikayetini belediyeye iletmek uzere evden cikmak. uyku sersemi hep boyle hayal ediyorum. o lambur lumbur yuvarlanirken merdivenlerden ben tekrar uykuya daliyorum. evet benim komsum yuvarlanarak iniyor, herhalde badicilere ozgu bir stil bu bilemiyorum. normal inmeyle o ses çıkmaz.
    edit.

  • başlık: beyler aileme cok büyük yalan söyledim
    entry: bu sene beni ünvden mezun olacak zannediyorlar ama ben daha sinavi bile kazanamadim, her sabah evden cikiyorum 4 yildir kahveye gidip geri geliyorum, napiim lan ben öldüreyim di mi annemi babami

    `@4`: o değilde bu yalanı 4 yıldır yiyecek kadar mal ailen varsa senin üniversiteyi kazanamaman normal