hesabın var mı? giriş yap

  • benim lan bu. evet ezikliğini hissediyorum.

    lisenin son senesindeyken babam iflasın eşiğine gelmişti. bırak beni bir üniversitede okutmayı, ki özel üniversiteden falan bahsetmiyorum bildiğin devlet üniversitesi, içine düştüğü borç batağından kurtulmak için ek gelire ihtiyaç duyuyordu. ben de bu durumda çalışmak zorunda olduğum için gidemedim üniversiteye. çalışırken açıköğretime kaydoldum. bu süreçte babam iflas etti ve ailenin bütün maddi yükü benim üstüme kaldı. yaklaşık iki sene sonra annem hastalandı. hayatımda bir kez bile hasta yattığını görmediğim annem yataklara düştü, akciğer kanseri dediler.

    işten arda kalan zamanlarda hastanelerde koşuşturdum. bir yandan tedavi masrafları, bir yandan evin masrafları derken fazla geldi, yetemedim. ilk kredimi çektim. malesef çok dayanamadı annem, 9 ay yaşatabildik. annem üniversite mezunu olduğumu görmeyi çok isterdi, göremedi.

    bitirdim açıköğretimi. diplomasını alınca mezarlığa koştum anneme gösterdim. o bilmez açıköğretim falan, diploma işte, üniversite diploması. sevinmiştir.

    kampüs havası solumadım, yurtta öğrenci evinde falan kalmadım, kettle'da makarna yapmadım amk. sizin kadar eğitim almadım ama açıköğretimde okurken çok şey öğrendim.

    mutlu musunuz lan şimdi?

  • baslik: ingilizce sınav yardım
    1. panpalarım bir seyahat acentasına şikayet mektubu yazmam gerekiyo kısaca yazabilir misiniz
    ...
    ,,
    ..
    10. ulan öküz bari türkcesini yazda talebin b boka benzesin. ben sana bi kiyak yapayim.

    dear sir/madam

    i am susesindebalik. i stayed at your hotel yesterday. i went to the disco at 2 and drunk some beer and raki. finally after 3 glasses of raki, i became blind. i could not see for a temporary term. all the waiters and bodyguard raped me in the disco. i want to complain about the drinks, are they licensed or not? additionally why do not employ african bodyguards?

    yours sincerely.

    abicim burada nickini yazdigim yere kendi adini soyadini yazacaksin, dilekcede de discoda kullandiginiz rakilar sahte mi, gecici körlük yasadim diye sikayette bulundum.

  • xbox series s’imi seagate’in xbox logolu tasarladığı 2gb hdd ile kullanıyorum. x|s optimized oyunların internal disk ve hdd ile kullanımıyla alakalı bir kaç bilgi vereyim.

    öncelikle çoğu x|s oyun internal’da çalışıyor ve xbox series s’in depolama alanı maalesef x’e göre düşük olduğundan bunu da verimli kullanmak gerekli. her şeyde olduğu gibi bu durumun da istisnaları var. yani bazı x|s optimized oyunlar hdd’den de çalışıyor. bunu öğrenmek için;

    1-oyunu indirin (tamamen indirmenize gerek yok sadece kütüphanede gözükmesi yeterli.)
    2-kütüphanedeyken oyunun üstüne gelip gamepad’den görüntüleme tuşuna (view button) basın.
    3-sol tarafta dosya bilgileri var ona girin.
    4-çıkan uzun metinde sol aşağılara doğru “consoletype” göreceksiniz, eğer karşısında xboxgen9 yazıyorsa hdd’den oynanmaz, ancak xboxone yazıyorsa hdd’den de oynayabilirsiniz.

    not: bütün x|s optimized olmayan oyunları hdd’den oynayabilirsiniz.

    not2: eğer otomatik indirme yeri hdd olarak ayarlıysa (çoğu kişide internal hızlı dolacağı için böyledir diye tahmin ediyorum.) hdd’den çalışmayacak oyunlar için xbox zaten size uyarı veriyor.

    not3: bazı oyunlar store’da ve gamepass’te 2 versiyon oluyor, xbox one ve xbox series x|s optimized. benim için çok önemli bir oyun değilse genelde xbox one versiyonunu indirip hdd’den oynuyorum. (örn: fifa serisi)

    x|s optimized olup hdd’den oynanabilen oyunların bazıları:

    * ark survival evolved
    * desperados 3
    * halo mcc
    * mass effect: legendary edition
    * minecraft dungeons
    * ori and the will of the wisps
    * rocket league
    * sea of thieves
    * state of decay 2
    * star wars: squadrons
    * the division 2
    * warhammer: vermintide 2
    * we happy few
    * zombie army 4

  • öeeh.
    ulan ne deseler akp oyları yükseliyor zaten.
    bare içinde kalmasın.
    yardırmıştır.

  • 21.01.2012 blackpool - crystal palace maçı

    ladylove - 1224246
    21.01.2012 15:10:08 arkadaşlar merhaba ben size bu mac hakkında bilgi vericem .benım yengem bloomfield road (blackpool stadyumu) 'ta temızlıkcı. gecen gun ian holloway (teknık dırektor) 'ın odasını temızlerken bı konusmaya kulak mısafırı olmus. neil warnock (crystal palace teknık dırektoru) bunu aramıs paraya ıhtıyaclarını oldugunu soylemıs puana ihtiyacımız yok demıs zaten hafta ıcı kupa macımız var sizde para kazanın bızde kazanalım demis.anlıcanız şike var mac 2/1 olucakmıs benden soylemesı yengeme guvenıyorum..

    maçın iy/ms sonuçları ise şöyledir efendim

    iy : 0 - 1 ms : 2 - 1

    inanmayanlar için caps
    http://imageshack.us/photo/my-images/40/macsd.jpg/

  • oncelikle sunu dikkatli bir okumak gerekiyor. ozellikle su kismini:

    "...o dönemde köşk'teki müstahdemin, yaverlerin, muhafız polislerinin iaşesi ve köşk'ün diğer masrafları da atatürk tarafından karşılanıyordu. başvekil ve vekillere ödenen harcırah cumhurbaşkanı için söz konusu olmadığından seyahatlerde ulaşım dışındaki, yemek ve içki dahil bütün masraflar, tamamen kendi kesesinden çıkıyordu... "

    o zaman neredeyse cumhurbaskanligi butcesi anlamina gelen bir parayla bugunku cumhurbaskani maasini karsilastirirsan boyle oran cikar tabii.
    (bkz: beyin bedava)

  • evet. ülkemiz topraklarında suriyelisinden eğitimsinize, gericisinden teröristine kadar herkes beşer onar ürerken maalesef bu kültürlü kesim ya tek çocuk yapıyor, ya hiç evlenmiyor ya da çocuk yapmıyor.

    ben bugün burada hepinizi üremeye davet ediyorum arkadaşlar. ülkenin geleceği için herkes sağlıklı genlerini geleceğe aktarsın. çocuğuna gerekli eğitimi ve ahlakı sağlasın lütfen.

    gidin ve çılgınlar gibi çoğalın. başka seçenek kalmadı!

    edit: üreyecek olanlar lütfen kaç tane üreyeceğini belirtsin, hesabımızı bilelim.

  • istanbul'da yaşayıp istanbul'u övmek için çok çok az sebep vardır. o övenler de toplu taşıma kullanmayan, arabasını park etmek için mücadele vermeyen, doğru düzgün fakir fukara, göçmen vs. ile muhatap olmayan, kendine bol vakit ayırıp şehrin güzel yerlerinde hayatın tadını çıkaran insanlardır. yoksa bu kadar kaosun, fakirliğin olduğu, yaşamın ve paranın pul kadar değerli olmadığı, insanların birçok semtte kucak kucağa yaşadığı, ahır damından bozma evlere bir asgarî ücret kira istenen boktan bir şehri kim niçin över?