hesabın var mı? giriş yap

  • bizim evin yan tarafında kafe işleten bir ablamız vardı, eşini kaybetti 3-4 yıl önce falan, bir de oğlu var. akşamları takılıyorduk ablanın yanına, kahvemizi içip laflıyorduk. gülay abla olsun adı, bir de arkadaşı var mehmet abi, muhabbet neşeli bir adam. neyse bizim bu gülay abla yoruluyor kafede, oğlanın okulu, ev, kafe derken yetişemedi, devretmeye karar verdi dükkanı. alıcısı çabuk çıktı, anlaştı bizim abla. o akşam müşteriler de gittikten sonra bi yorgunluk kahvesi yapmış kendine, muhabbet ediyorlar mehmet abiyle;

    -bitti mi gülay, hallettin mi işleri.
    +bitti şükür, devrettim artık, kurtuldum.
    -ee, kafe de yok artık, ne yapacaksın şimdi?
    +valla hiç bilmiyorum ki mehmet, işim gücüm kalmadı.
    -e o zaman evlensek ya biz gülay?
    +olur mehmet evlenelim.

    ve evlendiler. ne güzel di mi lan? madem yapacak işimiz yok, e o zaman neden evlenmiyoruz.

  • bir çocuk büyüyünce ne yaparsa truman da onu yapacaktır. bir çocuk dedim evet, dahası ünlü bir çocuk. truman biyolojik olarak yetişkindi ama ruhu hâla bir çocuktu ve bir çocuk kadar masumdu. etrafındaki kurgusal dünya ona her zaman bir çocuk gibi davrandı. direkt veya dolaylı yollarla hayatına müdahale edildi. truman hiç büyümedi. dışarı çıkınca hiç şüphesiz gerçek dünyayı görecek, ruhsal olarak da büyüyecek. çocukluğumuzda algıladığımız dünya ile büyüdüğümüzde algıladığımız dünya aynı mı?

  • yetiştirme koşullarından kaynaklıdır.
    yumurtaların kirli olmasının birden fazla sebebi vardır.
    şöyle ki;

    kafes sisteminde yapılan üretimde bu sorunu çok görmeyiz. ancak free range dediğimiz serbest dolaşım şeklindeki üretimde, kümeslerde folluklar olur. tavukların erken zamanda (yumurtlama öncesi) folluklara alıştırılması gerekir. yani bir nevi teşvik ederiz tavukları folluklara yumurtlamaları için. hatta bunun için yapay yumurta dahi koyarız.
    follukların ışık almaması da gerekir. bu follukların sürekli temizlenmesi gerekir.

    bu bahsettiğim yetiştirme ile alakalı noktalara dikkat edilmezse tavuklar folluklar yerine altlığa yani yere yumurtlar. bu da yumurtaların dışkı ile temasına neden olur. hızlı bir şekilde yer yumurtaları toplanmazsa bu da dışkı ile bulaşık yumurta oranını artırır.

    ülkemizde malesef yetiştiriciler düzgün eğitim alamıyor. dikkat etmiyorlar bu da kirli yumurtaların artmasına sebep oluyor.

    ayrıca şunu da eklemek isterim ki; kirli yumurtalar, ıslak bezle silinen yumurtalardan daha sağlıklıdır.

    edit: ekleme:
    ayrıca damızlık yetiştiriciliğinde kirli yumurtalar kulukça makinasına genelde konulmadığı için insan tüketimine sunulur.

  • "17'den 18'e düşmemiş, bu nasıl mantık. 17'den 18'e yükselmiştir. matematikte bilmiyor bunlar yahu." diye algıyı değiştirilecektir yiğit bulut, vb tarafından. sizce buna kimse inanır mı? bence inananlar çıkar.

  • her üçünü de uzun süre kullanmış, her üçüne de sahip olan biri olarak second generation olanı en iyisiydi diyebilirim. onu o kadar uzun süre kullandım ki sağ el orta parmağımın boğum kısmında üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen hala onun eseri olan çukurluk durur.

  • -abla ya sen şimdi çalışıyosun ya, bana her ay 100 tl falan yollasana be hacı. üniversiteyi kazanmadan para biriktirmiş olurum işte.
    +ablacım ay sonuna kira, fatura derken benim kendime param kalmıyo ki.. ayrıca 2 maaş içerdeyim, yatırmadı şerefsizler napsak ki.
    - abla benim birikmiş var kenarda her ay 100 tl yollayayım istiyosan sana?
    + :((

  • 80'li yılların başında beşiktaş'a çok büyük bir miktarda nakit hibe ederek beşiktaş'ı ayağa kaldıran ve bunu yaparken yönetim kurulunda dahi olmayan büyük beşiktaşlı erdoğan demirören'in frankenstein'a benzettiğim oğlu, iyi bir beşiktaşlı.

    yıllar sonra gelen edit: iyi bir beşiktaşlı olduğu konusunda bizleri şüpheye düşürmüş insan.

    daha bi yıllar sonra gelen edit: ben de bu adama "iyi bir beşiktaşlı" demişim ya, ağzıma sıçsınlar benim. 19 yaşında yazıp da 26 yaşımda pişman olduğum çok şey var ama bu bi başka mına koyim. acı çekiyorum resmen.

    en son edit: olm adam fenerbahçeli çıktı lan?

    en bi son edit: erdoğan demirören için söylediklerim de içime kaçmış bulunmakta. hayırlı olsun.