hesabın var mı? giriş yap

  • malum yazarın lord eddard stark'tan ifşalı basın açıklaması başlığındaki açıklama entrysinde "üç gün önce bir arkadaşla konuşmamız" parantezinde kanıt olarak gösterdiği twitter mesajlaşması görselinde yaptığı hile.

    mesajların altındaki tarihler photoshop ile oluşturulmuş. zira her birinin üst boşluk (margin) değeri birbirinden farklı. buyrun:

    https://hizliresim.com/lb9bzg

    bu tür arabirimlerdeki element konumları css ile belirlenir, ve birbirinden farklı olamaz. fakat burda kimi 5 piksel, kimi 9 piksel, kimi bilmem ne bela.

    kahve iziyle belge eskiten kafa, heyecandan pikselleri de hesap etmiyor demek ki.

  • islam'da domuzun değil, domuz etinin yenmesinin haram olduğunu bilmeyen cahillerin tepki gösterdiği şey. açıp kitabı okumamışsın ama utanmadan ekşi sözlük'te başlık açıyorsun, allah'ın sığırı.

    ulan gerizekalı, inen ilk ayette bile "oku" derken sen okumadan, anlamadan yorum yapma yetkisini kendinde nasıl görüyorsun? öyle bilmediğin dildeki şarkıya eşlik eder gibi dua okumakla müslüman olunmuyor, açacaksın bildiğin dilde okuyacaksın, anlayacaksın, öyle konuşacaksın. sonra saçma sapan laflar edip böyle rezil olursun.

  • "sadece 1 kere mfö denmiş olması sözlüğün aktif kullanıcılarının yaş ortalamasının 30 altı olduğunun ispatı gibidir." diyenler için inanılmaz bir haberim var!

    bazılarımız başlıkta arayıp, hali hazırda yazılmış olanı tekrar yazmamak gibi çok acayip bir şey yapıyoruz. ben de inanamıyorum ama nedense oluyor yani.

    adetullah: (bkz: mfö) diyeyim bari

  • berbat bir durumdur.. hep "acaba iki istasyon arasındaki karanlık duvarlar bir şekilde aydınlatılsa ve üzerlerinde çizgi film karaleri olsa, biz de metroyla geçerken o kısa çizgi filmleri izlesek, nasıl olur?" filan gibi düşüncelere daldıran şaşkınlık hali..

  • tam aksine gidilip, hatta zirve düzenleyip hayvanlar gibi yiyip içtikten sonra, "biz yediklerimizi beğenmedik" denip beş kuruş para vermeden çıkılması gereken mekandır.

    en kısa sürede batasıcalar.

  • bunun bir de modern ile harmanlanmış versiyonu var: modern boho.

    modern bohem iç tasarım, tasarımdaki kişinin rengini, dokusunu ve bireyselliğini ortaya çıkarmak için boho-chic vurgularla birleşen şık modern unsurların eklektik bir karışımıdır. bu tasarım tarzı esas olarak kalender şekilde yerleştirilmiş doku, desen ve renk katmanlarından oluşur.

    bohem veya boho tarzı, bir yaşam alanının dekorasyon ve tasarımında kişisel, egzotik ve kurallara aykırı bir tarzdır. bohem tasarımın temel estetiğinin kişisel ve rahat olduğu söyleniyor. boho, başkalarına hitap etmek yerine sahibinin gözüne göre tasarlanmıştır.

    boho tasarımlarını zenginleştiren ve söz konusu tasarımın marka özelliği olarak bilinen pek çok obje bulunmaktadır. bohem tarzdaki aynalar, farklı desenler, renkler ve nesnelerle birleşerek eksiksiz bir modern bohem tasarım dizisi yaratıyor.

    modern bohem iç tasarımının temel kuralı şudur: kural yoktur.

    kısa bir tarihçe

    bohem tarzı iç tasarım, fransa'nın paris kentinde 19. yüzyıla kadar uzanıyor. o dönemin sanatçılarından, yazarlarından, göçebelerinden ve sanatçılarından büyük ölçüde etkilenmiş; yaratıcılığın kesinlikle paradan daha değerli olduğuna inananlar – orijinal bohemiler... toplum tarafından reddedilmek ve kabul edilmemek, istemeden de olsa o dönemin normlarını boşa çıkaran bir iç tasarım akımı başlatmalarına neden oldu.

    adından da anlaşılacağı gibi bohem tarzı, alışılmamış olanı kucaklamak ve kurallara karşı isyan etmek anlamına geliyordu. içine modern bir hava katılmış; popülerliğini aştı ve dünya çapında yeni kabul ve popülerlik ufuklarına doğru hızlandı.

    modern bohem iç tasarımı hangi özellikler tanımlar?

    bu tarzın da ortaya koyduğu belirttiği gibi; bu temayı tanımlayacak bir dizi kural yoktur; yine de bazı yaygın şeyler temayı vurguluyor ve o bohem havasını veriyor. örneğin, modern bohem iç tasarımı tanımlayan belirli bir tür aydınlatma, renk paletleri ve eklektik desenler var. modern bohem iç tasarımın birkaç özelliğinin bir listesi:

    renk: renkler nötrden canlı mücevher renklerinin karışımına kadar değişir. zümrüt yeşili, kraliyet mavisi, kırmızı ve pembelerin parlak tonları tarz sahibi bir alan yaratıyor.

    şekiller: bu temada yeni şekiller oluşturmak yerine grafik şekiller ve desenler yaygındır.
    estetik: bireyselliğinizi veya kişiliğinizi sergilemek için renklerin, dekorların ve desenlerin karışımı ve uyumu.

    armatür kaplaması: altın, pirinç, gümüş ve krom gibi metalik malzemeler, temaya fikstür kaplaması sağlamak için son derece popülerdir.

    dekor stili: genellikle el yapımı sanat eserleri veya seyahat hediyelik eşyalarından oluşur. rattan, ahşap veya peluş mobilyalar da birçok örtü ve yastıkla birlikte bu temaya çok yakışıyor.

    dekor estetiği

    bu tema sanatçılardan ilham aldığı için dekorun tablo, kilim, makrame gibi özgün şaheserlerle yapılması mantıklı; heykeller veya yorganlar.

    bu tarzda “çok fazla” diye bir şey yoktur. dekoru geliştirmek için aplikler, kolye uçları, lambalar veya mumlar gibi çok sayıda ışık kullanarak rahat bir ortam yaratın. etli meyveler veya eğrelti otları gibi bitkiler de temaya canlandırıcı bir etki katar ve ayrıca; renk monotonluğu kırar.

    çözüm

    modern bohem iç tasarım teması, kendini ifade etme bölümünün diğer temalarla birlikte oynanmasına olanak tanıdığı için boho iç mekanlar arasında her zaman popülerdir. modern estetikle birleşen boho esintileri, kendini ifade etmeyi vurgulayan veya tasarımın arkasındaki kişinin gerçek kimliğini ortaya çıkaran kendine ait bir dünya yaratıyor.

  • diline sahip çıkan insanlardır.

    ayrıca ana dilini doğru kullanmak da "ruh hastalığı" olarak görülüyorsa o zaman ben de ruh hastasıyımdır.

    ulan öküzler, bir zahmet artık "şey"in ve bağlaç olan "de, da"ların ayrı yazıldığını öğrenin ki biz de sırf siz doğru kullanın diye zırt pırt sizi uyarmaktan vazgeçelim, hayır sonra "takıntılı-sorunlu-garip insan" biz oluyoruz. bu gibi şeyleri yanlış kullandığınızda cümlenin anlamı tamamen değişebiliyor, bunun da farkına varsanız keşke. hani yaptığınız şey basit dilbilgisi hatası olmaktan çıkıp kendi dilini konuşamama haline dönüşüyor. e bu da komik oluyor tabii ama siz sizi düzeltenlere kızmakla meşgul olduğunuz için kendi rezilliğinizin farkına varamıyorsunuz. kabak yine biz "ruh hastaları"nın başına patlıyor.

    sinirli not: "diline sahip çıkmak" deyince bunu milliyetçilik sanan insanların varlığını görmemi sağlayan başlık oldu an itibariyle. canım benim bak şimdi, ben amerika'da yaşasaydım orada kullandığım dile sahip çıkacaktım, her normal insanın yaptığı gibi. çünkü ana dilim ingilizce olmuş olacaktı ve ben onu doğru kullanmaya çalışacaktım, bu kadar basit.

    not 2: "bağlaçlara -ek işareti konmaz. bitişik olan -de -da'ya işaret konur." diyenlere teşekkür ediyorum, çok haklılar. ben bu hatayı yaptığımı fark etmemiştim, düzelttim şimdi. bakın, uyarılmak ve doğrusunu öğrenmek güzel.

    not 3: "ana dil" olmalıymış doğrusu, uyarılar üzerine tdk'ya * * * anca bakabildim. mesaj yağdıranlara teşekkürler. onu da düzelttim şimdi. vay arkadaş, başka hatam varsa yine söyleyin.