hesabın var mı? giriş yap

  • modele gore degiskenlik gosterecek olan durum. iphone standart ürün kalitesi sunar.iphone 8 ile iphone 7 aşağı yukarı aynı özelliklere sahiptir acın bakın. tüm modellerinde kalite aşağı yukarı aynıdır. samsung'a gelecek olursak urun kalite ve dolayisiyla fiyat yelpazesi cok daha genistir. eğer note veya s serisine geçiyorsanız günümüzde hiç de öyle attan inip eşeğe binme durumu olmaz, mesela iphone 7 den s10 plusa geçerseniz aksine esekten inip de ata binme durumu yaşayabilirsiniz. ama iphone xr'dan vazgeçip samsung a30a falan geçerseniz tam ters bir durum olur bu başlık öylesine havada ki burada gelip samsung'un amiral gemileri s ve note serisinin ozelliklerinden bihaber insanlar gelip burada gülünç duruma düşüyorlar.

  • - sene 90. ventolin, güzel sanatlarda okurken bir denizcilik şirketiyle görüşür. kendisinden gemilere uygulanmak üzere logo tasarımı istenmektedir. öğrenci ventolin, ortalama bir ajansın çekeceğinin 5'te biri kadar bir rakam söyler, fiyatta hemen anlaşırlar. iki hafta sonra logoların sunumu yapılır, müşteri bayılır, teşekkürler eder. artık son aşama işin uygulanmasıdır. ancak müşteri bir daha aramaz, telefonlara da çıkmaz. sınavlardı, kızlardı derken aylar geçer. olayı çoktan unutan ventolin, msü'den karaköy iskelesine doğru yürürken bir nakliye gemisi görür. sunduğu logolardan biri, sanki beş yaşındaki bir çocuk bakarak tekrar çizmiş gibi, daha önce görüştüğü şirketin gemilerinden birinin bacasındadır. delirir, adamları allem eder kallem eder bulur, yakalarına yapışır, "ne iş bu?" der.

    konuya geliyorum:

    şirketin patronu, "ne kızıyorsun ya ventolin kardeşim?" der. "senin on liraya yaparım dediğin logoyu matbaacı yeğenime tarif ettim, bilgisayarda bir liraya çizdi. senin işini kullanmadık ki, ayıp oluyor ama."

    bu, mesleğimi ilgilendiren acı bir türkiye gerçeğiyle ilk tanışmamdır.

  • umalım da düzgün ve dirayetli bir diplomasi süreci ile yönetelim.

    bir anlık gaz ile hesapsız çıkışlar sonucu s-400 mevzusuna dönmesin. sonra navtex ilan edip de bozcaadayı verip kapatmayalım konuyu.

    edit: 50 tane mesaj geldi, yok onlar ismet zamanındaydı, yok siz chp'liler ne korkaksıznız, yok türke kefen biçenin ölümü pek olur.

    ulan s-400'ü nasıl aldık? uçak düşünce herkes sıraya girdi, birbirleri ile kavga ettiler "emiri ben verdim" diye. sonra rusya höyt çekince fetö yaptı, pelikancılar yaptı, ben uyuyordum haberim yoktu e tamam ver bi kullanamayacağımıuz s-400 barışalım diye ben mi satın aldım?

    ver papazı al papazı diye, `bu fakir bu görevde olduğu müddetçe o teröristi alamazsın` diyip de papazı ben mi verdim abd'ye?

    ırak'ta askerlerin başına çuval geçirildiğinde tek parti mi iktidardaydı?

    en yakın örnek eşek adası olayı. selfie çekince arkada aydın il sınırı tabelası görünüyor amk onu da mı ben verdim yunanistan'a?

    ne kadar çemçük ağızlı var konuştukça konuşuyor ya.

  • böyle bir olay hiç bir zaman olmamıştır.

    tl'den 6 sıfır atılmasından sonra 2 ocak 2006'da dolar($) kuru 1. 3441 türk lirası(tl) idi.

    öncesinde ise 6 sıfırı saymaksızın 1 dolar($) = 1 milyon türk lirası(tl) eşitliğini kabul etsek bile bu olay dahi gerçekleşmemiş, 28 nisan 2001'de kur 992,354 tl iken 29 nisan 2001 günü kur 1,056,544 tl olarak gerçekleşmiştir.

    yani doların($) 1 milyon tl olduğu bir an gerçekleşmiş bile olsa en fazla bir kaç salise için gerçekleşmiştir.. o bir gün içindeki 64,190 tl lik kur geçişi sırasında...

    cumhuriyet kurulduğunda 1,67 türk lirası (tl) olan abd doları($) , dünya ekonomik krizinin başladığı 1929 yılında 2,08, 1930’da 2,12 liraya çıktı. dolar, 1934-1938 yılları arasında 1,26 tl oldu.

    merkez bankasının internetten sunduğu en eski istatistiki kayıtlarında (02-01-1950 sonrası döneme ait veriler) bile dolar 2. 82520 tl imiş. 1947'de türkiye, imf ve dünya bankası’na üye oldu ve ayarlanabilir sabit döviz kuru politikası uygulamaya başladı. 12 eylül darbesine kadar referans para birimi kullanılmaktaydı ve bu para birimi de dolar($) idi.

    yani kısacası türk lirası tarihi boyunca, hiç bir insan evladı ve nesil "1 dolar($) = 1 türk lirası(tl)" denklemini görmedi.

    6 sıfır atılmasını hatırladığı için hafızasında maziden bir sayfa taşıdığını sanan 90 sonrası doğan genç kardeşlerimiz hariç...

    edit: ekşi karakter eşlem sistemi yeni tl sembolünü ? işareti şeklinde çıkardığı için bu karakterler tl olarak düzeltildi.

  • başlıkta konunun ciddiyetini kavrayamayanlar var. bu baya büyük bir olay. bunu bir tık üzeri, mahkeme kararıyla pavyona falan satılmanız.

  • hayatım boyunca gördüğüm en büyük ahmaklığı anlatacağım.

    x bir firma beni aradı. onlara baştan x maaş alıyorum dengi ve üstünü veremeyecekseniz hiç oraya getirtmeyin dedim.

    ikitelli'ye kadar gittim. görüşme bitti işime döndüm. ertesi gün aradılar memnun kaldık vs sonunda maaşı teklif ettiler ufak çaplı şok yaşadım.

    en son sinirlendim ben size şu kadar maaş altında teklif ederseniz oraya çağırmayın demedim mi diye sordum. belki fikriniz değişir diye düşünmeden utanmadan cevap verdi.

    ağzıma geleni söyledim ve kapattım. gerçekten ik çalışanlarının büyük kısmından nefret ediyorum. bu kadar önemli bölüme böyle çapsız insanlar nasıl yerleşiyor aklım almıyor.

    not : böyle bir olay ile debeye girmek istemezdim.

    büdüt : ik personelleri umarım buraları okuyorlardır. çoğu insan ilgili bölümde çalışan arkadaşlardan inanılmaz şikayetçi

  • o zamanlar ülkücü gençlerin hakim olduğu bir lisede okul genelinde yapılan sınıf aramasından sonra
    toplanan sigaraların hepsinin amerikan malı olması sebebiyle
    cuma istiklal marşı töreni öncesinde müdürün kalabalığa
    - milliyetçiyiz diye geziyorsunuz, hepiniz marlboro içiyorsunuz puştt herifler
    samsun için, maltepe için demesi. *

    (bkz: kasımpaşa lisesi)