hesabın var mı? giriş yap

  • 1830 ve 1848'deki devrimlerde halk direnisinin kirilamamasinin en buyuk nedenlerinden biri olarak gorulen dar sokaklari, sirf bu yuzden bircok tarihi binayi yikmak pahasina genisletmistir. ilginctir ki paris, gunumuzde hala sehrin orta yerine yapilmasi gereken yeni birimler icin yer bulabilmesini buna borculur. aslinda pek tasarimdan anlamayan haussman, sehir planini akis semalarini kurgulayarak degil, yukaridan bakildiginda(!) goze guzel ve duzgun gorunecek sekilde yapmistir. bunda basarili olmus, ancak tum araclarin ayni ana arterleri kullanmak zorunda kalmasi nedeniyle paris'e sorunlu bir trafik mirasi birakmistir. ayrica paris'in dunyanin en pahali sehirlerinden biri olmasinin en onemli nedenlerinden biri de, zamaninda haussman tarafindan sehir merkezinden tum isci sinifinin banliyolere kaydirilmasi sonucu centrumun bir burjuva cenneti haline getirilmis olmasidir. yine de, gecmisi bir kenara birakirsak, sonuc olarak paris ve parisseverler ona cok sey borcludur. paris konseptine onemli detaylar kazandirmistir.

  • 60 olabilir. bilemedim. belki de 70...

    ömrünü sizinle geçirmiş, size evlatlar vermiş, bayat esprilerinize bir ömür gülmüş, sizi olabileceğiniz en iyi versiyonunuza çevirmiş...

    ve bunların hepsini sadece sizi sevdiği için yapmış kadını, kucağında torununuzla otururken seyreder ve içinizden söylersiniz, "ne güzel kadın ya bu" diye.

    evet, bir kiza öyle aşık olun ki, hiçbir kadın ona olan sevginizi kendi güzelliğiyle satın alamasin. yaslaninca kaybedeceği fiziksel çekiciliğine, geçmiş günler hatırına katlanmayin. o günleri görmek zaten asıl amaciniz olsun. bugün ona sarilinca düne ve yarina da sarılmış gibi hissedin.

    bir kadına olan sevginiz güzellik anlayışınızı bu tür bir noktaya getirmiyorsa evlenmeyin o kadinla siz. çünkü aşık falan degilsiniz.

  • bi klavyeye 10 binlerce lira verecek olan müşteriyi 100 metre öteden tanıyacak olan mağazanın, boş zamanında dükkana gelip kafa şişiren cebi delik boş beleş müşteriyi kovalaması olayıdır, çok ta şaapma başgan

  • şeffaflık ne güzel şey değil mi? melih gökçek zamanı eminim bu puanlara hepiniz ulaşıyordunuz.
    bakın bu mülakatları yapan kişiler adildir değildir bilmem. dikkat çekmek istediğim nokta şu: şeffaflık ne güzel kontrol mekanizması sağlıyor ibret al. ülke böyle yönetilse keşke paralarımız nerelere gidiyor bilsek, liyakat var mı takip edebilsek.

  • ve yine yeniden ekşi sözlük ve şurekası yazarların ip'lerini savcılığa verirken konu yazarlara lütfedip de "bilader senin bir dava olayın var, bilgilendireyim dedim" mesajı atmaya bile tenezzül etmemişlerdir.

    sonra gezersiniz tv'lerde leoparın kuyruğu diye.

    aferin lan sizi özgürlük savaşçıları sizi

  • o yaştaki çocuğun kendi iradesiyle türban taktığına inanan ve buna son derece normal diyen aktroll beyanı.

    edit: ayrıca o ''kapalı kız'' değil. o bir çocuk. bilinç altınızda ne tür pislikler dolaştığı çok açık ortada.