hesabın var mı? giriş yap

  • evet...
    1000 odalı sarayda oturuyorum...
    ismini bile bilmediğim meyveleri yemeden duramıyorum...

    bilin bakalım ben kimim.

  • başlık sınıra takıldığı için yazamadım. tam başlık şöyle olacak " 75 bin liralık protez bacağıma devletin sadece 10 bin lira destek vermesi"

    edit: arkadaşlar ilginiz ve inceliğiniz için çok teşekkür ederim. iban isteyenler, destek vermek isteyenler… o kadar fazla ki. kabul etsek şu an yeni bir protez almıştık. ancak bu başlığı bağış için açmadık. iyi niyetinizden şüphemiz yok, defalarca teşekkür etsem az. önceliğimiz devletin karşılaması. çünkü bizim gibi yüzlerce engelli var. o yüzden yanlış anlaşılmasın, bağış kampanyası kesinlikle değil bu. amaç ses duyurmak. özellikle tekrar tekrar yazıyorum.

    iban paylaşıp bağış almak yanlış anlaşılabilecek bir durum ancak bir medikal aracılığı ile protez bacak desteğini kabul edebiliriz.

    bu başlığı öncelikle babam, daha sonra tüm engelliler için açtığımı belirtmek isterim.

    babam yıllar önce bir kaza geçirdi ve ayağı diz altından kesildi. sizleri sıkmamak için detaya girmeyeceğim. 15 senedir protez bacak kullanıyor. bilgisi olmayanlar için söyleyeyim, şu anda protez bacağın fiyatı 73 bin lira. devlet bu miktarın protezine göre 6-18 bin lira arası bir destek veriyor. 5 yıl öncesine kadar devlet %90'ını karşılıyordu ancak şimdi %20'sini karşılıyor.

    babam ve annem emekli. tahmin edersiniz ki bu rakamları karşılamak imkansız gibi bir şey. sadece babamın 10 aylık maaşını hiç harcamadan biriktirmesi gerekiyor.

    belediyeye ve valiliklere müracaat ettik fakat emekli olduğu için hiç bir şekilde destek görmedik. tamamen kaderine bırakılmış durumda.

    babam şu anda çalışmak durumunda olduğu için bu protezi sürekli kullanmak ve 5 yılda bir yenilemek zorunda. şu anda kullanmış olduğu protez deforme olduğu için takamıyor, takamadığı için çalışamıyor, çalışamadığı içinde eve hapsolmuş durumda.

    bu konuda bir gündem oluşturmak için yardımlarınızı ve hassasiyetinizi bekliyoruz. kimseden bir para istediğimiz yok. sadece devlet bu ihtiyacımızı karşılasın istiyoruz. eminim bizim gibi olan bir sürü engelli vardır ve hepimiz de birer engelli adayıyız.

    teşekkürler.

    edit: şunu söylemeyi unuttum. silikon normalde 6 ayda bir oksitlenmeden dolayı değişmesi gerekiyor. devlet karşılamıyor. bundan dolayı babam gidip medikalcisinden 2. el kullanılmış, biraz da olsa sağlam olan silikonları alıp kullanmaya çalışıyor.

    2. edit: destekler için çok teşekkür ederim.
    buradan bir bağış kampanyası yapabileceğimizi söyleyen arkadaşlar oldu. bu konu ile alakalı sanıyorum valilik izni falan gerekiyor. şimdilik böyle bir amacımız yok. tek istediğimiz devletin bunu karşılaması. duyarlı olan herkese çok teşekkür ederiz.

    3.edit: babamın çalışması ve emekli olması durumuyla alakalı yanlış bir anlaşılma olmuş olabilir. bazı duyarlı arkadaşlar mesaj atıp uyardı sağ olsunlar. babam emekli ve mevcut şartlarda çalışmak durumunda. sebebini anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum. ancak şu an çalışmıyor. çünkü ayağı ona müsaade etmiyor.

    4. edit: vay be sözlük siz neymişsiniz... ne koca yürekler varmış aranızda. kocaman bir aileymişiz. gelen bağış desteklerini kabul etsem değil bir, beş tane bacak alırdık. ne desem az kalır size. cansınız. keşke tamam diyebilsem bu isteklerinize çok isterdim. ama işte... anlayın işte...

  • hazır tercih dönemi yaklaşmışken benim de bu konuda söyleyeceklerim var.

    1- öncelikle şunu bilmek gerek. zor bir süreç, oldukça yıpratıcı. bu yüzden gelen puanı hemen değerlendirip, bir yere yerleşmek isteyebilirsiniz fakat yanlış şık 1 yıl, yanlış üniversite 4 yıl, yanlış meslek 40 yıl kaybettirir demişler.

    2- aceleci davranıp, yanlış bir karar almadığımız ve istediğimiz puanın geldiğini düşünelim. o zaman önce bölüm daha sonra ise üniversite için değerlendirmeler yapacağız.

    bölüm konusu:

    kesinlikle ama kesinlikle kendinizi keşfetmeniz önemli. öncelikle neleri sevdiğinizi, daha sonra sevdiğiniz şeylerin sizi ülke ve dünya koşullarında ne kadar mutlu edebileceğini, size ne gibi imkanlar tanıyabileceğini hesaplamaya çalışın. maaş konusuna kafanızı çok takmayın. sizi tatmin eden bir işiniz olduktan sonra bu daha geri planda kalacak. üstelik tatmin eden iş güzel başarılar ee haliyle bu da iyi paralar getirecektir. bölüm konusunda sevdiğiniz şeyleri rutine dönüştürdüğünüzde de keyif aldığınızı fark ettiniz. peki şimdi ne yapmalı? karar verdiğiniz bölüm doğrultusunda bu sizi türkiye koşullarında, dünya koşullarında ne kadar mutlu eder? mesela öğretmenlik istiyorsunuz ama türkiye'de oldukça zor bir süreç bekliyor okuldan sonra bu meslek için. buna hazır mısınız? dünyada ise bazı ülkelerde ciddi anlamda değer verilen bir meslek. bu noktada bunları hesaba katmalısınız. kendinden emin olmayanlar için ise naçizane tavsiyem: meslek değil joker bölümler tercih etmeleri. mesela işletme joker bir bölüm olabilir. işletmecilik de yapabilirsiniz, dijital pazarlamayla da ilgilenebilirsiniz. sıkıntı çekmemek için yabancı dil konusuna odaklanırsanız sizden süperi olamaz.

    üniversite konusu:

    evet, yanlış meslek 40 yıl kaybettiriyorsa yanlış üniversite de 4 sene kaybettiriyor. bu nedenle bu konuda da titiz davranmak gerek. yaşayacağınız en güzel arkadaşlıklar, en güzel anılar muhtemelen bu dönemde gerçekleşecek. sosyalleşmenizi, size ne kadar çok olanak sağladığını düşündüğünüz üniversiteleri göz önünde bulundurun. ne gibi yurtdışı bağlantıları var? ne gibi sosyal klüpler var? mesleki anlamda ne gibi imkanlar sağlıyor? staj programları nasıl? değerli akademisyenleri olması ise apayrı ve ayrıca önemli bir konu: sizin vizyonunuzu geliştirecek en önemli etkenlerden biri. sizi en çok sosyalleştirecek üniversite muhtemelen hakkınızda en hayırlısı olur :)

    bu güzel şeyleri göz önünde bulundurduğunuz takdirde önünüzde yer alan güzel yolun tadını çıkarın :)

  • doğruysa bu parayla ülkeye 35 tane amerikan hastanesi yapılır.

    şimdi gittiğin devlet hastanesini düşün, bir de kapısından içeri giremediğin amerikan hastanesini.

    ha işte, bir düşün bunu. böcekliğini unutma.