hesabın var mı? giriş yap

  • şimdilerde öğretmenler yerden yere vuruluyor. eskinin öğretmenleri ise sürekli övgü alıyorlar.

    manyak mısınız millet?

    bundan 15-20 yıl öncenin öğretmenleri için "dayak" sıradan bir ders anlatma aracıydı. yaşım 39, benim ve benden daha yaşlı neslin ilkokul ve ortaokul yılları tokat ve sopa manyağı olarak geçti.

    çok uslu ve uyumlu bir öğrenci olsanız bile, ortalama hafta 1-2 kere sıra dayağı yiyordunuz.

    sıra dayağı nedir bilir misiniz? ana babanıza sorun, anlatsınlar.

  • web tasarımcı pozisyonu için gittiğim orta büyüklükte bir şirkette developer tarafından sorulan soru:

    +tasarım dünyasına getirdiğiniz bir yaklaşim, bir yenilik var mı?
    -öyle bir şey olsaydı bu mülakatta olmazdım sanırım.

    sonuç: işi aldım.

  • başlık: 31 çekerken fantezi söyleyin lan

    entry: ayni kadinin yasini yukselt ve dusur. mesela 10 yas ekle, bi daha hayal et. 5 yas cikar, tekrar hayal et. boyle boyle aritmetik islemlerle farkli kadinlar hayal etmek yerine ayni kadini tekrar kullanabilirsin panpa.

    buna cevreci 31 i diyoruz

    (bombacı fıkrı ?, 14.06.2011 11:31)

  • bilal erdoğan'ın paraları sıfırlamak için internet bankacılığından amcasına eft yapacakken ödemeyi yanlışlıkla imf'ye geçmesi olayı. sonra bankayı falan arayıp, araya tanıdık koyup yanlışlık oldu dese de adamlar parayı almışken geri göndermemişler doğal olarak. tayyip ise olayı duyduktan sonra sinir krizleri geçirip bilal'e temiz bir dayak atsa da ertesi gün krizi fırsata çevirip "imf'ye borcumuz kalmadı" diye oy istemeye başlamış. bilal mi? hala ne olup bittiğinin farkında değil.

  • düşünsenize maraşlı bi kızı istemeye gidiyorsunuz babası kızı kapıdan uzatıp uzatıp çekiyor.

  • innaritu'dan yine bir şaheser. çıtayı düşürmeden süper filmler yapıyor. keşke tarsem de onun gibi üretken olabilse.

    --- spoiler ---

    film kızılderililere bakışı değiştirmiştir. daha gerçekçi bir bakış açısı kazandırmış. hikaye olanı yüzyüze kalınan haline getirmiş. attıkları oklar aslında o zamanın tüfeklerinden belki de daha tehlikeliymiş (sessiz ve seri).

    en çok dikkat ettiğim glass'ın sedyedeyken fitzgerald'a bağırmaya çalışırken ağzından çıkan sarımsı sızı. tüm yatalak hastaların ağzında öylesi bir sıvı birikir.

    glass'ı öldürmeye çalışan kızılderililerin motivasyonu ise bana çok net gelmedi.

    2. izleme ve ımdb mesaj boardları incelemesi sonrası edit:

    ***filmde kim kimdir? hangi grup kimi kovalıyor?***

    1) glass'ın eşi pawnee kabilesinden ve kendisi de o dili konuşuyor.

    2) glass'ı ve ekibini kovalayan ve ilk saldırıyı da düzenleyen kızılderililer arikara kabilesi. film boyunca bu kabile, isimlerinde geçen riyani reekelimesi ile anılıyor.

    3) glass'ı tüm film boyunca kovalayanlar arikara'lar. aslında özellikle onu kovalamıyorlar. kabile liderinin kızı powaqa'yı kaçırdıklarını düşündükleri bölgedeki tüm -fransız olmayan- beyazları kovalıyorlar.

    4) böyle düşünmelerinin sebebi bölgede çıkar sağlamak isteyen ve poqawa'yı gerçekten de kaçırıp saklamakta olan fransızların dezenformasyonu.

    5) powaqa, fransız adamın ağacın gövdesinde tecavüz ettiği ve glass'ın kurtardığı kadın.

    6) powaqa aynı zamanda fitzgerlad'ı final sahnesinde kesen arikara grubunun da içinde. o yüzden fitzgerald'ı kesip, glass'a birşey yapmıyorlar.

    7) glass'ın bizon yeme sahnesinde karşılaştığı kızılderili -ki adı hikuc- de muhtemelen pawnee kabilesinden. glass ile aynı dili konuşuyor. ancak sonra fransızlar tarafından -muhtemelen- atını çalmak için asılıyor. hikuc'un ailesini ise sioux'lar öldürmüştü. o yüzden glass'a sempatisi var.

    8) glass'ın yaşadığı pawnee köyünü basıp eşini öldüren ve çocuğu hawk'ı öldürmek üzere olanlar amerikan ordusu. o zamanın üniforması fransızları andırıyor ama onlar amerikalı.
    --- spoiler ---

  • ne sizden üstün ne de efsane olan nesildir. sadece sizin sahip olmadığınız bazı şeylere sahipler. bütün akranları da aynı durumda. muhteşem, olağanüstü ötesi filan olmayacaklar, muhtemelen sadece belli kalıplar içinde düşünebilen bütün gün internette oyun oynayan zavallılar olacaklar. bizim nesil de bilgisayarla büyüdü ne oldu? herkes facebook'ta koyun yetiştiriyordu bir ara.