hesabın var mı? giriş yap

  • rezil olmaya doymuyorum.

    bugün yeni aldığım kulaklığı telefonuma takıp, 45 dakikalık otobüs yolculuğum boyunca müzik dinledim. dinlediğim şarkılarla moda girdim, kendimi klipte gibi hayal ettim, sesimi çıkarmadan mırıldanarak eşlik ettim, arada bir camdaki yansımamdan kendimi izledim, pek karizmatik buldum kendimi. ta ki ineceğim durağa yaklaşırken kulaklığın tekini kulağımdan çıkarana dek...

    kulaklığı çıkardığımda ve müziğin hala oldukça yüksek bir şekilde çalmaya devam ettiğini fark ettim. her ne kadar hala inanmak istemesem de aptal telefonum kulaklığı takmamı umursamamış ve sesi dışarı vermeye devam etmiş. bense yol boyunca bağırta bağırta birbirinden tuhaf şarkılar dinleyen, herkese dinleten, dahası bunu yaparken de kulaklığı kulağında olan ve sallana sallana şarkıya eşlik eden bir embesil tablosu çizmişim.

    ölmek istiyorum...

  • 26 mart 1981 akşamına ait garson ile misafirler arasında hoş bir diyalog rivayet olunur, olunur da bilemem ki ne kadarı doğrudur. buyrun...

    garson: efendim,sizleri burada görmek büyük mutluluk!
    cemal süreya: kim istemez ki mutlu olmayı? ama mutsuzluğa da var mısın?
    garson: anlamadım efendim?
    can yücel: geldiğin kadar değil, göründüğün kadar mutlusun ve sakın unutma; gittiğin kadar değil,hak ettiğin kadar unutulursun…
    garson: anlıyorum efendim…neyse, ne alırdınız?
    nilgün marmara: sen ne getirdin bana çocukluğundan?
    garson: çocukluğumdan mı? siz ne isterseniz mutfaktan onu getireceğim işte.
    edip cansever: bu aralar ellerim hep üşür benim. doktor ‘kansızlık’ der, ben ‘sensizlik’ derim.
    nilgün marmara: üşümüşüm, düşlerimin üzeri açıktı.
    garson : ekrem klimayı aç oradan, çattık ya!
    tomris uyar: bazen sensiz kalmak, kırıldığını göstermenin en iyi yoludur.
    garson: estağfurullah efendim,ne kırılması, bugün kötü bir gün sanırım benim için.
    yaşar kemal: gülümse karamsarları şaşırt, gülümse güller açsın yüzünde,gülümsemenle yayılsın ışık, dünyayı ısıtmasan da güneş gibi çevreni ısıt.
    garson: ekrem klimayı kapat, gülümsüyorum.

  • tam ismi legionella pneumophila olan bir akciğer hastalığı. bu hastalık genel olarak büyük binaların (hastane, otel vs.) su siteminde oluşan legionella bakterilerinden bulaşır. belirtileri halsizlik, baş ve kas ağrıları, nefes darlığı ve yüksek ateş dir. tedavisi antibiyotik ilaçlar ile yapılır. özellikle yoğun sigara kullananlar risk grubunda dır. tatil beldelerimizdeki bazı oteller bu hastalığa karşı korunmalı olduklarını özellikle belirtirler.

  • henry cavill'le yola devam edilmeyecek olması üzücü olsa da anlaşılabilir bir zorunluluk.

    james gunn konusundaki fikirlerimi daha önce belirtmiştim: (bkz: #146223583)

    oradaki en büyük belirsizliğim yeni evrene geçiş sürecinde "mevcut evrenin ne kadarını elde tutacaklar" konusuydu. son zamanlardaki duyuruların ardından henry cavill duyurusu da ne kadarının elde tutulacağını netleştirdi. hiçbir şey tutulmayacak, her şey baştan aşağı sıfırlanacak. bu "her şey" içine mevcut sinema evreninde olan bütün oyuncular da dahil. hatta yakın tarihte dc'nin hala devam eden televizyon işlerinin de iptal haberleri gelebilir. james gunn'ın sinemaya televizyonu entegre etme fikri olduğu için devamında bunun gelmesi sürpriz olmaz.

    dc sinema evreni su alan ve yamalana yamalana yoluna devam eden bir gemi gibiydi. kalite düşüşü bir şekilde toparlanabilir, ancak böyle bir sinema evreni yaratma iddiasındaysanız tutarlılığı kaybetmeyeceksiniz. dc sinema evreni bunu joss whedon'un justice league filminden sonra alınan kararlarla tamamen kaybetti.

    tutarsızlıklar bir yana, kötü imaj bir yana. şu durumda eldekini komple denizin dibine gönderip yeni ve sağlam bir gemi ile yola tekrar başlamak en doğru hareket. kaptan olarak da james gunn çok doğru isim.

    şu an insanlar belki kendi içlerinde haklı olarak tepkili fakat tahmin ediyorum yeni dc sinema evreni geldiğinde bu tepkiler dinecek.

  • akçay tarzı yerleri (ege ve akdeniz) kuşatan, yerel halka ve esnafa dünyayı dar eden emniyetin nedense dokunmadığı doğulu çeteler var böyle. defalarca sosyal medya da gündem olmuştu. bu 'şey' de onlardan biri muhtemelen.

  • şöyle yapalım

    bir ay tüm ürünleri bedava satın, çok beğenirsek, yemeklerimizde fark yaratacak bir tat yaşarsak, %30 indirimli fiyat ile baharatlarınızı almaya devam edelim.

    piyasalar fena.

  • ben bunu bi kere yaptım bin yıl önce dağ başında bir şantiyede çalışırken birlikte kaldığım kız iş arkadaşlarımızla bi çıkalım dedik. anadolu'nun küçük sayılabilecek bir ilçesi. mekan sahibi de tanıdık. gittik dört kız söyledik rakılarımızı hazırlattık masamızı bir güzel içiyorduk ki bizim büyük şeflerden biri geldi. tesadüf diye düşündük adamın gelmesini meğer öyle değilmiş. mekan sahibi aramış sizin kızlar burada içiyor diye. şef bize biraz kızdı. burası istanbul değil, canınız içmek istiyorsa söyleyin bize diye. eee o zaman kız kıza rakısı olmaz dedik. o da olmaz dedi. konu kapandı. dört mühendis genç kadın anadolu'nun bir ilçesinde yalnız içemezmiş. bu da böyle bi anımdır.

  • e kardeşine verin o parayı o baksın o zaman?

    edit: şu kısım silinmiş: "kardeşim ileri seviye ingilizcesi olan mühendis, bu paraya her sabah 6 da kalkıp 2 saatte işe gidiyor, akşam 8 de dönüyor, cumartesi yeri gelince ücretsiz mesai yapıyor."

  • thy'nin 20.02.2018 tarihli 12.40 berlin uçağını kaçırmamız vesilesiyle öğrendiğimiz uygulamadır. tekrar bilet almak istediğimizde sadece gidiş değil gidiş-dönüş uçak biletinin yandığını öğrendik. yani uçağı kaçırdık diye dönüş biletinin üstüne yattılar. yeni gidiş bileti alsak bile dönüş biletine çöküyorlarmış. diğer firmalar nasıl yapıyor bilmiyorum ama bu düpedüz ahlaksızlık.