hesabın var mı? giriş yap

  • he evet, ürküten olay, aydınlatılamamış olay, diken diken eden olay. anladık bu bir olay da insan önce olayın ne olduğunu açıklar değil mi...

    öncelikle (bkz: max headroom)

    22 kasım 1987 tarihinde abd'nin chicago şehrindeki insanlar wgn-tv adlı yerel kanalın akşam saat 21:00'de yayınlanan ana haber bülteninin spor haberlerini izlemekteyken yayın aniden kesiliyor ve ekranda bu herif beliriyor:
    https://upload.wikimedia.org/…incident"_(1987).webm
    öncesi ve sonrasıyla birlikte:
    https://www.youtube.com/watch?v=dknwhokvgxe
    ne olduğuna anlam veremeyen teknik personel canlı yayın frekansını anında farklı bir televizyon vericisine aktararak durumu kurtarıyor.

    aradan iki saat geçtikten sonra bu sefer de wttw isimli kanalda doctor who dizisi yayındayken aynı herif yine piyasaya çıkıyor. bu kanalın teknik ekibi de verici değiştirme hamlesini deniyor ancak başarılı olamıyor. bu seferki yayın hem diğerinden daha uzun sürerek kendiliğinden sonlanıyor, hem de diğerinden farklı olarak sesli bir şekilde ekrana geliyor:
    https://upload.wikimedia.org/…adcast_intrusion.webm
    öncesi ve sonrasıyla birlikte:
    https://www.youtube.com/watch?v=cycvtxtm0u0

    o günlerde televizyon dediğimiz şey toplum hayatında bugüne kıyasla çok daha önemli olduğu için bu olay da gündemin tepesine oturuyor. üzerinde çok konuşuluyor, yazılıyor çiziliyor, araştırmalar yapılıyor ancak çözülemiyor. halen de gizemini koruyor. tıpkı hugo'da küfreden çocuk gibi...

    o değil de, özellikle sessiz olan ilk görüntü gerçekten de korkutucu lan.*

  • haber

    fırıldak bir akp'linin demeci. bu utanç ömür boyu senin peşini bırakmayacak işte. beter olursun inşallah.

    --- spoiler ---

    oğluma “recep tayyip” adını koymuştum. o zaman ak partiliydim. şimdi pişmanım. oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar, “biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz” diyorlar. oğlumun adını bile bu dönemde değiştiremiyorum.
    --- spoiler ---

  • sevdigim kizin evine ilk defa gidip, geç saate kadar film izleyip, güzel bir gecenin ardından sarılarak uyumus, boynunu bir an olsun burnumdan ayirmamistim. o koku her saniye burnumda olsun istedim. okula gitmek icin sabah yataktan ciktim. uyandim demiyorum cunku heyecandan uyuyamamistim. yanagina opucuk kondurup evden ciktigimda yolda gordugum ise gitmekte olan mutsuz yuzlere, olm hayat cok guzel lann gulsenizeeee demek gelmisti icimden

    sonra kiz terk etti mk

  • türkiye'de devlet bütçesinin %80'i gereksiz harcamalara gitmektedir. ankapark işte orada. bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim.

    durduk yere harcama kalemi oluşturmayın. adam primini ödemiş emekliliğini hak etmiş. size ne!

  • 27 mart 1998 de kaybettiğim anneciğim..

    o kadar seviyordum ki seni o çocuk kalbimle, o kadar ihtiyacım vardı ki senin sesine ama sen babamın da o zaman dediği gibi zaten bir melektin ve melek oldun benim ve babamın meleği oldun ..

    nur içinde uyu annem

    bazen merak ederim şimdiye kadar yanımda olsan nasıl olurdu, mezuniyetimde olsaydın yanımda ne hissederdin...

    hep benim ve babamın kalbinde yaşayacaksın annecik..

  • şu hayatta iki şeyi unutamam:

    1) yeni zelanda haber bültenlerinde ilk haberin kırkılmaktan kaçan koyunun bulunmuş olması
    2) iskandinav ülkelerinden birindeki gençlikle ilgili bir belgeselde, kızın tekinin "üzerimizde çok toplumsal baskı var. kırmızı ışıkta karşıya geçerseniz, tüm gözler üzerinize dikiliyor" demesi.

    ışıd, el nusra ile koyun koyuna yaşamak; dibine kadar yolsuzluğa batmışken hesap vermek yerine muhalefeti suçlayan dünyanın en yüzsüz iktidarına sahip olmak; hesapça okumuş yazmış adamların üye olduğu bir forumda evlenmeden 25 kez vurdurmuş kız başlıkları okumak.

    yağni diyorum yağni.

    debe edit: güldünya ve nç'yi unutma.