hesabın var mı? giriş yap

  • dört yıldır cehennemde bronzlaşa bronzlaşa eda taşpınar'a dönmüştür fesli üstadımız.*

  • birazcık ortalama üstü güzelliğe sahipse çok normaldir. 1 ay önce açtığım feyk kadın hesabımın 700 takipçisi var şimdi. ayrıca tsk'da sosyal medya yasaklanmalı. bütün uzman çavuşları hesabıma topladım. az çaba göstersem darbe yaparım aq.

  • - keloğlan' ın kimi kimsesi yokmuş
    + annesi nerdeymiş?
    - annesi yokmuş, ölmüş
    + babası nerdeymiş?
    - babası da yokmuş, ölmüş
    + (ağlamaklı ) birsen teyzesi de mi ölmüş??

  • sebebi insanlardaki 8. kromozomda meydana gelen bir mutasyondur. bu mutasyon sebebi ile, iris içindeki renk dağılımını belirleyen melanin pigmentinin çalışması iki gözde farklı olur böylece iki farklı göz rengi ortaya çıkar.

    en yaygın kombinasyonlar kahverengi, mavi ve yeşil rengindedir. genelde köpek, kediler ve atlarda çok daha yaygındır.

  • bolu'da her yere izzet baysal dendiğini öğretmiş olay. habaerden bi bok anlamadım. şimdi izzet baysal meslek liseli öğrenciler izzet baysal caddesinde diğer izzet baysal meslek lisesine doğru yürümüşler. sloganlar atıp izzet baysal dondurmacısının önünden geçip izzet baysal kaldırımlarına basmışlar.

  • hayatımda karşılaştığım en garip örneğine markette dolaşırken tesadüf ettiğim ve gerçekten var olan durumdur.
    3 yaşındaki oğlumu market arabasının içine oturtup markette dolaşmaktaydık. oğlum raflardan birinde sevdiği bir şeyi gördüğü için market arabasının içinde ayağa kalktı. eşim de tehlikeli bir durum olduğu için oğlumu market arabasında tekrar oturtmaya çalışırken bir kadın geldi yanımıza ve oğluma şöyle dedi;
    -market arabasının içinde sakın ayağa kalkma. çok tehlikeli
    eşim de oğlumu oturmak için ikna etmeye çalışırken
    -bak oğlum. hanımefendi çok haklı. hemen oturmazsan düşebilirsin.
    diyerek oğlumu oturturken bizim için efsane olan şu sözler döküldü hanım efendinin dudaklarından;
    -sadece hanım efendi uyarmıyor. doktor hanım uyarıyor...

    arkadaş doktor olmanın bu durumla ne alakası var? belirtmeye neden gerek duydun? başka bir meslek erbabı bizi uyarsa "amaan mühendis ne anlar, zıpla yavrum market arabasının içinde" mi diyecektik sanki.
    kaç gün oldu, ailecek uğraşıyoruz hala çözemedik...

  • öncelikle kendisine acil şifalar diliyorum ama insan şunugörünce kendisini tutamayıp ister istemez gülüyor.

    zamanın ötesinden gelen edit: sevgili kardeşim acil şifalar dilemedik mi?

    en beğenilenlerden edit: olayın trajikomik olduğunu fark edip şukulayanlara ayrıca teşekkür.

  • edit: özelden "link koysana emenike" diyen arkadaşa ithaf,
    al emenike;
    http://www.sozcu.com.tr/…an-takipcisine-yanit-verdi

    mabel matiz ile fotoğraf çektiren bir adet dingil fotoyu bu yazıyla paylaşıyor.

    bu nasıl bir kafadır yahu! adama sinsice yaklaşıp foto çektir sonra da "topsun" deyip paylaşım yap.

    mabet matiz'in cevabı;

    “merhabalar. bugün canımı sıkan bir şeyden bahsetmek istiyorum. yukarıdaki post, dünkü hz. mevlana ziyaretimiz sırasında, türbe kapısı önünde, kibarca benle fotoğraf çekilmek istediğini belirten iki genç arkadaşımdan birine ait. birlikte çekildiğimiz fotoğrafımızı bu metinle paylaşmış. yer bildirimi ve hashtag yapmayı da ihmal etmemiş. bir başka dinleyicimin yorumu sayesinde fark ettim. tuhaf hissettirdi. çocukluğumdan başlayıp şimdinin youtube yorumlarımın yarısından fazlasını kaplayan bu tavır beni hiç şaşırtmadı aslına bakarsanız, alışığım her türlüsüne, sevgiye de sevgisizlik ürünü her türlü içeriğin tillahına da. ama dün bulunduğumuz yerin özelinde düşündüğümde fazla düşüncesiz, kalpsiz ve tutarsız buldum bu hali. belki çok uzun süredir ilk defa içim cız etti. ben de buraya bir not düşmek istedim. şu konuda bir anlaşalım istiyorum artık sevgili arkadaşlar: top! tüfek! ibne! dönme! ve benzeri hitap şekilleriyle insanları, beni, yaralayamazsınız; bu kelimeler benim için herhangi bir hakaret / aşağılama / alay / ötekileştirme hissi asla asla asla içermiyor, içeremez. üzüntüm de şunla ilgili zaten: isterim ki sizin için de içermesinler. isterim ki öncelikle kendi benliğinizi sevip ona saygı duyun. isterim ki dünyadaki yerinizi bulmak için daha faydalı kelimeler kullanın. isterim ki hep bir sorunuz olsun. isterim ki size ait olmayan ezbere bilgilerle yürümeyin. isterim ki sevginin karşısında diliniz de kalbiniz gibi tertemiz kalsın. isterim ki bilerek konuşun. isterim ki mevlana’nın kapısına neden gittiğinizi bilerek gidin. isterim ki güzel olduğunu düşündüğünüz şarkılar varsa orada ne konuşulduğunu biraz olsun hissedin. isterim ki kadın ya da erkek ya da herhangi bir kimlik ile herkes tek başına şapşahane bir birey olabilsin. isterim ki bu cümleler bir işe yarasın. isterim ki şarkılar şiirler kalbinize değsin. çoğumuzun gözü bağlı şekilde sabah akşam ben! ben! ben! diye şuursuzca bağırıp durduğu bu yeni çağ ortamında çok mu şey istiyorum? bilmiyorum. bu aralar ınstagram’dan da çok sıkılıyorum. söyleyeceklerim bu kadar. sevgiyle.”

  • yanlış olan, kilometre takıntılı başlık.

    teknik olarak bir otomobilin sağlıklı yol alabilmesi için bakımlarının düzenli yapılmış olması gerekir. bu düzen ise genel olarak senede bir yada xx kilometredir. 10 senede 200bin km yapmış bir araç, en kötü ihtimalle senede en az 1 defa bakıma girmiş demektir. bazı bakımlar aksatılmaya gelmez, yapılmazsa ciddi masraflara yol açar. yol yapabilmek için araca iyi bakmak gerekir.

    2010 model 200bin km de bir araç, 2007 model 90bin km de bir araçtan çok daha iyi durumda olabilir.

    ayrıca senede 10bin kilometre yol yapmayan insanların otomobil sahibi olması da saçmalıktır, ekonomik olarak saçma sapan yatırımdır.

    bir çok ticari taksi, pazarlama maksatlı kullanılan araçlar tek elden kullanıldıkları ve bakımları aksatılmadığında en az 600bin km sorunsuz yol alır.