hesabın var mı? giriş yap

  • 'kırkından sonra amcam çeker halayı
    amcamın zamanında halay mı vardı?'

    bu hayatın anlamını sordurtur kişiye.

  • ç: çocuk, 3 yaşında, dişi
    b: bob, yani ben
    a: çocuğun annesi, benim ablam
    mekan: seyir halindeki arabanın arka koltuğu

    b: (çocuğun elindeki tüylü ve biçimsiz oyuncağı göstererek) ay oyuncağın çok tatlıymış adı var mı?
    ç: (önde oturan annesine yönelerek) anne biz dışarıda mıyız yoksa içeride mi?
    a: dışarıdayız ama biz bize olduğumuz için de içeride sayılırız.
    b: bunun oyuncağın adıyla bir alakası var mı?
    ç: bunun adı aslında tüylü bok. ama biz dışarıda ona tüycük diyoruz.
    b: anladım.

  • bu semt bizim diye gezen, türkiye'nin her yerinde bulunan, it kadar değeri olmayan insan müsveddelerinin hak ettikleri değeri bulmaları hali.

  • bir galatasaraylı olarak, rte karşısında böyle omurgalı duruş gösteren kim varsa saygıyla selamlarım. var ol ali koç. kapitalizmin gücü falan diyecek suserlere cevabım ağır olur o sebeple hiç bulaşmayın.

  • abartılan kızdır. hayır 19 litrelik damacanayı sonuçta 1 saat kucağımızda taşımıyoruz. önce yuvarlaya yuvarlaya sebilin yanına kadar getirip sonra hadi bakalım deyip yerleştiriyoruz. yok kıllıdır yok süleyman abidir yok ayı gibidir. hiçbiri değilim ama yapıyorum.

  • frank meyer isimli abd'li bitki kaşifi tarafından çin'de keşfedilen limon türüdür.

    saf bir limon değildir, portakal ya da mandalina hibritidir, bu sebeple asitliği diğer limon çeşitlerine göre düşüktür. doğru zamanda hasat edilmez, ağaçta beklerse dış kabuğu turuncu renk alır ve tatlanmaya başlar.

    balkonda, terasta ya da bahçede yetiştirmek için mükemmel bir çeşittir. verimi yüksektir, hastalıklara dayanıklıdır ve hemen hemen yıl boyunca çiçek açıp meyve verir.

    çekirdekten üretildiği zaman türüne doğrudur, aşılamaya gerek duymadan meyer limon verir. ancak çekirdekten üretilen ağaçların ilk meyve verme süresinin aşılananlara göre çok daha uzun olduğu unutulmamalıdır.

    dış kabuğu diğer limonlara göre daha pürüzsüz ve parlaktır.

    saf ve asidik bir limon olmamasına rağmen yazın ilk olgunlaşan limon olduğundan ticari değeri yüksektir. kışın depolarda saklanan limonlar bittikten ve fiyatlar iyice yükseldikten sonra hasat edildiği için değerlidir. ayrıca verimi diğer limon türlerine göre çok yüksektir. ürün kalitesizliğini erkencilik ve yüksek verimle telafi eder.

    dezavantajı, plansız, programsız bahçe tesisi nedeniyle ihtiyaçtan fazla dikimi yapılmış olması ve fiyatının düşmeye başlamasıdır. ihracat için tercih edilen bir tür de değildir çünkü hem kalitesi düşüktür hem de nakliyeye uygun değildir, zamanla kabuğu kararma yapar.

    son yıllarda volkameriana anaç üzerine aşılanan meyer limonların daha kaliteli ve daha erkenci meyve verdiği gözlenmiştir. bu sebeple turunç üzerine aşılı meyer bahçeleri zaman içerisinde volkameriana üzerine aşılı meyer bahçelerine dönüştürülmeye başlanmıştır.