hesabın var mı? giriş yap

  • tayyip'in cagrisina uyup da türkiye'ye dönmeye karar verecek kadir akilli(!) bilimadami da... ne bileyim...

  • yaptığı işin her dakikasında hatta her saniyesinde beyefendi olmanın anıtıdır kendisi

    düzeltme: başlık sahibi alaycı tavır gösterdiği entryi silip kaçmıştır.

  • annenin gönül rahatlığıyla bebeği/çocuğu ona bırakıp gidebilir olmasıdır.

    ben 8.5 aylık bebeğimizi bırakıp bir iş için 1 haftalığına şehir dışına gitmiştim.
    bir arkadaşım kızı 9 yaşındayken kanser sonucu bu dünyaya gözlerini yumup öte aleme gitti.

    1 haftalığına ya da bir ömürlüğüne çocuğu babasına emanet edip giderken, gönlünün teli bile titremeyecek kadar güveniyorsa adama;
    yani annenin içi rahatsa o kadar,
    o adam baba gibi babadır bence

    anneye yavrusu hakkında "bensiz ne yapar" duygusunu hissettirmeyecek kadar babalığının altını doldurabilmiş tüm adamlara selam olsun.

  • hep yakisikli erkeklerle dolu oldugundan, guzel kadinlara yer kalmamistir.

    biscolatalar, arkaya ilerleyelim, arkada yer var, kapi agzinda durmayalim...

  • baba bir tamirat işi ile uğraşmaktadır.

    - baba ya o öyle olur mu. alttan ittireceksin.
    - hsss
    - ya baba bırak allahaşkına, o tornavidayla olmaz o, şununla yapsana.
    - (dayanamaz işi bırakır) bak oğlum bigün dedenin dükkandayım. saat tamir ediyor rahmetli. ben de omuzundan bakıyorum. dedim ki "baba şunu şöyle yap, bunu böyle yap", deden elindeki işi bıraktı, bana döndü, anlatmaya başladı:

    birgün devenin biri coşkun akan bir ırmağın kenarına gelmiş, maksadı karşıya geçmek. suya girmiş, yürümeye başlamış. biraz açılınca akıntıdan ayakları yerden kesilir gibi olmuş. o esnada korkudan biraz kaçırmış.

    deve bakmış ki boku suda batıp çıkıyor, girdaplara gire çıka, döne döne uzaklaşıyor, içinden geçirmiş.

    "işe bak yahu, sıçtığım bok bana yüzme öğretiyor."

    -tısss

  • minnesota üniversite tarafından pandeminin geleceği hakkında "part 1: the future of the covid-19 pandemic: lessons learned from pandemic influenza" isminde bir araştırma yayınlanmış. araştırmaya göre 1 buçuk 2 yıl sürecek bir pandemi içerisindeyiz. üç senaryodan bahsediliyor.

    senaryoların grafikleri

    senaryo 1: 2020 baharındaki ilk covid-19 dalgasının ardından yaz ve sonrası dahil sürekli olarak 1 ila 2 yıllık bir zaman aralığı boyunca meydana gelen ve 2021'de yavaş yavaş azalan bir dizi tekrarlayan daha küçük dalgalar gelir. dalgalar coğrafi olarak farklılıklar gösterebilir ve hangi sosyal mesafe önlemlerinin mevcut olduğuna ve nasıl hafifletildiklerine bağlı olabilir. bu senaryo dalga piklerinin yüksekliğine bağlı olarak, 1-2 yıl boyunca periyodik olarak önlemlerin sıkılaştırılıp gevşetilmesini gerektirebilir.

    senaryo 2: 2020 ibaharındaki ilk covid-19 dalgasının ardından 2020 sonbaharında veya kışında daha büyük bir dalga ve 2021 yılında bir veya daha fazla küçük dalga gelecektir. bu modelde sonbaharda daha katı sosyal mesafe önlemleri ile enfeksiyon yayılımını azaltmaya ve sağlık sistemlerinin bunalmasını önleme amaçlanmalıdır. bu model ispanyol gribi salgınında görünene benzer. ispanyol gribi salgını mart 1918'de küçük bir dalga olarak başladı ve yazın azaldı. 1918 sonbaharında çok daha büyük bir tepe noktası oluştu. 1919 kış ve ilkbaharında üçüncü bir tepe oluştu, bu dalga 1919 yazında azaldı ve salgının sonunu getirdi. 1957-58 salgını benzer bir yol izledi, daha küçük bir tepe noktası ve ardından çok daha büyük bir tepe noktası ve düşme dalgası izledi. birbirini izleyen küçük dalgalar birkaç yıl daha devam etti. 2009-10 salgını da aynı şekilde bir bahar dalgası ve ardından daha büyük bir tepe noktası ve düşme dalgası izledi.

    senaryo 3: 2020 baharında ilk covid-19 dalgasını devam eden iletim ve vaka oluşumunun yavaş yanması takip eder, ancak net bir dalga oluşumu yoktur. yine de bu örüntü coğrafi olarak bir miktar değişebilir ve çeşitli alanlarda uygulanan hafifletme önlemlerinin derecesinden etkilenebilir. bu üçüncü patern geçmiş grip salgınlarında görülmese de covid-19 için bir olasılık olmaya devam etmektedir. bu üçüncü senaryoda büyük olasılıkla açılmadan sonra tekrar hafifletme yöntemlerine yerine getirmek gerekmeyecektir ancak vakalar ve ölümler devam edecektir.

    umalım ki üçüncüsü gerçekleşsin. sars-cov alınan katı önlemlerin yanında böyle bir yol izlemişti.

  • recep tayyip erdoğan 23 mayıs 2014 tarihli ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı’nda "polis eli kolu bağlı mı kalacak, bir şey yapmayacak mı? nasıl sabrediyorlar anlayamıyorum." diyerek vuran ve vuracak polislerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. resmi bir vur emri de denilebilir.

  • iyi hoş güzel yarışma olmasına rağmen bitiş sireninin insanı gerdiği program. sanırsın makine dairesini su bastı gemi batıyor öyle garip bir sesi var.