hesabın var mı? giriş yap

  • davayı kaybederse örnek teşkili bakımından dönüm noktası olabilir, cidden benzersiz bir dava oluyor. ama bi şekilde kazansa bile, kendi reputasyonunu bitirdi, yani her şey ortada videolu kanıtlı, nasıl kameraya oynadığı, nasıl yalan söylediği, nasıl kocasını aldattığı, nasıl şiddet uyguladığı, nasıl adaleti yalan delillerle kandırmaya çalıştığı.. bunlar uzar karının vukuatları bitmiyor. daha kötüsü gerçekten şiddete uğrayan kadınların ilerideki hak arama proseslerini riske soktu. korkunç bir kadın, korkunç bir iki yüzlü, korkunç bir sosyopat.

  • son zamanlarda şu kalıp müthiş modadır bu tip sitelerde: ”üst verdim, kahvemi yudumluyorum.” pezevenk sanki borsadan milyon dolarlık hisse almışta kahve yudumluyor. alt tarafı 2 liralık kupon yapmışın hangi kahve it? kopi luwak mı içiyosunuz amk sakarya-güngören maçını izlerken?

  • bir çok kez dunyanin en iyi birasi seçilmis trappist birasidir, guncel satis miktari iki kasaya ve plaka ve telefon bekleme sureside 60 gune cikmistir.

    (bkz: resneli geyik) adli kullanicinin bok atma girisimlerine cevap olarakta sunlari soylemek isterim; sint-sixtus rahipleri 1838 den itibaren bu birayi kendileri için yaparlar sonra ihtiyaclarini karsilamak icin gelen misafirlerinde begenmesiyle birlikte bu birayi satisa cikarirlar, ikinci dunya savasindan sonra bir bira fabrikasina biralarini yaptirmak için karar alirlar.
    1946'da sint bernardus ile 50 yilligina anlasirlar ve polonyali trappist uretim uzmani rahibi isin basina verirler, manastir ve fabrika arasi 15km ve bu rahip her gun gidip uretimin basinda yerini alir, 1992 de atp (authentic trappist product) sertifikasini almak için manastir ve fabrika anlasmazliga duser ve bir tantana yasanir, sertifika için en onemli sartlardan birisi uretimin manastirin çatisi altinda olmasidir.

    sint bernardus mayayi verdi vermedi, sint sixtus westmalle'dan ve sint bernardus sint sixtusten aliyor mayayi gibi soylemler coktur, ama rahipler tarifi 100% kaptirmamislardir, internetten iki bira kiyaslamalarini acip bakabilirsiniz cogu gurme 95-99% arasi benzetir iki birayi fakat westvleteren 12'ye top class, world class derler.

    kaynak, sint bernardusun kendi sitesi : https://www.sintbernardus.be/en/brewery/history

  • günlerden bir gün, köylerden birinde bir çiftçinin eşeği kör kuyuya düşer.

    eşek saatlerce acı içinde kıvranır ve bağırır. sesini duyan sahibi gelip baktığında zavallı eşeği kuyunun dibinde görür.

    çaresiz çiftçi köylüleri yardıma çağırır. köylüler kör kuyudaki eşeği kurtarmak için ne yapacaklarını düşünürler ama sonuçta onu kurtarmanın imkânsız olduğuna ve bunun için çalışmaya değmeyeceğine karar verirler. tek çare, kuyuyu toprakla örtmektir. herkes ellerine aldığı küreklerle etraftan kuyunun içine toprak atar.

    zavallı hayvan, üzerine gelen toprakları, her seferinde silkerek dibe döker. bir süre sonra ise ayaklarının altına aldığı toprak sayesinde her an biraz daha yükselir ve sonunda yukarıya kadar çıkar. köylüler kuyudan dışarı çıkan eşeğe çok şaşırır. işte hayat da bazen bizim üzerimize yüklenir ve üzerimiz toz toprakla örtülüyormuş gibi olur.

    bunlarla baş etmenin tek yolu, yakınıp sızlanmak değil, düşünüp silkinmek ve kurtulmak, aydınlığa adım atmaktır. kör kuyuda olsak bile.

  • rahatsiz olmus bunu da belirtmis. muhabir de saygi gostermis duruma. bu kadar abartilacak bir durum yok.

  • yüce yargımızın son mucizesi.

    izmir'deki gezi parkı protestoları sırasında gözaltına alınan ve 5 ay tutuklu kalan göksel yerdut, gözaltı sırasında kolunun kırılması nedeniyle polis hakkında suç duyurusunda bulunmuş savcı da “işkence iddialarına delil olarak ileri sürmek üzere, kendisine takılan kelepçe ile iki kolunu gerdirerek kendisine zarar vermeye çalıştığı, kelepçeli sol kolunu karnına sıkıştırdığı ve böylece kolunu kırdığı…” na karar vermiş.

    http://www.radikal.com.tr/…di_kolunu_kirdin-1173186

    ne güzel memleket lan.

    • tecavüz olur. 13 yaşındaki kız çocuğu suçlu olur.

    • yolsuzluk olur. paralel devlet olur.

    • rüşvet ortaya çıkarılır. adı bağış olur.

    • kara para aklayan terör destekçisi tutuklanır. adam hayırsever olur.

    iyi bari tecavüze uğrayana kendi kendini sikmişsin demiyorlar. buna da şükür!