hesabın var mı? giriş yap

  • (bkz: bilimsel demagoji)

    --- spoiler ---

    ulan o değil de herif 50 yıl sonra zibilyon ışık yılı uzaktan geldi "benim koç gibi bi oğlum vardı lan o nerde?" demedi ya ben ona bittim. kızıyla biraz aforizma parçalayıp direk manita peşine galaksilere yelken açtı hıyar. o çocuk bakar mı şimdi sana yaşlanınca?
    --- spoiler ---

    editto: spoiler ver dediler geldik.

  • oğuz adında yeni tanıştığım bir arkadaşımla galatasaray-fenerbahçe derbisini izlemek üzere maçı yayınlayan bir mekana gitmiştik. maç başlamadan bir fotoğraf çekip, derbiyi unutmadığımızı facebook'ta ilan edelim dedik.

    neyse çektim fotoğrafı yükleyeceğim, oğuz "ne yazacaksın?" dedi, ben de şöyle bir etrafa baktım, kimse bağırmıyor etmiyor diye, "bağırmayan taraftar gelsin" yazdım yükledim.

    akabinde maç başladı, 10-15 dakika geçti.

    oğuz; abi bir arkadaşın yorum yaptı galiba.
    ben; yapsın?
    oğuz; pek hoşuma gitmedi ama.
    ben; ne yazmış?
    oğuz; ben söylemeyeyim sen bak. ben pek sevmem bu tarz konuşanları.

    dipnot arası; yorum yapan annem. gurbetteyiz falan diye annemin facebook profil fotoğrafında, benim şimdiki halime hiç benzemeyen eski bir fotoğrafım var. arkadaşımda fotoğrafa bakıp, ismi okumadığı için gördüğü erkeği* benim arkadaşlarımdan biri sanıyor.

    gelelim annemin kısa süreli bir gerilim yaşatan yorumuna;

    "annen de gelsin mi?"

  • videoda zibidi çocuk "polise versen ne olur?" diyor. yani daha önce de böyle durumlar yaşadığında, polise şikayet edilse de bir sorun yaşamamış demek ki. veya arkam sağlam bana bir şey olmaz babam halleder demek istiyor. böyle böyle kabile devletine döndürdünüz ülkeyi, kendi adamımız diye abuk sabuk esnafları ihalelerle, rantlarla zengin iş adamı yaptınız. hepsi çoluk çocuk torun torba mafya gibi geziyor amk ortalarda...

  • 10 dakika limitini aştığım egzersiz. benzer bi hedefi olanlara tavsiyeler:

    dirseklerinizi arada rahatlatın, 4-5 dakikadan sonra karın ağrısından ziyade dirsek ağrısı çekiyorsunuz. bu rahatlatma da dirseklerin pozisyonunu değiştirerek yapılabilir.
    müzik dinleyin, 3 dkdan sonra konsantrasyonu arttırmaya yarıyor.
    nefes alıp vermeye dikkat.

  • keki ve kreması yumurta kokmamasına önem verdiğim yapımı çok kolay bir pasta. ekonomiye ve borsaya biraz mola deyip, şimdi size vereceğim tarif ile minicik porsiyonluk muzlu veya çilekli harika rulo pastalar elde edeceksiniz.

    malzemelerle başlayalım:

    pandispanya keki için;
    -3 adet oda sıcaklığında yumurta
    -1 çay bardağı şeker
    -3 yemek kaşığı sıcak su
    -1 çay bardağı un
    -yarım çay bardağı nişasta(buğday)
    -1 paket vanilya
    -1 paket kabartma tozu

    kreması için:
    -2 su bardağı süt
    -2 yemek kaşığı un
    -2 yemek kaşığı nişasta(buğday)
    -1 çay bardağı toz şeker
    -1 adet yumurta sarısı
    -1 paket vanilya
    -1 paket toz krem şanti

    önce ruloların içinin kremasını hazırlayalım. küçük derin bir tencere içine 2 su bardağı süt koyalım. üzerine 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı toz şeker ekleyelim. kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. kremayı ocak üzerinden alıp, ılımaya bırakalım. sonra kremanın içine 1 paket vanilya ve 1 paket toz krem şanti koyduktan sonra kremayı mikser yardımı ile iyice çırpıp soğuması için buzdolabında bırakalım.(krem şanti eklemeyebilirsiniz, size kalmış)

    kekin yapılışı:

    4 adet yumurtanın akını ve sarısını dikkatli bir şekilde ayırdıktan sonra, ayrı kaplar içine koyalım. yumurta aklarının olduğu kap içine 1 çay bardağı toz şekerin yarısını koyalım.
    mikser ile köpürene kadar yani köpük kıvamı alana kadar iyice çırpalım. daha sonra yumurta sarılarının olduğu kap içine kalan toz şekeri ekleyelim.
    yumurta sarılarını şeker ile birlikte mikserle 3 dakika kadar çırpalım. ardından kaba 3 yemek kaşığı ılık su döküp, biraz daha çırpalım. 1 çay bardağı un, yarım çay bardağı nişasta, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyerek koymalıyız.
    harcı mikser ile son kez karıştırın.

    daha sonra başta çırptığımız yumurta akını bir anda değil de 3 seferde bu karışıma ekleyelim.
    bu defa mikserler değil spatula yardımı ile alttan üste doğru aynı yöne yavaş yavaş karıştıralım. mutlaka yavaş yavaş karıştıralım ki yumurta akları sönmesin ve kekimiz iyi kabarsın.

    keki tepside şerit olarak kestikten sonra spatula yardımıyla içerisine önce kremasını sonra tercih ettiğimiz meyveleri (muz ve çilek çok yakışıyor) dizip keki rulo haline getirip servis tabaklarımıza yerleştirelim. işte bu kadar basit.

    içini doldurma şekli
    süslenmiş şekli

    afiyet olsun.

  • ulan karda yürüyeyim diye çıktım 17 tane araba ittim. öldü içimdeki romantik adam :)

  • ben de mesela parasız kaldığım zaman geçici süreliğine sigarayı bırakıyorum. geçen ay çok içtin rita, bu ay sana sigara yok, diyorum. fakat burada sebep de etken de edilgen de benim.

    şu mantıksız olurdu mesela ama değil mi: sigara içiyorum, parasız kalmışım, bu arada bir de çocuğum var. sigarayı bırakmıyorum da çocuğuma "geçen ay çok yedin, bu ay sana yemek yok." diyorum.

    kendine saray yapıp vatandaşının boğazından kısan devlete çok afedersiniz kafam bile girmesin, çıksın gitsin.

    ekleme: başlık başa kalmış.

    açan yanlış hatırlamıyorsam sevojan'dı ve uçuruldu.

    ve yine yanlış hatırlamıyorsam mehmet şimşek maliye bakanı kimliğiyle söylemişti.