hesabın var mı? giriş yap

  • herkes markasına takmış kafayı.
    bizim milletimiz şunu bir türlü anlayamadı.

    bir gıda ürünü üretiyorsan temiz olmak zorunda.
    markanın ne olduğu önemli değil.
    daha lezzetli,daha taze,daha güzel tartışılır markalar arasında,ama kıl çıkan bir gıda ürününün fiyatı veya markası tartışılamaz.

    markası ne olursa olsun içinden yabancı cisim çıkan bir yiyecek kabul edilemez.

  • ülkede hiçbir canlının mutlu olmaya hakkı yok resmen.

    çok üzücü, insanı kahreden görüntüler maalesef.

    köylü işine bakacak, bakan gereken yapılacak diyecek olan yine gariban hayvanlara olacak.

  • yaşam tarzına müdahaledir arkadaşım alkole bu kadar zam yapılması. sonra da yok demokratik eşitlik vs yapıştır. adam kıbrıstan alıp geliyor, yunanistandan 9 euro fiyat ile alıyorlar. burada üretiliyor, oraya nakledilip rafa koyuluyor bir de kar ekleniyor üzerine. biz de 70'lik 330 birim onlarda 9 birim hani yaşam tarzına müdahale derken anla.

  • wos eylül 2014 verilerine göre 410 yayın yaparak en yüksek "h-sayısı"na (97) sahip bilim insanı.

    (bkz: cbt)'de yer alan verilere göre h-sayısı 80 üzerinde olanlar "nobel ödülü alacak ölçüde evrensel başarıyı tanımlayan ölçüye ulaşmış bilimciler" olarak tanımlanmakta. aziz sancar'ın h-sayısı 97 olduğuna göre nobel ödülü alan türk bilim adamlarına dair haberler duymamız yakın gözüküyor.

    [şöyle bir fotoğrafı vardır https://www.physics.ohio-state.edu/…/dpg-sancar.jpg]

  • insanın kaybetme duygusunu kaybettiğinde nasıl özgürleşip çevresindeki şerefsizleri maymuna çevirebileceğinin kitabını yazmış bir idoldür.

    limonla ayı abbas'ı madara etmişliği vardır.

  • zebranın çizgilerinin ne işe yaradığı hep merak edilen bir konu olmuştur. bilim adamlarına göre bunu birkaç nedeni vardır.

    *çizgilerin kamuflaj açısından olumlu bir etkisi olduğu ileri sürülmüş ancak avcıların görüntüden çok koku ile hayvana yaklaşması bunu tezi zayıflatmıştır.

    *çizgiler, zebra hareket ettiğinde göz kamaştırıcı bir etki yapmaktadır. birlikte duran veya birbirine yakın hareket eden bir zebra grubu, büyük bir titreşen şerit kütlesi olarak görünebilir ve bu da aslanın bir hedef seçmesini zorlaştırır.

    *farklı araştırmacıların yaptığı deneyler, kan emici çeçe sineği ile sığır sineği de dahil olmak üzere çizgilerin daha az sinek gelmesini sağladığını gösterdi. macaristan'da 2012 yılında yapılan bir deneyde zebra çizgili modellerin en az sayıda sığır sineği çektiği belirlendi. bu sinekler doğrusal polarize olmuş ışığa gelmektedir ve siyah-beyaz çizgiler bu deseni bozmaktadır. ayrıca sineklerin gelme sıklığı çizgilerin genişliğinin artmasıyla artmaktadır, dolayısıyla yaşayan üç zebra türünün dar çizgili olanlarına sığır sinekleri fazla gelmemektedir.

    *çizgiler zebranın serinlemesine yardımcı olabilir. ışığı emen siyah çizgilerin üzerinde hava daha hızlı hareket ederken beyaz çizgilerin üzerinde daha yavaş hareket edebilir. bu farklılık zebranın çevresinde konveksiyon akımları yaratarak zebranın serinlemesini sağlayabilir. bir araştırma daha sıcak bölgelerde yaşayan zebraların daha çok çizgiye sahip olduğunu göstermiştir.

    *son olarak çizgilerin parmak izi gibi her zebrada farklı olduğunu söylemek gerekir. yine de zebraların bu çizgiler sayesinde birbirini tanıdığına ilişkin bir kanıt yoktur.

    kaynak
    kaynak