hesabın var mı? giriş yap

  • programda evlatlık verdiği kızını arayan adam diyor ki; "eşlerimden ayrılma sebebim yemekleri yavaş hazırlamalarıydı. ben yemek yemeden duramıyorum. çok yiyorum."

    bunun üzerine müge'nin çözümü: "aşçı bir kadınla evlenin siz o zaman."

    şevki sözen hocanın çözümü: "ee o zaman yemek yapmayı öğrenin, istediğiniz gibi hazırlayın, yiyin."

    aradaki zihniyet farkının net özeti bence. :)

    debe editi: teşekkürler. :)

  • belli ki yaz ayları disney+ içeriğini açısından son derece dolu geçecek. mayıs ayının son günlerinde obi-wan kenobi başlayacak bildiğiniz üzere. onun bitmesini bile beklemeden marvel'dan ms. marvel platformda olacak. fragmanın yayınlanması ile birlikte hem moon knight sonrası hangi dizinin yayınlanacağı belli oldu, hem de tarih onaylanmış oldu.

    fragmana geçmeden önce biraz ms. marvel'ın çizgi roman geçmişine bakmamız gerekiyor. gerçek ismi kamala khan olan karakter ilk kez 2013 yılında yayınlanan captain marvel (vol.7) sayı 17'de okuyucu karşısına çıkıyor. ardından 2014 yılının ocak ayında yayınlanan all-new marvel now! point one #1.now'de bir kez daha görünüyor. asıl macerası ise aynı yıl yayınlanmaya başlanan solo ms. marvel serisi ile oluyor.

    marvel 2010'lu yıllarda çok sayıda yeni karakter yarattı. karakterler farklı farklı azınlıkların temsiliydi. kamala khan, sam alexander, riri williams, robbie reyes vb. hepsi aslında kendi alanlarında başarılı oldu. yalnız kamala khan bu yeni yaratılan karakterler içerisinde belki de en başarılı olanıydı. g.willow wilson'ın yazdığı seri kamala'yı net şekilde diğerlerinden ayırdı. karakter peter parker'dan sonraki en peter parker karakterdi. devasa marvel evreni içerisindeki sokaktaki karakterdi. kahraman olmak isteyen iyi niyetli çocuktu.

    ms. marvel ile ilgili konuşmalarda ya da tanıtımlarda karakterin müslüman olması her zaman ön plana çıkartılan bir unsur oldu. çizgi romanın içeriğinde de islami unsurlar bolca var. karakterin müslüman ailesi, arkadaş çevresi, cami'ye gidip gelmesi, cami hocası hep kendisine hikayede yer karakterler ve konseptler. dizide bunları aynen kullanacak gibi görünüyor.

    karakter çizgi romanlarda ınhuman aslında. gücü ise şekil değiştirme. ama güçlerini bedeninin şeklini değiştirerek esneme olarak kullanıyor. genelde bu kısım reed richards ile karıştırılıyor. reed'in gücü direktman esneme. kamala ise gücünü o şekilde kullanıyor. dizide ise bunlar değiştirilmiş görünüyor. öncelikle karakter ınhuman olmayacak gibi. ailesinden kalan bir bilezikle güçlerini alacağa benziyor. güçleri de değiştirilmiş. biraz green lantern benzeri bir durum var. yarattığı kristalize şeyle güçlerini esneme gibi kullanacak belli ki. origin ve güç seti olarak yapılan değişiklikler elbette fanlar arasında tartışılacaktır. şahsen değişiklikler çok hoşuma gitmedi ama açık fikirli olmak lazım. bakalım.

    kamala khan ile ilgili bahsetmemiz gereken en önemli şeylerden biri onunda büyük bir kahraman hayranı olması. genel anlamda dünyasında yaşadığı bütün karakterlerin fanı. dizide bunu da güzel şekilde yansıtmışlar. sevdiği karakterlerden birine karşı da özellikle bir hayranlığı var. o da captain marvel. carol, kamala'nın en büyük idolü. en çok örnek aldığı karakter. fragmanda zaten onun cosplay kostümünü giyiyor belli bir süre. ki asıl kostümüne geçene kadar onu bu kostüm ile izleyeceğiz. carol'un dizide görünme ihtimalinin de çok çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

    dizi genel itibariyle eğlenceli, hoş bir diziye benziyor. coming-of-age tarzı bu tip bir hikaye izlemek güzel olacaktır. çizgi romandaki havada yakalanmış ve mcu'ya güzel uyarlanmış gibi görünüyor. kamala'nın diziden sonraki adresi ise ikinci captain marvel filmi olan the marvels olacak. marvel karaktere güveniyor. şimdiden karakterin sinema filmlerinden birinde çok önemli bir rol alacak olması bunun göstergesi.

  • tutmayacak telefon. bi kere bunun arkadaş ortamı var, sevgilisi var, ailesi var var oğlu var.

    -ooo yeni telefon yapmışız
    +aldık bişe ya
    -ne abi onun markası
    +telefon işte ya aldım öyle
    -markası ne markası
    +işlemcisi iyi diyolardı aldık ya
    -markası ne olum bunun
    +vestel :(

    bak oldu mu? olmadı.

  • woody allen'in insan iliskileri ve sevgililik uzerine yaptigi bu film, 90'lar ve 2000'lerdeki bircok film veya dizinin ilham aldigi bir senaryodan olusur. bundan 35 yil once yazilan diyaloglar sanki bugun yazilmis kadar gercekligini korumakta. her izledigimde daha cok sevdigim, daha cok gulumsedigim, renkli bir siyah-beyaz new york filmi.

  • attığımız gol ofsayt , rakibin penaltısı verilmemiş. ikinci yarı beşiktaş tek başına top oynuyor. bu halimizle puan almak kul hakkına girerdi zaten. tebrikler beşiktaş . defol git aziz yıldırım

  • istanbul dışında ikamet eden kuzenin anaokuluna giden kızına proje ödevi verilmiştir. projeye göre önce eldeki malzemelerle bir oyuncak bebek yapılacak ve bebek muhtelif yerlerde gezdirilip bir günlük tutulacaktır. fakat her nedense bebeğin şehir dışında bir yere gitmesi de şarttır. "nolucak yeaa, göndermiş gibi yaparız, günlüğe de döktürürüz bir güzel" desen de yemiyorlar. kanıt olarak fotoğraf sunmak lazım. hal böyle olunca da tek çare olarak bebeğin şehir dışı gezisi için istanbul seçilmiştir. bebek, günlüğüyle birlikte taa istanbul'a gönderilmiş ve dayı tarafından alınıp getirilmiştir.

    istanbul'da bulunan aile bireyleri tarafından proje son derece ciddiyetle karşılanmış, herkes canla başla çalışmış, bebek herkesin evinde yatıya kalmış(!), tüm ayrıntılar günlüğe yazılarak hepsiyle ilgili kuzene rapor verilmiştir. fakat dayımın yaptığı çalışmalar adeta projeyi başka bir boyuta taşımış, öğrendiğimde de beni kahkahalara boğmuştur.

    meğer benim koskoca dayım, bezden falan yapılmış bildiğimiz oyuncak bebeği de almış istanbul turuna çıkmış. beyazıt kapalıçarşı senin, eminönü benim dolaşmışlar bütün gün. öyle bir keyifle anlattı ki, sanırsın adam hayatının gezisini yapmış. geziyi ölümsüzleştirmek için çektiği hatıra fotoğraflarından sonrasını pek dinlemedim, dinleyemedim:

    http://i.hizliresim.com/jqvagy.jpg
    http://i.hizliresim.com/jqva9y.jpg
    http://i.hizliresim.com/o01j5m.jpg

    ya, 57 yaşında bir adam düşünün. oyuncak bebeği almış, oraya buraya koyup fotoğrafını çekiyor. "abi hayırdır?" diye soruyorlar, "hiiç, gezdirmeye çıktım" diye istifini bile bozmuyor. gülmeyeyim dedim, sonra kahkahalarımız birbirimizin suratında patladı. neyse ki dayım sayesinde ailece projeden alnımızın akıyla çıktık. fotoğrafları kuzenime mail attım, kahkaha atmaktan konuşamasalar da teşekkürlerini ilettiler. şimdi dayım diğer velilerden kendi bebekleri için gezi teklifi alıyor, mutluyuz gururluyuz.