hesabın var mı? giriş yap

  • türkiye liginde gösterdiği performansla alman milli takımının euro 2016 kadrosunda kendisine yer bulacak ve şampiyonluk yaşayacaktır. (muhtemelen yarı finalde gol de atar). sonrasında türkiye'ye döneyim mi dönmeyeyim mi diye ikileme düşecek, almanlık ne güzel şey diyerek memleketinde kalmaya devam edecektir.

    sonra biri gelecek ismiyle ekşi sözlükte nick alacaktır.

    20 sene önce olduğu gibi.

    (bkz: stefan kuntz)

  • türkiye'de yaşadığınıza delalettir. tek yönmüş, çıkmaz sokakmış, kaldırımmış fark etmez. her an her yerden bir araba çıkıp sizi çiğneyebilir. dikkat etmek lazım.

  • sümerler birayı çok severmiş. bira tanrısı bile atamışlar hatta. (bkz: ninkasi)

    öyleki yazılı en eski tabletlerde bile bira tarifine rastlanılırmış. bu tabletlerin birinde ninkasi'ye ilahi yazan o dönemin şairlerinden biri, şiirinde bira tarifine bile yer verir. bu tarifte sümer bira yapımı şiirsel terimlerle adım adım anlatılır. ilahinin ikinci bölümünde ise biranın yapıldığı ve sunulduğu kaplar övülüp, şarkılarda kutlama sözlerinden bahsedilir.

    "sensin pişmiş püreyi kamıştan büyük yaygılara yayan,
    serinlik üstesinden gelir,
    ninkasi, sensin pişmiş püreyi kamıştan büyük yaygılara yayan,
    serinlik üstesinden gelir"

    görsel

    ilahideki talimatlar o kadar açık ve kesinmiş ki amerikalı anchor bira şirketi’nden fritz maytag bunları uygulayıp oldukça başarılı bir sonuca ulaşmış. maytag yaptığı birayı amerikan mikro biracılar derneği’nde, 4 bin yıl önce sümerlilerin yaptığı gibi kamışlarla büyük testilerden içilmek üzere sunar. antik sümer birası; en eski tarifle yapılan bira.

    görsel

    chicago üniversitesi sümerloji profesörü miguel civil, bu biranın modern biralara benzer şekilde %3.5 alkol oranına sahip olduğunu belirtip, biranın “sert elma şarabına benzer, acı olmayan sek bir tadı vardı” diye ekliyor.

    sümer birası “hemen tüketilmek için yapıldığı” ve saklanamadığı için şişelenip satılamamış. ama yine de tablet çevirisinin “zor terminoloji ve şiirsel metaforlar arasında bile” tarifi anlayabilen uzman bir bira yapımcısının elinde gerçekten başarılı sonuçlar doğurduğu görülmüştür.

  • evet. çükü kalkmayan türk erkeği kollarını dolayıp surat asarak yatakta oturmaz. suç sende diyerek karısını döver. bu durumda sigara nedeni ile çükü kalkmayan erkek sahnesi için sigara paketine kadına tokat atan erkek ve ağlayan bir kadın fotoğrafı konmalı.
    bakan da bu sahnelere aşina ki "yok bu biz değiliz" demiş.

  • nba yakın tarihinden efsane oyuncu.
    yaptığı muazzam asistlerin en az yarısını ilk izleyişte anlayamazsınız. bir sihirbazdan tek farkı videosunu yavaşlatarak izlediğinizde ya da mükerrer izlemelerde hilenin görünmesidir.
    top kidd' de ise sen de koş gerideki adam. çünkü büyük ihtimalle sayıyı sen atacaksın.
    basketbolun boş kaleye gol attıran abisidir o.
    90ların sonundan 2000lerin ortalarına kadar gece gece uyanır bu adamı ders diye izlerdim.
    özledik reis, bizden büyüktün, abimizdin. şimdiki çocuklar senin verdiğin zevki vermiyor. ellerinden öper, yengeye hürmetlerimi sunarım.

  • "artık nasıl bir vergi ödediysek hem bütçe açığını kapadık hem suriyeli baktık hem de başbakana uçak aldık vay arkadaş"

  • ben de bu güruhun yılmaz savunucularındanım. ancak şahsen ben de'ler ve ki'lerin yazılışına göre karşımdakinin zekasını, eğitimini ve sosyokültürel yapısını %80 oranında çıkarabildiğim için üstlerine gitmiyorum, bırakalım öyle yazsınlar, biz de boş beleş adamlarla muhattap olmayalım.

    bende ki izlenimide böyle işte, ne yapalım.*

  • bazen çocukları çok da küçümsememiz gerektiğini gözümüze gözümüze sokan diyaloglardır.

    5 yaşındaki yiğenim: 5yy
    ihe sade: is

    5yy:amca
    is: söle canım
    5yy: amca ben sana ottus ikki deditebiliğ miyim
    is: dedirtebilirsin
    5yy: hayıı , sen dediğtemezsin diyeceksin
    is: iyi, dedirtemezsin
    5yy: otus , dört daha kaç eder
    is: otuz dört
    5yy: oleyy , oleyy!! dedittim dedittim.
    is: ne alakası var, sen 34 dedirtmicektin ki 32 dedirtecektin
    5yy: ahahahha, bak 32 dedin
    is:...!(vay şerefsiz)