hesabın var mı? giriş yap

  • evet takside de değişim olacak, bugün taksi plakası sermaye için bir spekulasyon aracına dönüşmüş durumda. bir plaka başına bugün 3 milyon tl sermaye bağlanıyorsa ve bunun karşılığında sadcece bir adet (2, gece mesaisi) şoför istihdam eidiliyor ise bu sermaye istihdam artışı ve cari açığı azaltan üretim ve hizmet için kullanılamıyor demektir.

    en kısa zamanda 90'lardan beri gerçekleşmeyen taksi plaka ihalesi açılmalı ve plaka sayısı en az ikiye katlanmalı. aplikasyon çıkartılmalı ve isteyen yolcu eğer taksi boş ise aynı gzergahtan bekleyenleri taksiye alıp ücreti paylaşabilmeli, yollarda boş gezip boşa mazot yakan taksilerin birim zamandaki geliri arttırlmalı, maliyeti daha çok yolcuya paylaştırılmalı.

    bunun adı komunizm değil "gelecek" , uyanın.

  • - hacım dün labaratuarda uğraşıyodum formüllerle filan sanırım soğuk füzyon'u bulma yolundaa ..aaasskktir karıya bak olm
    - hani lan ?!

  • gsm operatörlerinin rekabeti kızıştırmadığı yıllardı. babalar çocuklarına aylık 100 kontör alır, gerisini düşünmezdi. oğlum aşık mı olmuş, ergen miymiş bakmazdı. aynı operatörde olanlara mesaj atmak 1-2 kontörken farklı operatördekilere mesaj atmak imkansıza yakındı.

    şimdilerde ise rekabet çetin. her yöne 9767000 bin mesaj hakkını 10 liranın altına almanın mümkün olduğu gibi, whatsapp gibi bedava mesajlaşma imkanı sunan uygulamalar da var. msn'i, facebook'u hiç saymıyorum bile. bu sebeple şimdiki ergenler çok şanslı. bi kızdan hoşlanınca "inşallah telefonu telsim'dir" gibi zavallı dileklere ihtiyaçları yok.

    ben şu anki imkanlarla ergen olsaydım, orta 2'deki platonik aşkım duygu'nun elini mutlaka tutardım. eminim.

  • şunu hatırlatmakta fayda var;

    kürt kardeşlerine teşekkür eden rte idi. imamoğlu tüm vatandaşlara teşekkür etti. türk-kürt diye ayırmak sizin işiniz.

  • benim gözümde en büyük asal sayı 2dir. hem çift olup hem de asal olmak kolay iş değil.

  • her yemege sarap girmez. sanilanin aksine, yanlis ve orantisiz kullanimda sarap cogu zaman yemegin tadini bozabilir.
    sarap hicbir zaman eti yumusatmaz. aksine diri tutar. o yuzden etlerin terbiye edilmesi sirasinda, sarap kullanilmaz.
    sut ile terbiye edilen etlerde sarap kullanilmasi pek tavsiye edilmez.

    kirmizi etlerde sarap kullanimi;

    izgara etlerde sarap kullanilmaz. izgarada pisen etlerin lezzeti, zaten kendi suyu ile pismesinden kaynaklanir. etimiz pistikten sonra, icerisinde sarap bulunan soslar kullanabiliriz.
    tava yemeklerde, genellikle sarap kullanilir. cok sarap koymak demek; yemegin tadinin daha iyi olacagi anlamina gelmez. aksine; yemegi mahvedebilirsiniz. yemeklerde kirmizi sarap kullanimi cok hassas bir denge. az koyarsaniz pek fark etmez ama cok koyarsaniz inanin bir facia olabilir.

    filambe tarzi pisirdiginiz yemeklerde, mutlaka kirmizi sarap kullanmalisiniz. konyak ile alevlendirdiginiz tava dan konyak kokusunu cikarmanin en iyi yolu kirmizi saraptir. sarabi her zaman en sona birakin. ilk basta sarap kullanirsaniz; kokusu ve aromasi kaybolur.

    beyaz etlerde sarap kullanimi;

    beyaz sarap, kirmizi sarap kadar hassas bir konu degil. sek ve kuru sarap tercih etmeniz gerekli. yine izgara pisirilecek etlerde sarap kullanimi tavsiye edilmez. en fazla servis edeceginiz sosun icinde bir miktar sarap olmasi makul.
    tava yemeklerinde beyaz sarabi doya doya kullanabilirsiniz. kirmizi sarabin aksine beyaz sarabi etler piserken kullanmak da bir sakinca yok.
    guvecler de ve tavada pisen deniz urunlerinde beyaz sarap mutlaka kullanilmali ozellikle karides/istagoz vs.
    beyaz sarap buglamalarda cok guzel olur. lagos buglama sarap olmazsa, olmaz bir lezzet.

    makarnalarda sarap kullanimi;

    beyaz soslu her turlu makarnada beyaz sarap kullanabilirsiniz. linguini/tortellini gibi makarnalarin soslarinda guzel gider.
    kirmizi soslu makarnalara sarap karistirilmaz.