hesabın var mı? giriş yap

  • http://www.egitimpedia.com/…meyen-bir-okula-gidiyor

    yıllardır savunduğum şey... "çocuğum 3 yaşında ıpad kullanıyor" diye sevinen aileler durumun farkında değil. sonrası da bu gelecek; "aslında çok zeki oyunları falan oynuyor hep ama ders çalışmıyor hiç" çalışmaz çünkü çocuğun aptal. tek bildiği şey parmağını sağa sola doğru kaydırmak! abd bunu fark etmiş olacak ki code.org'u kurdu... bilgisayar oyunu oynamak yerine "bilgisayar oyunu yapmak"

    edit: imlağ

  • sanırım erkeklerin kabul etmeseler de hoşuna giden hilelerdir. zira timsah gözyaşları dökmeyen, zengin koca bulmak gibi bir amacı olmayan, bebek sesi çıkarmayan ve çözemedikleri durumların üstesinden kendisi gelmeye çalışan, makyaj sevmeyen ve topuklu ayakkabıyı gündelik yaşamda tercih etmeyen kadınların başka başlıklarda "bizim mahmut abiden ne farkı var yaaa ekieki" şeklinde incelendiğini görebilir ve pek revaçta olmadıklarını söyleyebiliriz.

  • iyice kafayı yedi bunlar, şirket kar açıkladı diye hedef gösteriyorlar. kar etmesi manidar bulunmuş, ahahaha.

    adamlar 33 milyar liralık satış yapmış, 1.25 milyar kar elde etmiş. %4 bile değil. elbette edecek bu ciroda bu kadar kar, neyin fırsatçılığıymış bu?

    gören de hayır kurumu zannedecek.

  • gezegenin en derin noktasıdır.

    ortaya çıkarıldığı yıl 1872. bir ingiliz gemisi o yıllarda okyanus tabanının haritasını çıkarmaya çalışıyor. bunu yapabilmek için 4 yıl boyunca 112 bin km yolculuk yapıyor ve her 225 km'de derinlik ölçüyor. bunun için ip ve ağırlık kullanıyorlar. 8 km derinlik ilk o zaman fark ediliyor ve deniz tabanının düz olmadığı anlaşılıyor. bu tarihe kadar deniz tabanı düz sanılıyor. keşif için 1960 yılı bekleniyor ve dipte yaşam olduğu bilgisine ulaşılıyor.

    araştırmalar devam ediyor çünkü güney ucu 11 km derine inen bu çukuru oluşturan şey belli değil. gezegenin en derin noktasında basınç santimetre başına 1 ton. önce okyanus tabanı açığa çıkarılıyor, mariana çukurunun devasa su kanyonlarından oluştuğu kesinleşiyor. en sonunda 50 milyon yıl önce pasifik tabakasının filipin tabakasının altına girdiği, eğildiği ve dünya'nın mantosuna girdikçe çukurun kesinleştiği ortaya çıkarılıyor. şu noktadan sonra araştırmalar canlı yaşamı ile devam edecektir. etmeli de. biz ülkecek izleriz edilmesini.

  • (biri tanışma heveslisi, diğeri işbirlikçisi olmak üzere iki kişi konuşmaktadır, hedef konuşmaları duyabilecek şekilde konuşlanmıştır)

    1- yok abi o değil diyorum..
    2- o ya.. baksana kaş, göz. aynı. kesin eminim o.
    1- ya hayır o daha uzun boyluydu sanki

    (bu noktada dişi kişi kıllanır, bir iki bakış atar ama pek aldırış etmez)

    2- ya her iddiasına varım o. gidip sorucam.

    (2 dişinin yanına gider)

    2- ya afedersin. sen şu starın güzellik yarışmasında 2. olan kız değil misin?
    dişi- (kızarır, utanır, şımarır) hihi..yok hayır, benzettiniz sanırım..(smileyler havada uçuşur)
    2- evet, düşündüm de sen daha güzelsin zaten (ve akabinde akşam yemeği)

    [başarı yüzdesi : %86.25]