hesabın var mı? giriş yap

  • arkeolojik çizimlerden yola çıkarak, çizimlere konu olmuş (veya ayrıntı olarak sunulmuş) gök olaylarının gerçekleşme zamanlarını tahmin etmeye, deliller sunmaya yardımcı olan alt bilim veya disiplin.

    örnek vermek gerekirse; bir tabloda arka fondaki gökyüzünde halley kuyruklu yıldızı varsa bundan yola çıkarak olaya konu olan zaman hakkında fikir yürütebiliriz.

    "eğer arka fonda cep telefonu kuyruklu yıldızı varsa, büyük ihtimalle bu yüzyılda gerçekleşmiş bir olaydır"
    mars yüzeyinde yaşamsal kırıntılar - sy.58. nickelbird/2011.

  • dincinin şunlardan birini söylemesiyle noktalanacaktır:

    - neyse kardeş, sen komple kapatmışın zaten kalbini. sana anlatacak bir şey yok, allah ıslah etsin.
    - neyse kardeş, allah seni de böyle yaratmış demek ki. ölmeden önce imana gelmeyi nasip etsin inşallah.
    - senin ananı avradını s*kerim oros*u çocuğu! inanmıyorsan da saygı duyacaksın şerefsiz!

  • oruç tutana saygısızlık, ona zorla bir şeyler yedirip icirmeye çalışmakla olur.

    bunlar başkasının hayatına, inancına, inancsizligina saygı gostermeyip kendilerine mağduriyet yaratıyor.

    oruç tutarak benim inancsizligima baskı yapıyorsunuz, dese ne yapacaksınız? senin inanma hakkın var da onun inanmama hakkı yok mu?

    bu memlekette ne kadar çok kara cahil, yobaz var yahu!

  • bir hesap acip, arsivinizdeki plaklar icin burada bir koleksiyon veri tabani olusturabiliyorsunuz. bunun icin yapmaniz gereken elinizdeki plagi sitede bulup koleksiyonunuza eklemek. sadece grup ve albüm olarak degil; basim yili, seri numarasi, ülkesi gibi ayrimlara kadar inebiliyorsunuz. crate digger isimli bir ios uygulamasi ile de discogs'da olusturdugunuz tüm arsivi ve wantlist'i iphone, ipod veya ipad'inizle senkronize edebiliyorsunuz. böylece tüm arsiviniz elinizin altinda oluyor ve biryerde bir plak gördügünüzde sizde olup olmadigindan veya hangi basiminin oldugundan emin oluyorsunuz.

  • yunanistan'ın bozulan ekonomisinin damga vurduğu maç. dudağı kanayan yunanlı oyuncuya yokluktan sadece pamuktan bıyık takabildiler. adam levent kırca'ya döndü, ordan oraya koşup duruyor yazık. bir müslüman da çıkıp bepanthene merhem sürelim demedi, inanılır gibi değil arkadaş...