hesabın var mı? giriş yap

  • onceleri zor fakat alistikca rahatlikla yapilacak eylem.

    yazarin notu: bunu anlatirken sanki lufer ayikliyormusum gibi anlatacagim. eksiklerim varsa simdiden affola.

    1. baligin kafasini vucudundan ayirin. bunu yemek istemezseniz, kilcik tabagina koyarsiniz. ama bence yiyin. cok lezzetlidir. baligin en sevdigim yerlerinden biri oldugu icin ben genelde en sona sakliyorum kafasini yemeyi. bazen arsizlik edip baskalarinkine de sulanabiliyorum. (birazdan balik kafasi nasil yenir onu da aciklayacagim. okumaya devam edin lutfen.)

    2. baligin govdesinin ust ve alt kisminda minik kilciklar var, govdenin icine dogru saplanan. minik ama yine de temizlenmesi lazim onlarin. bicaginiz yardimiyla o minik kilciklari keser gibi yapip ama kesmeden usttekilerse tabaginizin ustune dogru iterek, alttakilerse alta dogru iterek ayirin govdeden, ve kilcik tabagina atin onlari.

    3. kalan baligi, kilcigin omurgasina parallel sekilde (yani soldan saga olarak) ortadan ikiye kesin.

    4. baligin ust tarafindaki etlerin altina bicaginizi sokun ve hop onu ters yuz edip tabaginizin ust tarafina yerlestirin. aynisi alt tarafi icinde yapin.

    5. o buyuk kilcigi bicaginizla, sol taraftan (yani kafasi olsaydi balikcagizin o tarafindan demeye calisiyorum) altina girerek kolayca kaldirin. kuyrugu da gelecek oyle yapinca. dilerseniz hepsini kilcik tabagina atin. veyahut da sadece kilcigi atin ve kuyrugu (artik burda bicak kullanmaya gerek yok dogal olarak) hatur hutur yiyin. yiyin yani, o da baya guzel oluyor, citir citir.

    6. kilcigin altinda kalanlar zaten filet oldu kendiliginden. (yazarin itirafi: bu altta kalan etlerde bir bolum var, adi nedir bilmiyorum. boyle kalan etin sol alt tarafinda kaliyor. ıste ben onu yemeyi sevmiyorum, baskalarina kakaliyorum hep. o bolumun ayiklanmasini anlatmak isteyen varsa lutfen eklesin sonra bu basliga.)

    balik kafasi nasil yenir eklemesi:

    catali, bicagi bir kenara koyun, direkt parmaklar devrede artik.

    1. once yanaklardan baslayin.

    2. sonra gozleri yiyin. "ay yok ben yiyemem" derseniz, gozleri cikarin, kurutun, oynarsiniz sonra, bilemiyorum. en azindan kucukken oyle yapardim ben.

    3. solungaclar da kuyruk gibi citir citir olacaktir. once emin, sonra citir citir yiyin.

    4. minik dili vardir luferin, hafif kikirdakli, isterseniz onu da yiyin.

    5. sonra alt cenede hafif yaglimsi bir et var onu da emip, siyirabilirsiniz isterseniz. ama baligin minik dislere dikkat, cok keskin degiller fakat yine de caninizi acitabilirler.

    6. gelelim balik kafasinin en en en guzel yerine. beynine!!!! bakin bunu yemeyenin ya akli yoktur, ya da akli yoktur. (annemler boyle diye diye kandirdilar beni kucukken. ama haklilarmis. o yuzden demedi demeyin.) simdi... kafanin yanagini, solungacini, gozunu, cenesini yalayip yuttugunuz icin elinizde kafanin en tepesi kalmis oluyor bir tek. heh iste tam orda, yani elinizde kalan en son parcanin en ustunde, etli bir bolum var, onlari parmaklarinizla ayirip bir guzel yiyin. elinizde artik sadece kemik kaldi saniyorsunuz. ama yaniliyorsunuz. beyin orda. o kemigin en onunde eklenti bir kemik parcasi gibi bir sey var, onu kirin ve buyuk kemikten ayirin, atin. kalan ince uzun kemigin icinde baligin beyni sakli. o kemigin bir ucundan emmeye baslayin ve o yagli top gibi beyni hissedeceksiniz ve bence bayilacaksiniz.

    afiyet olsun!

    buraya kadar okudugunuz icin cok tesekkurler. siz yine de kilciklara dikkat edin. allah korusun kilcik milcik kacarsa bogaziniza ekmek ya da haslanmis patates yiyin. baktiniz hala rahatsizsiniz, bir kulak burun bogazciya gidin. onlar cikartirlar kilcigi.

    pesin edit: balik da catal bicakla mi yenirmis diye soylenen ukala dumbelekleri, size de iki cift lafim var: baligi zipkinla da yakalarim, pullarini ayiklayip, icini de temizlerim. basligi acan efendi gibi bir soru sormus. balik elle de yenir, catal bicakla da. her yerin bir adabi var sonucta. umarim yardimci olabilmisimdir "catal bicakla balik yemek" nasil diye merak eden ve ogrenmek isteyenlere. tekrar afiyet olsun.

  • bana ne be bedir'den uhud'dan hendek'ten diye cevaplanabilecek demeçtir. yeter artık arap bataklığında canları, yiğitleri yitirmemiz.

  • enterensan olay.
    sebebi neymis ki?
    kriz mi var yoksa?

    edit : yahu gecen hafta turgut reisteydim. esnafin fiyatlari yine kol gibiydi. simdi sezlongu bedava yapmislar da bilmem ne. kardes 20 senedir bu isi yapiyorum diyorsun. umarim 20 senede kenara halktan aldiginiz fahis paralar karsiliginda biraz atmissindir. yoksa bu sene batar gidersin. ayrica kriz sana varsa, tatile gelen yazlikciya da var . tabi markete gider adam parasi yoksa virus ortaminda niye sana gelsin.

    gurbetci ya da yabanci turist meselesini de corona bitmeden ulkeyi acanlara soyle. ya da butun dunyayla kavga edip, biz gucluyuz diyenlere anlat.

  • adam diyor ki bizim toplumumuzda erkekler "özel hayat" kavramını suistimal ederler, karılarını evde bırakır giderler, aldatırlar. evde bırakılan, kendini oyalayacak işi gücü, aklını meşgul edecek bir fikri, meşgalesi olmayan kadınlar da dırdır ederler, adamı bezdirirler. ve hem kadınlara hem erkeklere genel bir eleştiri getiriyor ve diyor ki "türkler yalnız kalmayı, meditasyon yapmayı, tefekkürünü geliştirmeyi bilmez, dedikodu yapar, boş boş işlerle uğraşır." yani adam özetle diyor ki bu ülkenin insanları mıçmıç ilişkiler ve evlilikler yaşar, kendi iç dünyaları sığ olduğu için birbirinin tepesine biner, dedikodu eder, kadını da erkeği de yalnız kalmayı, kendini geliştirmeyi, birey olmayı bilmez, birbirine saygı duymaz, dolayısıyla bunların yapacağı evlilikten de bir halt olmaz, sadece zaman kaybıdır.

    ben burada ne kadın düşmanlığı, ne evlilik karşıtlığı görebildim. eleştirinin gittiği yer belli, ve o eleştirilenler de muhtemelen bu videoyu izleyip, ana mesajı anlamayıp "ilber hoca da evlilik boş iş diyo yea" şeklinde konuşacaklar orda burda.

  • sertaç'ın futbol maçında kolu bacağı kırıldığında, edebiyat tutkunu kızı düşürmek için:''edebiyat tartışmasında oscar wilde toptu moptu dediler, kendimi kaybetmişim arıza çıkardım'' demesi.

    edit:sonunda ben de debe'ye girmişim, inanın beklemediğiniz anda oluyor. müzik grubum @modabandistanbul :)

  • bu yarismadan anladigim su: merve aydin serenay'dan nefret ediyor. turabi kendisini ust akil olarak goruyor. begum basketbol oynamaya diye evden cikip yanlislikla adaya gidiyor. hakan gizem i ve kayinvalidesini gercekten seviyor. nadya gulusuyle dahi sinir bozuyor. bozok yagmurlu havada 1 damla suyu haketmiyor. hilmicem iyi ama cevresi kotu. hakan zeki ama calismiyor. sahra calisiyor ama zeki degil. hasan nezaketin kerizlik olarak algilandigi avam bir ortamda aptal saniliyor.

    debe edit: 1) fenerbahçe-kalamış sahili imar'a açılmasın! ranta kurban gitmesin! bir avuç yeşilimiz bize kalsın.
    2)doğukan için bir şey yazmamışım. barış manço 81300 moda'ya gitmediyseniz gidin, ziyaret edin.
    kış bahçesinde bir şeyler için, adam olacak çocuk yazısı önünde fotoğraf çektirin, bahçedeki eşeği;
    domates-biber-patlıcan'ı görün.
    3)mustafa akıncı, tebrikler, darısı başımıza.