hesabın var mı? giriş yap

  • ofisi eşi benzeri görülmemiş bir rezilliğe sürüklemiş oyundur. mesai bitimine yakın herkes cebindeki tüm nakitle süper loto oynamış, 10 lira alacak için kapıya gelen kargocuya verecek 10 lira çıkmamıştır.

  • istanbul havalimanı, 3. köprü, osmangazi, çanakkale, şehir hastaneleri ve bir çok atıl havalimanı ihalesini euro ile yapıp halkın mevduatlarını tl’de tutmasını istemek nedir yahu? aptallara dolar yaktırtmak en sevdiğim akvitiviteleri; kendi yandaşına bir yandan euro ile ödeme yaparken oy veren kitlene elindeki euro’yu bozdur baskısı yapmaları tam anlamıyla komedi. aptal turnusolü gibi bir olay. sen tl kullan çomarım, euro bana ve yandaşıma lazım.

  • da poet'in 27 nisan 2011 çıkışlı, 14 şarkıdan oluşan türkçe rap albümü. ceza, fuat ergin, patron, saian, hayki, karaçalı, acid reign, wild life isimleriyle düetler vardır. türkçe rapte devrim gibi bir albümdür kanımca, o döneme kadar alışılmış müziğin dışına çıkmıştır her parçasıyla. en önemlisi dubstep öğeler barındırmaktadır ve bunu müthiş bir şekilde harmanlamıştır, dinleyiciye sunmuştur. bu albüm çıktığında beğenmeyen olmamıştır diye düşünüyorum, evet, müziği, tarzı farklıydı, düetler iyiydi, lirikler zaten on numaraydı ki fuat ergin'le olan diz çök'e ömrümün sonuna kadar eşlik edeceğim dinlerken. da poet'in bir beat maker olarak bu albümdeki her bir beate ne kadar emek verip, özen göstermiş olduğunu bugün hala dinlerken anlıyoruz, çok kaliteli be.

  • fatih altaylı : ismini vermeyelim tübitak'tan bir profesör.

    celal hoca :bizim mehmet o yavv

  • erhan afyoncu: hocam, şimdi tarihte kurulan ilk türk devleti hangisidir?
    ahmet taşağıl: büyük hun imparatorluğu..
    murat bardakçı: tarih kaç?
    ahmet taşağıl: 2259
    erhan afyoncu: milattan önce mi?!

    lan be olsam milattan sonra derdim amk. doktor emmett brown kuruyor.

  • sadece bir kadını günlerce özgürlüğünden mahrum bırakıp tecavüz eden musa orhan'ı değil; sakarya'daki kürt mevsimlik işçilerinin linç edilmesini, afyon'da silahlı saldırıya uğrayan kürt işçinin ölümünü dans ederek kutlayan, bozulmuş adalet sistemini, yozlaşmış toplumsal mütabakatı ve akp-mhp koalisyonu tarafından çöküntüye uğratılmış iç politikalarını, yobazların ırkçılığa olan reddetme-görmezden gelme tutumlarını işlediği suça destek olarak bellemiş bir gerizekalının iğrenç sözleri.

  • bim'e a-101'e giden adam çöpünü bile alır unutmaz.

    çünkü hesabını bilen insandır. aldığı ürünleri cebindeki paraya göre alır. kasada da bir ürününü unutanı asla göremezsin.

    tanım: olanaksız bir durumdur iftiradan öteye geçmez.

  • koyuyor.
    üniversite hayatımın 3 yılını sevgili olarak aynı evde geçirdiğim, yediğimin içtiğimin ayrı gitmediği kadın şimdi başkasına "kocam" diyor. bu ayrı koyuyor, onun "kız isteme", "kına gecesi" fotoğraflarını görmüş olmak ayrı koyuyor.
    ayrı kaldığımız günlerde 3 saatte bir beni arayan ve "çok arıyorum biliyorum ama napayım sesini duymazsam elim ayağım titriyor" diyen kadının şimdi bir başkasına "kocam" demesi koyuyor.
    gece uyurken birden bire beni uyandırıp "noldu aşkım" dediğimde, "sana aşığım" diyen kadının şimdi bir başkasına "kocam" demesi koyuyor.
    bir zamanlar fotoğraflarda beraber güldüğüm insanın şimdi bir başkasına "kocam" demesi koyuyor.
    sonrasında da dört duvar arasına hapsettiğiniz ruhunuz gökyüzünü görmek için çığlık atmaya başlıyor, gökyüzünüz ise hayal kırıklıklarınız yüzünden trafiğe kapatılıyor ve hayatınızda daha bir şeyler konmayacak boşluk(lar) oluyor, dolmayacak boşluk(lar).

    işte "eski" sevgilim evlendiği zaman bana böyle oldu.

  • kelime başına ücret mi alıyorlar nedir.. mesela:

    “ya rab! şu anda şu mekanda şu yerde şu mübarek camide seni anmak, seni zikr etmek için toplandık, bir araya geldik, evlerimizden işlerimizden ayrıldık, çocuklarımızdan ayrıldık, buraya geldik, huzurunda hazır nazır olduk, dua ediyoruz, sana el açıyoruz ya rab! ellerimizi şuna buna değil, sana kaldırıyoruz, sana yalvarıyoruz, içimizi sana döküyor ve senin için deşarj oluyoruz.”

    özet: “şimdi buradayız ve dua ediyoruz.”

    bir başka örnek: “demek ki neymiş efenim, maddi imkanı el veren, yeterince parası olan, ekonomik durumu iyi olan kimseler için hacca gitmek artık bir vecibedir, bir görevdir, boynunun borcudur ve bu borç ancak ve ancak bizzat ve bilfiil hacca giderek ödenir, yerine getirilmiş olur. eğer bu kişi, bu tuzu kuru şahıs hacca gitmezse (şimdi hepsini ters çevir) bu vecibeyi ifa etmemiş, görevini savsaklamış, boynunun borcunu ödememiş ve dolayısıyla ne yapmış olur, yapması gereken bir şeyi yapmamış olur (kişi hacdan geldi bu arada cümle bitene kadar).”

    özet: zenginsen hacca gitmen şart.

    biri buna dur diyecek mi, yoksa “dur yapma, etme eyleme” şeklinde eş anlamlı kelimeler mi kullanmamız gerekiyor?

    lâhika edit ilave ek: 500 yıl öncesinden gelen giri özetini de buraya koyalım:

    koyup tesbih-i mercânı* seni kim dinler ey vaiz
    mufassal kıssa başlarsın, garîb efsane söylersin
    bâkî

    ayrıca: bu ortak duygumuzun desteklerinizle gündeme gelmesinden mutlu mesut ve bahtiyar oldum. allah cümlenize sağlık, sıhhat ve afiyet (3in1) versin, bakın benim cümleme verdi bile!

  • toru kumon(1914-1995), kumon yöntemi(metodu)nin oluşturucusu japon matematikçi ve eğitimcidir. osaka üniversitesi matematik bölümünden mezun olmuştur. 1954 yılında oğlu takeshi, ilkokul 2. sınıfa giderken matematik testinden başarısız olur. bunun üzerine ders kitabını inceleyen kumon, kitapta uygulama eksiklikleri keşfeder. takeshi için materyaller hazırlayan kumon, oğlunu ortaokula giderken diferansiyel çözebilen bir birey haline getirir. bu hikaye, kumon öğrenme metodunun başlangıcıdır.

    toru kumon'un temellerini attığı kumon yönteminden bahsedelim:

    kumon yöntemi, hayatta kendileri için bağımsız bir yol izleyebilen sağlam, yetenekli bireyleri teşvik etmeyi amaçlar. kumon eğitmenleri, öğrencilerine egzersizleri kendi başlarına yapabilmeleri için yeterli rehberlik sağlar. sonuç olarak öğrenciler; denedikleri, benlik saygısı geliştirdikleri ve kendileri için yeni zorluklar üstlenebilmeleri için her şeyi yapabileceklerini öğrenir.

    kumon yöntemi ile öğrenciler bağımsız olarak çalışır. hem yüksek düzeyde akademik yetenekler hem de bağımsız olarak öğrenme yetenekleri geliştirir. kumon'da bu yeteneği “kendi kendine öğrenme” yeteneği olarak adlandırır. sonuç olarak, kumon yöntemi ile ilerleyen çocuklar büyüdükten ve işe girdikten sonra, zorluklarla karşılaştıklarında bile çözümleri kendi başlarına düşünebilir. sonuçta, öğrencilerin kumon yöntemi yaparak kazandıkları beceriler, hedeflerine ve hayallerine ulaşmalarına yardımcı olmak için onların uzunca bir süre yanlarında olur.

    kumon yönteminin amacına ulaşmak için dayandığı alışkanlıklar ve kapasiteler şunlardır:

    - çocuk, başka kişilere bağımlı olmadan kendi kendine nasıl öğreneceğini öğrenir.
    - çalışma alışkanlığı, çocuğun öğrenme görevlerini zorlanmadan yerine getirmesini sağlar.
    - etkili öğrenme için konsantrasyonu teşvik eder.
    - çocukta, eğitimde ve hayatta karşılaşabileceği sorunlara karşı özgüven oluşturur.
    - öğrenmeyi eğlenceli hale getirerek çocuğun motivasyonunu artırır.

    kumon yönteminin hedefleri şunlardır:

    1. çocukların öğrenme potansiyellerini keşfetmek ve onlara kişiselleştirilmiş rehberlik sunmak.

    2. mümkün olduğunca çok öğrenciye kumon yöntemi ile öğrenme fırsatı vererek yayılmasının topluma büyük katkı sağlayabileceğini dikkate almak.

    3. öğrencilere daha iyi rehberlik materyalleri geliştirerek daha yetkin insanlar olmalarına yardımcı olmak ve nasıl öğrenecekleri konusunda sürekli araştırma ve düşünme süreci yoluyla yönlendirme yapmak.

    4. öğrencilerin becerilerini geliştirmek ve bu metodolojik uygulamaların gelecekte uygulanmasına katkıda bulunmak.

    5. öğretmenlerin ve programların birlikte çalıştığı olumlu bir döngünün elde edilmesini sağlamak.

    kumon yönteminin yönelim esaslarından bazıları aşağıdakiler gibidir:

    - malzemelerin kendi kendine incelenmesi: öğretmen dersleri veya sunum oturumlarını açıklamaz, materyallerin talimatlarını dikkatlice okuyarak öğrenciyi cevapları bulmaya teşvik eder, böylece kendi kendine öğrenme becerilerini ve zihniyetini geliştirebilir.

    - hataların düzeltilmesi: öğrenci görevi tamamladıktan sonra öğretmen bunları derhal nitelendirmelidir, böylece öğrenci hala konsantre olurken onları çabucak düzeltebilir(feedback).

    - günlük çalışma: yöntem öğrencilerin program başına günde yaklaşık 30 dakika çalışması için tasarlanmıştır, böylece öğretmen her çocuğun günlük yaptığı görevi özelleştirmelidir.

    - yöntemin sırasına göre çalışma: yöntem seviyelere göre sıralanır ve bu seviyelerin her biri mantıklı bir sırayı izleyen ve zorluk derecesinde artan bloklara sahiptir ve öğrenciler de buna göre çalışmalıdır.

    -günlük çalışmaların kaydı: öğretmen, günlük faaliyetlerinin kaydını ve ayrıntılı bir çalışmasını yapar. sonrasında öğrenciye kişiselleştirilmiş programı sunar.

    l. orcos, r.m. hernandez, m.j. espigares ve a. magrenan'ın beraber yazdığı bir makalede ispanya'da 2015-2016 eğitim öğretim yılında 30.849 öğrenciyle yapılan kumon yöntemi çalışmasının sonuçları paylaşılır. 230 öğretmenle gerçekleştirilen 9 aylık bir çalışma sonrası kumon yöntemi ile çalıştırılan öğrencilerin %43.2'si matematik dersinde kendi seviyelerinin ve yaşıt seviyelerinin üstüne çıkmıştır.

    sonuç olarak, matematik çalışmalarına erken başlamak öğrencinin seviyesini ve ilerlemesini artırır. kumon öğrenme yöntemi de bu erken başlama işinin en doğru yapıldığı yöntemlerden biridir belki de şu an için birincisidir.

    kaynaklar: kumon.com, en. wikipedia web siteleri ve kumon yöntemi: erken çocukluk ve ilköğretim ilk düzeylerinden matematik öğretimi ve öğrenimindeki iyileştirmedeki önemi(2019) makalesi.