hesabın var mı? giriş yap

  • başlıkta yazılanlara ilaveten;

    çok ilginç bir şekilde amerikan iç savaşı'nda etkin olan başka askeri unsurların da adıdır.

    bu birlikler, amerikan iç savaşında, birleşik devletler subayı albay elmer ephraim ellsworth tarafından meşhur edilmiştir.

    kendilerine has fesli ve şalvarlı kıyafetleri olan askerlerden oluşan bu birlikler, gönüllülük esasına dayalıydı.

    birlik ( bildiğimiz abd, kuzey ) ordusunda 70'ten fazla, konfederasyon ( güney ) ordusunda yaklaşık 25 'zuhaf alayı' savaşta yer almıştır.

    en ünlüleri:

    5. new york piyade alayı, "duryée's zouaves", ikinci manassas muharebesinde, konfederasyona bağlı teksas tugayı tarafından tamamına yakını katledilmiştir.

    11. new york piyade alayı, "fire zouaves", 1861'deki ölümüne kadar ellsworth tarafından yönetilen ilk alaydır, birinci manassas muharebesinde birliğin geri çekilen 'potomac ordusu'nun artçısı oldukları için güneyliler tarafından aynı savaşta feci bir şekilde hırpalanmıştır.

    155. pennsylvania piyade alayı, hikayeleri 1910 tarihli " under the maltese cross "adlı alay tarihinden öğrenilebilir, elemanlar anadolu'nun bağrından çıkmış gibi...

    ve

    146. new york piyade alayı, "garrard's tigers" bu alaydaki askerler diğerlerinin aksine fes yerine sarık takıyorlardı.

    146. new york, savaşın sonuna doğru ağır kayıplar verdi. alay, saunders field, meşhur ' wilderness ' muharebesinde neredeyse yok edildi.

    birliğin aksine konfedere ordusundaki zuhaf'ların çoğu alaydan ziyade bölük şeklinde oluşturulmuşlardı.

    en bilineni "louisiana kaplanları" olarak da adlandırılan binbaşı chatham roberdeau wheat'in white's company b (the "tiger rifles") idi.

    bu ırkçı salakların 'birçoğu, özellikle almanlar ve irlanda asıllı amerikalılar olmak üzere yabancı uyrukluydu ve neredeyse tamamı new orleans'ın kaba işçi sınıflarından geliyordu. bunlar özellikle 19. yüzyılın en düşük sosyal sınıflarından birini oluşturan ve mevcut en tehlikeli, kirli ve istenmeyen işleri yapan rıhtım çalışanlarından ve rıhtım kesiminde yaşayanlardan oluşuyordu.'

    konfederasyon tarafındaki bir diğer önemli zouave birimi, 1861'de georges augustus gaston de coppens tarafından kurulan coppens'in birinci louisiana zuhaf taburuydu. hemen hemen kıtada ki tüm muharebelerde yer alan tabur 1865'te lağvedildi.

    bu zuhaf'ların en ilginç özelliği, irlandalıların yanı sıra orta ve doğu avrupadan gelen göçmenlerden oluşmalarıydı.

    esasen çok büyük bir özenti sonucu oluşturulan bu birliklerde, sanırım osmanlı'ya yakın topraklardan geldikleri için fes, sarık, şalvar giymek askerlere pek de garip gelmedi.

    edit: metin düzenlendi, teksas tugayı ve under the maltese cross linkleri eklendi.

  • "şu demirtaş suçlu ama..." yorumlarında gına geldi. onu da savunduruyorsunuz adama. arkadaş, suçluysa cezasını çeksin, mahkemelerimiz yargılasın, suçunu kanıtlasın, tck'da ne yazıyorsa o suçla ilgili, o kadar süre yatsın, bunu istemeyen şerefsizdir zaten. keza kavala için de aynı süreç işlesin. evrensel hukukta da böyle. olması gereken bu. gerek yasin börü ve arkadaşlarının başına gelenler, gerek 15 temmuzda yaşananları hepimiz biliyoruz, bunlarla ilgili kim suçluysa gün yüzü görmesinler. bu olması gereken şey.

    ama ya suçlu değilse, soruşturma için içeride tutuluyorsa, yeterince suç bulunamıyorsa...

    bu neden bu kadar önemli biliyor musun sevgili meriç? yarın aynısı sana da, bana da, bir tanıdığına da yapılabilir. ergenekon sürecinde, balyoz sürecinde yapıldı. şu anda hukuksuzca tutuklu binlerce khk'lı var. (neden hukuksuzca diyorum, devletin zamanında izin verdiği şeyleri yaptıkları gerekçesiyle suçlu gösteriliyorlar, legal bir bankaya, kendi hesabına para yatırdı diye işinden atılmış, hapse girmiş insanlar var. ha bu arada bankanın kurucusu bugün spk başkanı vs.)

    iyi oku meriç. yarın şuursuzun biri gelip, seninle ilgili bir iddia ortaya atar, 4-5 yıl hapiste kalırsın daha hüküm almadan. bunu ister miydin? kendine istemeyeceğini başkasına da isteme. özgürlük çok kıymetli, bir saatini bile sana geri verecek kimse yokken, insanların yıllarını yiyorlar zindanlarda.

    tanım: olması gerekeni savunmuş komedyen.

    gelen mesajlar üzerine edit: yazdığım şeyin arkasındayım. anlatmaya çalıştığım bu soruşturmaların hala sürmesinin adalete güveni sarstığının anlaşılması. bu devletin savcısı/hakimi/polisi 4-5 yıl boyunca işlenen suça yönelik delil bulamıyorsa/dava açamıyorsa/davayı sonuçlandıramıyorsa adaletten nasıl bahsedebiliriz? adalet demek af demek değildir, suçluysa cezasını vermek, suçsuzsa haksızlığa uğramasını engellemektir. demirtaş o sözleri söylemiştir, halkı sokağa çağırmıştır ve bunun sonucunda insanlar ölmüştür. tamam, o zaman cezasını verelim, "dur biraz bekle (4-5 yıl) iddianame yazıp, seni yargılayacağız" denebilir mi? başımıza gelse "nerede bu devletin adaleti" demez miyiz?

  • selam xbox severler. microsoft'un yerel fiyatlandırma ile bizlere sunduğu bir çok oyunda mükemmel indirimler olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyorum.

    1- gelmiş geçmiş en iyi oyunlar arasında zirveye oynayan, vahşi batı temasını arşa çıkaran red dead redemption 2 oyunu 154 liraya, bu yetmez ben ilk oyunu da oynamak istiyorum diyorsanız red dead redemption 1 de 54 liraya,

    2- efsanevi metro serisinin en son çıkan oyunu dahil olmak üzere 3 oyununu birden içeren metro saga bundle paketi 34 liraya,

    3- dövüş oyunları arasında kült yapımlardan biri olan mortal kombat xl, 31 liraya,

    4- görsel tasarımı ile bizi kendine hayran bırakan, bulmacaları ile zorlayan, korkunç ve acımasız bir dünyada hayatta kalmaya çalıştığımız little nightmares 14 liraya,

    5- gotham'ın en kötülerine karşı deneyimsiz bir maceraya atıldığımız, süper kahraman oyunları arasında en iyileri olarak nitelendirilen 3 muhteşem batman oyununa ek paketleri ile ev sahipliği yapan batman arkham collection 61 liraya,

    6- dc evrenindeki bilinen neredeyse bütün karakterle kurgulanan, destansı dövüşlere tanıklık eden injustice 2 21 liraya, daha önceki oyunu olan injustice gods among us 9 liraya,

    7- need for speed, plants vs zombies ve unravel oyunlarını içeren ea aile paketi 19 liraya,

    8- orta dünyada geçen sayılı kaliteli oyunlardan biri olan middle earth shadow of mordor 15 liraya,

    9- maziye gidip eski günleri yad etmek isteyen dövüş oyunu severler için street fighter iv 9 liraya,

    10- dead island ve dead island riptide oyunlarını içeren dead island definitive collection paketi 16 liraya,

    11- star wars evreninde uzay savaşlarına daldığımız star wars squadrons 27 liraya,

    12- son zamanlardaki en yaratıcı evren birleşmesine sahip olan bridge constructor portal oyunu 7 liraya,

    13 - savaşların harabeye çevirdiği, büyünün hüküm sürdüğü eski dünyada geçen aksiyon rpg warhammer chaosbane oyunu 11 liraya, yeni nesil versiyonu ise 17 liraya,

    14- duyurulduğu zaman dünyayı kasıp kavuran fakat çıkışında herkesi hayal kırıklığına uğratan watch dogs oyunu 22 liraya,

    15- 80lerin japonyasında geçen, ilk çıktığı zaman açık dünya oyunlarında çıtayı belirleyen shenmue serisinin ilk 2 oyunu toplamda 25 liraya,

    16- 60ların sonunda amerikalı genç bilim adamı olarak nefes kesici bilim kurgu maceralarına atıldığımız trüberbrook oyunu 8 liraya,

    17- i. dünya savaşı'nda düşman cephelerde karşı karşıya gelen iki askerin hikayelerini anlatan duygusal ve öyküsel bir macera olan 11-11 memories retold 20 liraya biz oyunculara sunulmuş durumda.

    bunların dışında bir çok oyunda büyük küçük indirim bulunmakta. tüm indirimlere ise buradan ulaşabilirsiniz. 2-3 liraya da 1000 liraya da oyun bulabilirsiniz. sık sık xbox mağazasına göz atmakta fayda var. güncel kura göre inanılmaz ucuz oyunlar bulabiliyorsunuz.

    bu arada cumhuriyetimizin 100. yılını kutlar, başta gazi mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. yaşasın cumhuriyet.

  • işte ben buna tahammül edemiyorum arkadaş.

    gururuma dokunuyor
    oturduğum yerde terliyorum, elim ayağım titriyor, hırslanıyorum.

    bu nasıl bir cehalet,
    bu nasıl densizlik,
    bunlar nasıl insanlar birader.

    hayır bir iki örnek olsa diyeceğim ağzlarından kaçtı cahiller, konuşmayı bilmiyorlar.
    ne takla attırmaya çalışanı bitti, ne hasta genç kızın eline para sıkıştırmaları bitti, ne aşağılamaları bitti.

    "gözlerin görmüyor sana iş vermişiz" cümlesi hala havada yankılanıyor yeniden saçmalıyorsunuz.
    bir durun lan.

    bunların onurdan gurudan anladığı makamdır mevkidir.
    haysiyetinze tüküreyim emi.

    birinin çıkıp bu ağız ishali olmuş insanlara halkın efendileri olmadığını haykırması lazım artık. tüm devlet mercileri halkın ortak ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla halk tarafından finanse edilen mevkilerdir. o koltuklarda oturanların haddini bilmesi gerektiği aşikardır.

    bu halk tebaa değil, tiranlığınıza sokturtmayın.