hesabın var mı? giriş yap

  • bilinçli bir kredi kartı kullanıcısı için son ödeme tarihleri çok önemlidir. son ödeme tarihi, hesap kesim tarihinden yaklaşık 10 gün sonraya (hafta sonuna denk gelirse bir sonraki iş günü) denk gelir ve ekstre tutarına herhangi bir faiz işlememesi için ekstre tutarının tamamının bu süre içerisinde ödenmesi gerekir.

    öncelikle gecikmeye girmemek için ekstre borcunun minimum ödeme tutarının tamamı son ödeme tarihine kadar ödenmelidir. ekstre tutarınız 2000 tl olsun. son yasal düzenlemeden sonra kredi kartı asgari ödeme oranı %20'ye düşürüldü. bu duruma göre minimum ödeme tutarınız 400 tl oluyor. eğer bu 400 tl'lik minimum ödeme tutarının tamamı son ödeme tarihine kadar ödenmediyse hesap kesim tarihiyle son ödeme tarihi arasındaki süre boyunca (10 gün) kalan ekstre borcunun tamamına alışveriş faizi uygulanır.

    örnekle açıklamak gerekirse hesap kesim tarihiniz ayın 15'i; son ödeme tarihiniz de ayın 25'i olsun ve son ekstreniz için hiç ödeme yapmadığınızı varsayalım. ekstre borcunuzun minimum ödeme tutarının tamamını (400 tl) ayın 25'ine kadar ödemezseniz ekstre borcunuzun tamamına (2000 tl) alışveriş faizi uygulanır. minimum ödeme tutarının tamamını değil de bir kısmını ödediniz diyelim. o ödediğiniz tutar dışında kalan ekstre borcuna alışveriş faizi uygulanır. sadece minimum ödeme tutarının tamamını ödediğiniz senaryoda ise 1600 tl'lik kalan ekstre tutarı için ekstre kesim tarihi baz alınarak sadece alışveriş faizi uygulanır.

    ekstre borcu son ödeme tarihine kadar bir lira dahi ödenmemişse minimum ödeme tutarının ödenmeyen kısmı için gecikme faizi; minimum ödeme tutarının dışında kalan ekstre tutarı için de alışveriş faizi uygulanır.

    yine aynı örnek üzerinden devam edelim. bir kere son ödeme tarihine kadar (ayın 25'i) minimum ödeme tutarını ödemediğiniz için hesap kesim tarihiyle son ödeme tarihi arasındaki o 10 günlük süre için alışveriş faizi uygulandı. ayrıca kredi kayıt bürosuna da gecikme bildirimi yapıldı.

    ayın 26'sından sonra 400 tl'lik minimum ödeme tutarına gecikme faizi uygulanmaya başlar; kalan 1600 tl'lik kısma ise alışveriş faizi uygulanır. bu faizler toplanıp bsmv ve kkdf tutarları da eklenerek bir sonraki ekstrede faizler & vergiler bölümüne yazılır.

    özetle; son ödeme tarihine kadar ekstre borcunun tamamının ödenmesi en uygun durumdur. ama tamamı ödenemiyorsa bile en azından hem gecikmeye düşmemek hem de o 10 günlük süre için alışveriş faizi uygulanmaması için minimum ödeme tutarının tamamı ödenmelidir. aksi takdirde kısa bir sürede borç girdabına girmek hiç de zor değil.

  • perincek yuzde 2 alsın , gelsin bana sabah aksam kaysın.

    onun dışında umit vadeden ankettir.

    edit : lan favori kamuflajıyla orgutlenip picligine adama yuzde 2 aldırmayın , bozusuruz.

  • şu sözleri durumu özetliyor:

    "adli muayenem, pansumanım, ifade vermem şahsın göz altı süresinden uzun tuttu... şimdi bu adam dışarıda... "

  • fermuarlı kot giymiş erkek nesil; anlamıştır gerekli acı eşigini. tarifi mümkün olmayan kısa ama şiddetli bir deneyimdir.

  • yahu dedim neymiş bir bakayım. holdingin kurulduğu tarih 1926, bir dünya savaşı, iki askeri darbe, bir düzine kriz, bi dünya hükümet eskitmiş. ülkenin en stratejik kurumlarını elinde tutuyor, fortune 500'teki tek türk şirketi, ülkenin açık arayla en büyük sanayii şirketlerine sahip, her yıl ihracata çok ciddi katkıları olan bir topluluk bu. sen çıkıp diyorsun ki iki tane imam hatipli, koca koç'u bitirecek. maklubeyi fazla yiyince sanıyorum ki insan böyle kendini dev aynasında görüveriyor.

    dünyaca bilinen kaç firmamız var diyenler pek gezmedi sanırım, zira ben ingiliz arkadaşımın evinin mutfağında çekilen fotoğrafta arkada 'beko' yazısını gördüğümde dudağım uçuklamıştı nedense. var işte, biliniyor, çatır çatır satıyor da. (ingiltere'de pazar payı %16, toplam üretimin %51'i ihracata gidiyor)

    inşaat üzerine çalışmak kolay. koyarsın sermayeyi, alavere dalavereyle alırsın ihaleyi, çalıştırırsın işçiyi, yaparsın. uzan holding buydu, fişini çektiler. medya karteli olmaya oynayan doğan biraz kenara sıkışınca çark etti, e medya, altı boş, ne yaparsın? ama iş kurulu sanayii gücüne gelirse, ihracat gücüne gelirse, işte o biraz sıkar, öyle iki laf edip ortalığı alt üst etmeye benzemez. bu adamların kurduğu herhangi bir sanayii ekosistemini öyle iki kuruşa, çakma ihaleyle, maklubeci imam hatiplilerle kolay kolay kuramazsınız.

    özet olarak, büyük sermaye sahiplerine öyle inanılmaz ayılıp bayılmasam da, ülkemizin eski doğu bloku ülkelerindeki mafyöz hükümetlerin yolundan gidip 'bakın denetimde illa ki bir şeyler buluruz, üzeriz, akıllı olun' mesajı vermesi korkunç, ve medeni bir ülke olmayı planlayan türkiye'mize yakıştıramadığım bir hareket. en kısa zamanda ilgililerin akıllarını başlarına alacaklarını umut ediyorum.

    ekleme: off ne salaksınız ya. yok maaş alıyomuşuz, yok nemalanıyormuşuz. koç umrumda değil, sermaye sahiplerine bayılmadığımı da söyledim. koç'u savunduğumuz falan da yok, yolsuzluğu vardır çıkar eder incelenir ilk biz karşısında dururuz yine. hükümetin, kafasına göre birilerini 'karşısına alıp' bitirme tribine girmesine karşılık yazılmıştır bu entry, anladın? kiminle oyun oynadığını bil diye yazılmıştır. hüloğ.