hesabın var mı? giriş yap

  • en fazla 60. dakikada hükmen 0-3 olarak bitirilmesi gereken maçı devam ettirenlerin suçudur.

    her sene bu futbolu terörize eden topluluğa tolerans gösteriyorlar. neden, çünkü ülkeyi siyaseten karadeniz lobisi yönetiyor.

    adamlar hakem dövdüler, futbolcu dövdüler, hakemi odaya kitlediler, sahaya kale direği attılar, neler neler yapmadılar amk. her birinden ayrı ayrı küme düşürülmeleri gerekiyordu. ama işte “bakan”ı olan kazanıyor bu ülkede.

  • paylaşmayın olsun bitsin. inanın kimse erdil yaşaroğlunun kariktürlerinin yokluğunu da çekmez. profil resmi yapan bireysel kullanıcıya bile dava açmış adam, çıkmış ticari sitelerle işimiz diyor. bu kadar rahat yalan söyleyenden korkarım ve bulaşmam karikatürüne bile.

  • 10 aralık 2016 beşiktaş patlamasıda canını yitiren daha 19 yaşında gencecik bir çocuk. ülkeyi yönetenlerin ona layık gördüğü isimsiz bir ölü değil o. bir ismi var, bir ailesi var, bir hikayesi var. hayatının baharında kopardılar onu bu hayattan. geçen sene tıp fakültesini kazanmıştı, büyüyüp doktor olacaktı. artık olamayacak.
    bu son 1 yılda patlamalarda hayatını kaybeden 2. tanıdığım oluyor. siz gerçekten de sadece tanımadığınız insanlar ölecek sanıyor olabilirsiniz, ama tanıdığınız insanlar da ölecek. alışmayın, alıştırmayın. öfkenizi azaltmayın.

  • kıl folükülleri ve bunların özellikleriyle ilgili bir durum. kıl folekülü kılın kökünü oluşturan yapıdır. bu yapıların 3 farklı evresi bulunur. bu evreler anajen katajen ve telojen fazlarıdır. anajen büyüme, katajen geçiş, telojen de dinlenme fazı. bir folükül eğer anajen fazındaysa uzayabilir. anajenden katajene geçilirken folikül iyice küçülür, kandan uzaklaşır dış deriye doğru yaklaşır. böylece yeterince hormon alamaz. telojende ise uzaması durur ve dökülür. her kıl için bu süreler farklıdır. herhangi bir anda saçların %85'i anajen fazda olduğu için saçlar uzama eğilimindedir. bu oran kaş gibi diğer bölgelerde tam tersidir. bu oranları androjen hormonları belirler. böbrek üstü bezlerinde ve yumurtalıklarda üretilir. kalıtsal olarak bazı insanlarda çok salgılanabilir. bu da aşırı kıllanmaya yol açar. yani kıllanma genetiktir. bazı hastalıklar da buna neden olabilir. kadınlarda adet düzensizliği de salgılanan androjen hormonlarının miktarını artırıp kılların anajen süresini uzatabilir, yani adet düzensizliği de kıllanma yapabilir.