hesabın var mı? giriş yap

  • evden çıkarken o modemi kapa bak zararlı ışınlar yayıyormuş, sonra annenin beli ağrıyor.` : ben de bu dişim niye ağrıyor diyorum`

  • düğünlerde çekilen halay, hatta başlı başına halay, sabit bir yörüngede dönüp durmak sonuçta, nasıl bize afrika kabilelerinin ateş etrafında dansı garip geliyorsa bu eylem de 1000 yıl sonra ileri uygarlıklara aynı gelecek, gerçi bana şu anda bile garip geliyor.

  • mansur yavaş aday olsun da sen oy verme aq. verirsen aq. mansur başkan zaten kalan %90 oyda %51i rahat bulacaktır. bu ülkenin her kürt vatandaşı da senin gibi bölücü oç olmadığına göre %55-60 arası garanti.

  • ilginc olay. bana yillar evvel bi ankarali firmanin akrabama yaptigi jesti hatirlatti bu.

    soz konusu sirket kriz doneminde calisanlarina maas odemez hale geliyor. sartlar zorlasiyor. bu sartta herkes allah belani versin patron modunda istifa edio gidiyor. istifa etmeyen 5-10 kisi kaliyor. 1 sene sonra sirket kendini toparlayinca istifa etmeyip kalan herkese ev aliyor patron.

    akrabam halen o evde oturur ki suan ki degerini soylersem aglarsiniz kiskancliktan.

  • roma'ya imparator olması için bu üzüm yeme sınavından başarıyla geçmesi gerekir. kim ki 12 saat boyunca yan yatarak üzüm yer, işte o adam roma'ya imparator olur. çok önemli!

  • hayatımızın ortasına langırt diye oturan arama moturunu daha verimli kullanmamıza olanak sağlayan kılavuzdur.

    internet’te arama yaparken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.arama kelimelerinin sonunda ekler varsa bu ekler kaldırılmalıdır.örnek olarak; "protokoller" yerine "protokol"

    arama yaptığınızda arama sayfasında çok fazla sayıda site geliyorsa aramayı daraltabilirsiniz.
    örnek olarak; " güvenlik" yerine " ağ güvenliği"

    aradığınız kelimelerinin arasında sadece boşluk bırakılmalı ya
    da arama operatörlerinden ( + , " “, - ) biri kullanılmalıdır.

    aramanızda kullanacağınız terimleri doğru seçmeniz, ihtiyaç duyduğunuz bilgilere ulaşabilmeniz için önemlidir. harabeler hakkında genel bilgi arıyorsanız en genel ifadeyi kullanın –harabeler.

    ancak çoğu kez birden çok terimin kullanılması daha verimli sonuçlar verir. örneğin; iznik’te arkeolojik kazı yapmayı planlıyorsanız arkeolojiiznik kelimelerini birlikte girdiğinizde aldığınız sonuçlar, arkeoloji ve iznik kelimelerini tek tek girdiğinizde aldığınız sonuçlara göre daha iyi olacaktır ya da arkeoloji kazı iznik çok daha iyi sonuçlar karşınıza getirebilir.

    google, sadece tüm arama terimlerinizi içeren sayfaları sonuç olarak getirir. terimler arasına “ve” girmenize gerek yoktur. terimlerin yazılış sırasının arama sonuçlarını etkileyeceğine dikkat ediniz. aramanızı sınırlamak için daha fazla terim girebilirsiniz. örneğin antalya’da bir tatil planlamak için kısaca tatil antalya kemer yazabilirsiniz.

    sık kullanılan bir kelime istediğiniz sonucu almanızda önemliyse, kelimenin başına “+” koyarak aramaya
    dahil edebilirsiniz. (“+” işaretinden önce boşluk bıraktığınızdan emin olunuz.) (örneğin: star wars episode +ı)

    bazı durumlarda sadece belirli bir ifadeyi içeren sonuçlara ulaşmak isteyebilirsiniz. bu durumda arama
    terimlerinizin başına ve sonuna çift tırnak koyun. şarkı sözleri, isimler vb. (örneğin "star wars episode ı")

    aradığınız terimin birden fazla anlamı varsa (örneğin çay, hem sıcak bir içecek hem de bir tür akarsu
    anlamına gelir) istemediğiniz anlamı ifade eden kelimelerin önüne eksi (“-”) işareti koyarak arama işleminizi daha da özelleştirebilirsiniz. (çay -akarsu)

    görsel aramalar ile ilgili artık google çok akıllandı mesela elinizde bir görsel mevcut ve ne olduğunu bilmiyorsunuz,sorun değil..

    görseller kısmına gelip elinizdeki görsel'i buraya sürüklemeniz yeterli internet ortamında bulunan bütün bilgileri saniyeler içerisinde size aktaracaktır.

    bir web sitesinin google üzerinde index almış sayfa sayısını mı merak ediyorsunuz yapmanız gereken işlem gene çok basit.

    örnek arama;

    site:eksisozluk.com

    aramanızı bu şekilde gerçekleştirirseniz ekşi sözlük'ün google tarafından aldığı bütün indexleri ve sayfalarını görebilirsiniz.

  • pkk'nın bir haftada 26 okul yakması olayının bir boyutu...

    http://m.radikal.com.tr/…ini_toplayip_yakti-1213793

    --- spoiler ---

    siirt merkeze bağlı iki köyde ilk ve orta okullara pkk'lılar tarafından molotoflu saldırı düzenlendi. okullarda çıkan yangın söndürülürken, büyük hasar meydana geldi. valilikten yapılan açıklamada anaokulu öğrencilerinin oyuncaklarının bir araya toplanarak yakıldığı belirtildi.

    --- spoiler ---

    oğlum siz nasıl insanlarsınız lan?

    ya da şöyle sorayım, siz insan mısınız?

    görev gereği ben de güneydoğu'da çalışıyorum. her gün işten eve giderken ayağında giyecek ayakkabısı bile olmayan, sokaktan geçen arabaların arkasından koşup ya da ağaca tırmanıp kendi hayatını tehlikeye atmaktan başka oyun bilmeyen çocuklar görüyorum. insanın içi sızlıyor.

    onca yokluğun içinde bu çocuklara iyi kötü bir eğitim görsünler diye bir okul yapılmış, içinde gencecik birkaç öğretmen, 5-10 taneden fazla kitabı olmayan bir kütüphane, en fazla iki sepet de oyuncak var...

    ben okumayacağım o okulda. sen okuyacaksın...
    senin kardeşin, senin kuzenin, senin çocuğun okuyacak...

    çocukken anaokulunda ne didişirdik o oyuncaklar için... bir tane kırmızı araba vardı, iki tane tahta at, bacağı kopuk gözü çıkık olmayan iki tanecik bebek...

    öğretmen bir şey anlatırdı, benim gözüm tahta atta olurdu, kimse kapmadan ben kapayım diye... hayattan başka bir beklentim, derdim, tasam yoktu ki oğlum. ben varım, at var...

    ama sizinki nasıl bir kin, nasıl bir nefret, nasıl bir vandallık?

    sizin kendi kendinize, kendi bölgenize, kendi insanınıza verdiğiniz zararı ne asker, ne polis, ne jandarma, dışarıdan gelen hiç kimse vermez, veremez...

    terörün her türlüsünü bilirim, anlarım da; oyuncak ayıdan, o ayıdan başka oyuncağı olmayan çocuklardan ne istediniz lan?