hesabın var mı? giriş yap

  • dün twitter'da videosunu görünce kesin kişisel hesabı üzerinden atarlı bir savunma yapar ama savunan başkaları da çıkar mı ki demiştim, çıkmış. fidel castro tarih kitaplarımızda geçmediği için bir tarih öğretmeni olarak bilmek zorunda değilmiş, herkes her şeyi bilmek zorunda değilmiş zaten, ilber ortaylı'nın şifalı bitkiler hakkında çok fazla şey bilmeyebileceğine bağlayıp savunan bile olmuş. çıkardığım sonuca göre her şeyi mesleki kaynaklarımızdan öğreniyorsak imar yönetmeliğinde yazmadığı için marie antoinette'i mevcut ingiltere kraliçesi olarak biliyorum. ilber ortaylı ise en azından adaçayının farenjite iyi geldiğini biliyordur, ki gözü gören, aklı yeten, kulağı duyan, dağ başında barakada yaşamayan, pucca okuyup snap izlemekten başka bir aktivitesi olan insan için bu che'nin yarım asır önce öldüğünden daha zor öğrenilebilecek bir şey. sizde bu cehalet liberalliği olduğu sürece bi bok da olmaz buralardan.

  • araba binilmesi için vardır. ötv düşerse benim arabam kadar diğer arabaların da değeri düşecektir. benim açımdan sorun yoktur. al-sat ile hiçbir şey üretmeden zengin olan yamyamlar düşünsün.

  • ingiltere'de alkol tüketimi ile ilgili araştırmalar yapan bir doktorun ilginç bilgiler verdiği netflix belgeseli.

    ingiltere yasalarına göre haftalık sağlıklı alkol tüketimi 14 birim olarak belirlenmiş. eğer bu sınırın 3-4 katına çıkıyorsanız ciddi sorunlar var demektir.

    50 cl bira : 2 birim
    bir kadeh şarap : 3 birim
    bir kadeh viski : 1 birim

    deney 1 : alkol eşiği en düşük olan insanla en çok olan insanların olduğu 5 kişilik bir grup oluşturuluyor. çevremizde vardır, örneğin herif 8 bira içer normalmiş gibi hayatına devam eder, sen aynısını içersin dağılırsın. gruptakilerin vücutlarındaki su miktarı ölçülerek bu olayın insanlardaki su miktarıyla doğru orantılı olduğu gözleniyor.

    deney 2 : bir futbol takımını iki gruba ayırıp alkollü bira ve alkolsüz bira servis ediyorlar. alkollü bira içenlerin daha fazla meze tükettiği farkediliyor. yani alkol gerçekten kilo alma aracı, yemeye teşvik ediyor.

    deney 3 : evli bir çiftin kırmızı şarapla olan akşam yemeği baz alınıyor. erkek içmeden önce bir şeyler atıştırıyor. kadın ise aç karnına direk şarap içiyor sonradan atıştırıyor ve dışarı çıkıyorlar. aç karnına tüketilen alkolün iki katı daha çok etki ettiği anlaşılıyor. yiyecekler alkolün emilim süresini uzatıyor ve size daha sağlıklı bir deneyim yaşatıyor.

    deney 4 : akşamdan kalma durumu. yine bir ekip oluşturup bir bira fabrikasında hunharca içiriyorlar. sabah yaşadıkları tecrübeleri herkes bildiriyor. bu durum için kesin bir sonuca varılamıyor. alca seltzer benzeri ilaçların %100 çözüm olmadığına vurgu yapılıyor. mikroskop yardımıyla içkiler inceleniyor ve açık renkli içkilerin tüketilmesi akşamdan kalma durumunu minimuma indiriyor.

  • bu durum jerry seinfeld tarafından şu şekilde betimlenmiştir:

    "bence tüm o havaalanı, havayolları kavramı sadece bize 9 dolara ton balıklı sandviç satmak için yapılmış kocaman bir dolap. bence sağlanan o kar, tüm havayolları sektörünü ayakta tutuyor. yani bir düşünün. terminaller, uçaklar hepsi dikkat dağıtmak için, siz de böylece ton balıklı sandviçten yediğiniz kazığı anlamıyorsunuz."

  • çürüme, adalet mekanizmalarının çalışmaması, yeraltı, hasır altı, kanunsuzluk kanunları, şiddet, tecavüz, hırsızlık ve benzeri onlarca suçun tavan yapmasıyla oluşan karanlık durum.
    gökyüzünde projektör ışığını aramaya başladı gözlerim

  • doğru bir cümle.
    daha ne yapabilir ki size akp hükümeti? öz vatandaşına yapmadığı her tür kıyağı size yaptı, çok doğru söylüyorsun; size daha ne yapabilir ki?

  • --- spoiler ---

    70. bölümde behzat ç.'nin gözlerini kapatıp 190'la giderken, bir süre sonra aniden yavaşlaması, gerçek bir ankaralı olduğunu ve henüz mobese'ye yakalanacak kadar delirmediğini göstermiştir.

    --- spoiler ---

  • woody allen'ın özellikle 21. yüzyılla birlikte filmlerinde iyice ön plana çıkan "hayatın raslantısallığı", "şans" vb. konularla varoluşçuluğu tatlı tatlı diyaloglarla kurcaladığı son filmi.

    yine çok ciddi ve insanın benliğine değen şeyler olurken arka planda caz çalıyor, yine birileri çok ciddi varoluş sancısı çekerken dışarıda güneş açıyor. olmuş filmdir. blue jasmine'den bir tık aşağıda, you will meet tall dark stranger'dan da bir tık yukarıda diyebiliriz. fazla ilgi görmemesine bakarsak da aynı mighty aphrodite gibi değeri yeterince bilinmeyen filmlerinden biri olarak kalacak woody allen'ın.

    ek olarak; joaquin phoenix filmi taşımış, adamın oyunculuğu parlıyor da parlıyor bir kaç yıldır. sinematik de bir suratı var ayrıca, ailecek beğeniyoruz.

    ayrıca malum ortamlara da düşmüş filmdir. geç olsun güç olmasın be.

  • yapmış olduğum taşıma şekli.

    annesi de böyle tutuyor diyenlere kızanlara cevabım.

    benim yavruların annesi trafik kazasında ölünce bende bunlar kendilerini öksüz yetim terkedilmiş hissetmesin diye çocuk aklımla enselerinden tutup gezdirdim dedem görene kadar.

    dedem kızdı çünkü yavruları anneleri gibi enselerinden ağzımla tutuyordum. acısa ağlarlardı.

  • benim bu.

    sadece güzel değilim işte amk. bir de erkeğim. düşündüm de para da önemli. tamam beyler ben değilmişim, dağılabilirim.