hesabın var mı? giriş yap

  • 1993-94 eğitim öğretim döneminde ilkokula başlamıştım babam hergün 500 lira verirdi. simit ise 1000 liraydı. hacı abi diye bir adam vardı simit satardı ilk teneffüs okulumuz çok küçük kantini olmayan bir okul olduğu için sadece simit alabilirdik. hacı abi ilk zamanlar bana yarım simit verirdi. sonraları ise vermemiş, geri kalan yarısını satamıyorum kimse senden başka yarım simit almıyor demişti. bende bana göre fazla harçlık alan arkadaşlarımla ortak simit alır arkadaşa aldığım simitten yarısını verirdim. benim sayemde bir buçuk simit yiyen çok arkadaşım oldu. ikinci dönem 500 lira tedavülden kalkınca çok sevinmiştim. çünkü babam artık bana 1000 lira veriyordu. ama simit 2500 lira olmuştu. enflasyonu daha 7 yaşında tatmışım. şimdi ne zaman simitçi görsem fazla fazla alır etrafımdaki çocuklara veririm. belki ceplerinde sadece yarım simit parası vardır diye.

    edit; imla.

  • saat 3'te çalan davulla topluma bağlanan, gericiliği gelenek sanan ibneler bir bir dökülüyor. alarmlı saat alayım da boynuna bağla. ulan bunun hastası var, bebeği var, vardiyalı çalışanı var. gecenin üçünde gelip kapının önünde 10 dakika korna çalsam ana avrat düz gidersin. geleneğine sokayım.

    edit: geldi yine tokmaklı bela.

  • dinamiklerini bir türlü çözemediğim, nasıl bir arada kalmayı başardıklarına anlam veremediğim poligomik kolonilerdir bunlar. bir sene misal herkesin mutlu mesut bir ilişkisi vardır... 6 ay geçer, bir bakarsınız sanki barn dance yaparmış gibi herkes partner değiştirmiş, ilişkisel bir reset atılmış tüm komüne:

    erkek1, kız1 ile, erkek2 kız2 ile, erkek3 de kız3 ile çıkıyo olsun misal.

    erkek1: kız1 ile çok mutluyum abi ya, valla süper gidiyo....
    kız2: ...ben bilemiyorum...galiba erkek2 the one değil felan yaaani.
    erkek3: yaaa, ben de kız3 ile geçinemiyorum, senin gibi olsa keşke...
    kız2: ehihihihi

    3 ay sonra.... nice ilişkiler yıkılmış, büyük vaatler çürümüş, vay anasını olmuştur:

    erkek1: yok abi yok, kız1 ile yürümüyo
    erkek2: biz kız3 ile çok feci aşığız ya!
    kız2: ben de erkek3 ile süperim... senin gibi vurdumduymaz değil!
    erkek2: hadi leen.. zaten hemen koşarsın sen başkasına. the one 'mış... matrix mi lan burası?

    2 ay sonrası. kimin eli kimin cebine girmiş, nerden çıkmış, çözemen:

    erkek1: kız1 ile... aman 2 ile... ulan şu an kimle çıkıyorum?!
    erkek3: abi galiba benle çıkıyosun ama emin değilim...
    kız3: yaaaa, hani benleydin??? yok yok.... ben kız2 ile miydim?
    erkek2: ulan keşke isimlerimiz olsa, böyle erkek1 kız2 karışıyo tabi...

  • ign'den 9.5 puan alan yepyeni rayman oyunu. assasin's creed revelations ile aynı gün çıkacak bir diğer ubisoft yapımı. en son outland ile platform oyunu severlerin hem gözüne hem de gönlüne hitap eden şirket bu sefer kendini epey aşmış. oyun, gözlere bayram niteliğinde. bu kadar güzel gözüken arka planlar ve animasyonlar bulmak gerçekten zor. yeni nesli grafiklere eski nesil saç baş yolduran rayman oynanışı eklenmiş. cd kırma derecesine gelecek kadar sinirlendiğim o eski günleri, mario oynayan o küçük kız gibi geçirdiğim sinir krizlerini dün gibi hatırladığım için oyuna temkinli yaklaşsam da bu sefer game over sisteminin olmaması ve adeta limbo misali dene-yanıl-öğren metoduyla on kere ölsem bile sıkılmadan bir daha deneme isteği yaratması oyunu üst noktalara çıkartmış. eski rayman oyunlarında kırdığımız kafesler bu sefer bölümü ne kadar hızlı bitirdiğimiz ve kaç tane hoodlum (rayman paraları diyelim) topladığımızla da alakalandırılmış. yani bölümdeki gizli yerleri bulmak yetmiyor yeni kostümleri vs. açmak için. oyun 4 kişi co-op oynanabiliyor ama incelikli hoplama zıplama isteyen kısımlarda ortağınıza dayak atma isteğiyle dolmanız işten bile değil. tek başınıza takılmak akıl sağlığı için daha yerinde olur sanırım. oyunun demosu psn'de mevcut. indirin, oynayın ve aşık olun. sonra da deli gibi oyunu beklemeye başlayın. bir başyapıt kesinlikle. bu ay bir oyun alacaksanız, belki de assasin's creed yerine bunu tercih etseniz daha çok eğlenirsiniz sanki.

  • tek pusula olduğundan ve işlemlerin kısa süreceğini düşünen vatandaşın gün içinde kullanmak istemesinden dolayı erken saatlerdeki kullanım düşebilir. bunu söylemek için çok erken, 14 mayıs seçiminde de sandıklardan yoğun bir katılım olduğu ve rekor gelebilir söylentileri gelmişti ama sonucunda gördük ki öyle bir şey olmamıştı. bu saatler için çok erken yorumlar yapılmamalı.

    edit: sabahtan beri çok eleştiri ve mesaj aldım bu entry yüzünden ne oldu arkadaşlar verilere göre katılım çok düşük mü kaldı? özellikle sandık hacmi daha boştu ya diyen arkadaşlar beni çok güldürdünüz geçen seçimde sandığa kitap gibi zarf attınız bu sefer ise bir sayfa zarf attınız. bunu da idrak etmedikten sonra da size gülmek dışında bir şey yapamadım.