hesabın var mı? giriş yap

  • rektörün sözlük hesabı olmadığını gösteren olaydır. yazar olsaydı 17 aralık 2023 dedeman konya oteli rezaleti başlığıyla sözlükte yer alacaktı. umarım twitterda'da hashtag kampanyası düzenlenmiştir bu durum için.

    tanım: eğitim sistemimiz hakkında ipuçları veren açıklamadır.

  • minibüse binmeden önce teyzelerin cikarttigi ses, artik ka$ar derecesinde minibüs deneyimi olanlar "pis" le isi bitirirler

  • yaaa musa kardeş, gel bakalım buraya. gıda hakkında, proses hakkında hiç bir şey bilmediğin halde övdüğün bir ürün buldum. hem de çocuk ürünü.

    https://gidadedektifi.com/…-zencefilli-kurabiye-772

    bu ürün şeker ilavesiz diye satılıyor, uyanıklığa bak. musa da reklamında bunu belirtmiş. "ürün ilave şeker içermiyor " yazmış.

    benim 3 yaşında elinizden öper bir oğlum var, geçenlerde bu tanıtılan ürünü aldım, şeker ilavesiz diyor ama ürüne organoleptik muayene yaptığımızda görüyoruz ki ürün tatlı. ürün etiketini inceledim, içindekiler kısmında %30 elma suyu olduğu yazıyor. zencefilli kurabiye yapımında elma suyu kullanılmaz, normal reçetede elma suyu kullanılmaz. elma suyu şeker ilavesi olması için kullanılmaktadır ve bu ürün açıkça şeker ilavelidir, etiketinde şeker ilavesiz yazılamaz ve reklamı bu şekilde yapılamaz.

    sağolsun, tarım bakanlığı da itirazları göz önünde bulundurarak bunun gibi şeker ve tatlandırıcı olarak elma suyu, hurma vs kullanılan ürünlerin şeker ilavesiz olarak satılmayacağı hakkında bir görüş bildirdi.

    sözün özü kılavuzu musa olanın sonu şeker ilavesiz diye fruktozlu kurabiyeye kilosu 1400 lira vermektir.

  • oyun kavramının gerçek anlamını ortaya çıkartan bebek westworld.

    oyun tam olarak budur arkadaşlar. canlı olduğunu hissettiğiniz bir dünya ve özgürlük. "ulan şöyle yapsam iyi olur" dediğin her şeyi yapabilmektir oyun. zannımca en azından. çünkü hiçbir zaman dar bir koridorda hissettiğim oyunlardan istediğim hazzı alamadım.

    dünya tamamıyla canlı. insanlar gerçek hissettiriyor. keza doğa, ışıklar. çoğu oyunda karanlık teması göz yorsa da karanlık bile çok gerçek bu oyunda. gerçekten dış dünyadan koparıyor. bunu hayatımda tek başaran materyal kitaplardı açık konuşmak gerekirse. şuana kadar hiçbir oyun bu kadar gerçek hissettirmedi.

    övdük biraz da gömelim diyeceğim ama gömecek bir şey bulamıyorum. olması gereken her şey var. sadece rockstar bazında söylüyorum indoor mekanların artması hatta istediğimiz eve girip lootlayabilmemiz muazzam olurdu. şu raddede eminim ki rdr3 bize bunu sunacak. çünkü şuanki haliyle bile neredeyse kusursuz. yapımcıları yanaklarından öpüyorum. saygılar.

  • hala bazı sayılara doğru diyenlere golü atmıştır.

    bütün ülkeler vatandaşlarına para yağdırırken seninki iban vermiş, salgının ilk günlerinde akp'liler tanıdıklarını karantinadan kaçırmış, ilk günlerde bile sayılar zorla verilmiş, aytaç yalman'ın ölümünü saygı öztürk açıkladı diye kabul etmek zorunda kalmışlar, ilk vakayı sağlık bakanı 11 mart diye açıklamış ancak gencecik bir hemşirenin 7 mart'ta yakalandığı anlaşılmış (maalesef keybettik kendisini :/ ) ve 15 bin umreciye ülkeye giriş izni verilmiş, umrecilere ateş düşürücü verilmiş, gelen tepkiler üzerine mansur yavaş'ın da girişimiyle ankara'da yer ayarlanmış ve o umrecilerden 5 bin tanesi karantinaya alınabilmiş. daha yine ilk günlerde malzememiz yok diyen doktorlar soruşturulmuş ve gözaltına alınmış. hatta bir doktorun meslektaşlarına karşı yaptığı açıklama yayınlanınca başına gelmeyen kalmamıştır.

    bütün bunlar daha sadece başlangıç. 10 nisan'da yaşananlar, istenilen iban, belediyelerin yardımlarının engellenmesi ve banka hesaplarının bloklanması bunları saymıyorum.

    şimdi ibb başkanı diyor ki son yılların ortalamasına bakınca istanbul'da büyük bir ölüm artışı var diyor. nasıl oluyor bu? corona salgını varken veremden mi olacaktı bu yani? işte hep dediğimiz bu zaten, benzer artış diğer şehirlerde de.

    şimdi bunların verdiği sayılara doğru diyorsunuz bir de vah yazık!

  • arkadaslar cok kisaca tum dunyada kabul edilen, kontrolden cikmis kalabalik icinde kalirsaniz yapmaniz gerekenleri yazacagim. cogu yerde bunlari bu sirayla okuyacaksiniz o yuzden egitimli olanlar okumasalar da olur.

    1) yere bakmayacaksiniz. etrafiniza bakacaksiniz. bu ayni zamanda sadece ileri bakmayacaginiz anlamina da geliyor. gozleriniz her zaman bir boslugu ariyor olmali.

    2) islerin cigirindan ciktigina dair supheye dustugunuz anda icgudulerinizi dinleyin ve gidin.

    3) denge denge denge. birine yaslanmamaya calisin cunku duserse siz de size yaslanan da ona yaslanan da gider. boks yapanlar bilirler. kafanizda dizleriniz ve ayak eklemlerinizin konumunu hissetmeye calisin. tek destek olarak onlara guvenin.

    4) nefesinizi dogru kullanin. cok fazla sikisiklik olursa kalabalik avina dolanan bir boa yilani gibi her verdiginiz nefesin ardindan akciger kapasitesinizi dusurur. duzgun nefes almaya calisin. panik nefes duzeninizi bozacagindan dusmaninizdir. kurtulacaksiniz buna inanin, sakin kalin.

    5) 4. maddeye yardimci olmak uzere kollarinizi gogsunuzun onunde ister baglayarak ister bir boksor gibi gard alarak tutun. baski kaburga ve diyaframa degil kollariniza gelsin ve o kollari gogus seviyesinden asagida ya da yukarda hicbir kosulda tutmayin.

    6) kalabaligin akis yonune direnmeyin. bir etkiniz olmaz efor harcadiginizla kalirsiniz ve panik olmus insanlar sizi hayatta kalmalari onunde bir engel olarak gorurlerse yere yikar ustunuze basarlar. sonucta dunyanin en tehlikeli olgularindan birinden, can derdine dusmus panik haldeki insanlarin olusturdugu bir kalabaliktan soz ediyoruz.

    7) duvar dibi, bariyer kosesi falan buralar direkt ölüm tuzagi demek. hele insana ustunden atlayabilecegi hissini uyandiran orta boydaki duvar ve citlerden kesinlikle uzak durun (bkz: heysel faciası). bu duruma bu olay ozelinde bir örnek video paylasacagim. gordugunuz gibi kacis yonu duvara gore dik acida bulunmasina ve acik olmasina ragmen bahsettigimiz ölüm tuzagi gerceklesmis. yazik bazilari o duvarin ustundekilerin kendilerini cekebilecegi umuduyla olsa gerek akis istikametine gore ters acilarda yakalanmislar. cok yazik.

    link

    8) mumkunse diger insanlara yardimci olmaya calisin. oyun teorisi bu gibi durumlari en iyi aciklayan teoridir. baskasina yardim etmekle zincirleme olarak belki onlarca kisiyi -kendinizi de- kurtarabilirsiniz.

    9) bunu hep aklinizda tutun: bu bir kabus ve sakin kalip kurallara uyarsaniz ("ustunden atlarim" diye duvarlara yonelmemek gibi) hayatta kalmamaniz icin hicbir sebep yok.

    kimsenin boyle bir sey yasamamasi dileklerimle.

    edit: miras değil alın teri isimli kardesimiz "az karakterli ol da kaynak ekle" dedi. ilk paragrafta yazdigim "cogu kaynakta bu sirayla okuyacaksiniz" ifademi de biri uyarmis da oyle eklemisim. boyle bir sey olmadi ama bana "buradan caldin" dedigi linki ekliyorum. entry'nin orijinal hali saklaniyorsa ve bir moderator gorurse allah rizasi icin bana gondermesini ya da entryi ilk formuna cevirmesini rica ediyorum. tesekkurler.

    kaynak