hesabın var mı? giriş yap

  • –arka taraftan bedelini ödemeyen kaldı mı?

    –şuradan 2 tam 1 öğrenci bedel uzatırmısınız?

    meral hanım dokunulmazlığı yok bedel ödeyecek!

    mansur yavaş dokunulmazlığı yok o da bedel ödeyecek

    bay kemal sen de bedel ödeyeceksin

    ankara bedelini ağır öder?

    sebzeciler, meyveciler, halciler

    marketçiler, esnaf

    finans kesimi, para piyasası

    muhalif gazete ve tv'ler

    hepsi bedelini ağır ödeyecek

    sen
    sen sen
    sen

    maşaallah bedel ödemeyecek adam kalmadı. ülke değil bedel bank mübarek.

  • çoğunlukla 50 gb olarak uygulanan adil kullanım kotası o kadar komik ve adaletsiz ki, bunu rakamlarla açıklamaya çalışalım:

    8 mbps'lik bağlantıyı tam kapasite kullanan biri saniyede 1 mb veri indirebilir. bu da ayda, (60*60*24*30=) 2.592.000 mb eder.

    yani ayın 1'inden 30'una kadar hiç durmadan 24 saat full download yapan birinin indirebileceği toplam miktar en fazla (2,592,000 / 1024=) 2531 gb'dır. yani yaklaşık 2,5 terabyte. interneti download olarak görüyorlar ya, işte 8 mbps'lik hattın download kapasitesi bu: 2,5 terabayt.

    aylık kapasitesi 2.5 terabayt olan bir hattın daha 50 gb'ını kullanan birine, "sen bu hattı sömürüyorsun" demek, en basit anlamıyla arsızlıktır.

    ben hattımın kapasitesinin daha % 2'sini kullanmışken, sen bana nasıl "adaletsiz kullanıyorsun" dersin?

    adil kullanım kotası gerekli olabilir ama bu şekliyle ve ttnet'in uyguladığı biçimle en adaletsiz uygulamalardan biri. rakamlar da ortada.

    üstüne üstlük, bu paketleri "limitsiz" adı altında satıyor. yani % 2'den sonra sınırlayacağı hattı satarken "limitsiz" ibaresini koyup tüketiciyi aldatıyor.

    benim kapasitemin % 2'sini bana sınır olarak koyan, paketin ismiyle tüketiciyi yanıltan şirketi hangi mahkeme haklı bulur acaba?

    avukat olsam veya bu işlere harcayacak param olsa bu sisteme dava üzerine dava açarım.

  • irak'ta 1,5 milyon insan ölür, bu katliamın en büyük ortaklarından biri de katillere üs sağlayan türkiye'dir, bu dinci sadece dergilerinde "dualarımız seninle ırak" demekle yetinir. şefi ise "abd askerlerinin sağ salim ülkelerine dönmesi için dua eder. (bkz: abd askerleri için dua ediyorum)

    lübnan israil tarafından yerle bir edilir, yüzlerce sivil insan katledilir, bu dinci "israil siyonizminin müslüman düşmanlığından" bahseder maklubesini yerken geğirikler eşliğinde. şefi ise katliamın sorumlularından olan ehud olmert tarafından "ortadoğu'da örnek lider" ilan edilir.

    filistin halkı katledilir, topraklarından sürülür, "ah mescid-i aksa gölgende bir namaz kılabilsem" temalı şiirler paylaşır facebook'tan bu yobaz; şefi ise israil pilotlarının konya'da eğitilmesine daha düne kadar olur vermiş, eli kanlı katilleri meclislerinde konuşturmuştur. (bkz: şimon peres)(bkz: ariel şaron) http://dunyadanceviri.files.wordpress.com/…aron.jpg

    işte bu güzide dincimiz beni hiç şaşırtmayan riyakarlığıyla irak'ta, lübnan'da, filistin'de arap halkını satan bir lidere taparken bir yandan hesaplaşmayı ahirete saklamayı salık verir tabanına ama nedense konu suriye olunca birden oldukça dünyevi talepler dile getirmeye başlar. türk ordusu suriye'ye girsin diye kampanyalar düzenler. gerekirse sınıra dayanır. (bkz: türkiye ordusu suriye'ye girsin)(bkz: suriye için sınırlara dayanıyoruz)

    dikkat edilirse ilk işgallerde duadan, namazdan başka zıkkım bilmeyen bu yobaza göre orada ölenler de insan oldukları için değil müslüman oldukları için değerlidir.

    sevdiği mücahitçikleri "suriye'yi alevi mezarlığı haline getireceğiz" derse "anladığınız dilden açıklama" der.
    canı mücahitçiklerinin türkiye ve katar tarafından fişteklendiği ortaya çıkarsa "esad'a karşı ne yapsalardı, oturup bekleseler miydi?" der.
    abd müdahalesini evla görür, nato'nun gözünün içine bakar.

    sonra açıp facebook'unu "tabii suriye'de petrol yok ya onun için müdahale etmiyorlar" diye döşenir.

  • birazdan ssg gelecek; o zamanlar 8 yaşındaydım yanlış kod yazmışım o kodu düzeltene kadar sıkıntıdan yarım kilo zeytin yedim ama sonunda düzelttim, o hatalardan ders almasaydim ekşi sözlüğü kodlayamazdım diyip, debeye giricek.

  • "hayatını, saygıdeğer bir adam olamamana mazeretler aramakla geçiriyorsun."
    ahmet altan

    nokta...

  • amerika hep ürettiğinden çok tüketen bir ülke oldu. şimdi abd, cari açığını yeni gümrük vergileriyle dengelemek ve kendi lehine değiştirmek istiyor.

    ek gümrük vergisi ithalatı azaltır, azalan ithalat cari açığı da düşürür. aynı durum bizde de var. cari açığı düşürmek için büyümeden fedakarlık edilip, ithal ürünlere ek vergi getirilip; ithalatın düşmesi sağlanır. trump'ın hedefi başarılı olacak mı göreceğiz?

    ek gümrük vergisi muaf tutulan 4-5 ülke dışında tüm dünyayı kapsıyor ve en çok da çin'i kapsıyor. iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2017'de 520 milyar dolar olmuş. çin'in abd'ye ihracatı 385 milyar dolar iken abd'nin çin'e ihracatı 135 milyar dolar. abd'nin, çin ticaretinde 250 milyar dolarlık açık vermesi trump'ın çok üstünde durduğu bir konu.

    trump'ın önce amerika diyerek başlattığı kanada, meksika gibi komşularını, ab ülkelerini ve nato üyesi ülkeleri karşısına aldığı ticaret savaşının bazı önemli notları ve gelen karşılıklar;

    trump önce 23 mart'ta ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla % 25 ve % 10 ek gümrük vergisi getirdi.

    nisan ayında ise çin, abd menşeli 128 ürüne % 15-25 arası ek vergi koydu.

    meksika, abd'den ithal edilen birçok gıda ürününe % 15-25 arası ek vergi koydu.

    aynı hafta abd, çin'in, amerikalı şirketlerin teknolojilerini ve fikri mülkiyetlerini ele geçirmeye yönelik usulsüz faaliyetleri gerekçesiyle 50 milyar değerindeki bini aşkın çin menşeli ürüne % 25 ek gümrük vergisi getireceğini açıkladı.

    çin'in ise abd'den ithal edilen 50 milyar dolar tutarındaki 659 ürüne % 25 gümrük vergisi getirdi.

    türkiye ise değeri 300 milyon doları bulan birçok abd ürününe % 5-70 arası ek vergi koydu.

    trump, çin'in açıkladığı tarifelere misilleme amacıyla 200 milyar dolarlık daha gümrük vergisi uygulanması talimatını verdi.

    6 temmuzda ise abd, çin'den ithal edilen 34 milyar dolar değerindeki 800'den fazla ürüne % 25 ek gümrük vergisi uygulamaya resmen başladı.

    kanada, abd yapımı çelik ve alüminyum ürünlerine % 25 gümrük vergisiyle yetinmeyip, 120 ürüne daha % 10 tarife uygulama kararı aldı.

    çin, trump'ın tüm tehditlerine rağmen ithal ürünlere yönelik ek vergi artışının yürürlüğe girdiğini duyurdu.

    23 ağustosta ise abd, 16 milyar dolarlık çin menşeli ürüne daha ek vergi uygulaması başlattı.