hesabın var mı? giriş yap

  • bütün filmlerini üçer beşer kere izlemiş biri olarak, bu film açık ara en beğendiğim cem yılmaz filmi olmuştur. yeşilçamı gerek göndermeleri ile gerek ise film genelinde tuttuğu hava ile bize tekrar yaşatmıştır. hayrettir kimse hakkında yazmamış ancak şu repliklerin de berkine yazılmış olduğunu düşünüyorum.

    --- spoiler ---

    a.g - oğlum 50 yaşına geldi, buna rağmen her dışarı gönderdiğimde aklım kalıyor.
    c.y - nereye gönderiyorsun ki?
    a.g - fırına.

    --- spoiler ---

  • tumblr vakitlerinde, siteden bir arkadaşım vardı. o sıralar metalci ve rockçıyız (bkz: rockçı serpil). bu kız da öyle bi bayandı ama onun benden farkı, abd'de yaşamasıydı ve ikimiz de eşit derecede gerizekalıydık. abd'de yaşadığı, gotik makyajıyla 10 yaş birden attığı için 14 yaşında olmamız sorun değildi. (bu anlatacağım olay, biz 14 iken gerçekleşmiş ama bunu bana anlatırken ikimiz de 16'ydık)

    bu, groupielerle arkadaş olmuştu ve o sıralar rammstein'a hastaydık. groupie arkadaşlığı ve kimsenin sorgulamaması sayesinde after party midir nedir grubun takıldığı ve partinin başlangıcının gerçekleştiği backstage'e öyle girmiş yani. çok iyi hatırlıyorum, richard kruspe abinin gerçekte de ne kadar karizmatik ve iki kolunda da kadın olduğunu anlatıyordu, gizlice çekilmiş kötü bir fotoğraf hariç hiçbir kanıt yoktu ama o yetmişti.

    till abimizin ortamdaki en saftirik kız olan ona dikkatlice baktığını, onun yanında kadın olmadığını, gece boyunca bakışlarını üstünde hissettiğini söylemişti. sonra da lavaboya gittiğinde till abi de peşinden gelmiş, bununla siqqo romantik filmlerdeki gibi öpüşmek üzerelerken “lütfen gitmeme izin ver” demiş ve till lindemann da hemen gitmesine izin vermiş, kız da dışarı çıkmış. aslında bunu yapmak istemiş de on dört yaşında olduğu için cesaret edememiş.

    ben ilk defasında “hangi wattpad kitabı bu rofl” diye dalga geçmiştim ama bir gün geldi, bir aydınlanma anıyla “kız haklıydı galiba lan” diye bi uyandım.

    o zamandan sonra hiçbir ünlü müzisyene özel bi ilgim olmadı. yani severim de öyle posterini duvara asma durumu yok (ben jimmy page'e aşıkken de yoktu. binaenaleyh bizim duvara poster asma iznimiz yoktu, varsa yoksa posta ders çalışma programı pü).

    şu an, gerçekleşmeyen karşılaşmalar için çok dua ediyorum yüce rabbime. ortam çok fena müsait olsaydı da batuhan mutlugil'le tanışıp groupie havalarına girseydim ve batuhan mutlugil kafasını sola doğru kırk derece eğip “ne spastik gibi davranıyor bu trabzon ekmeği” diye beni backstage'den kovsaydı ben bunun travmasını atlatabileceğimi sanmıyorum, yo dostum, özgüvenim daha öyle esnek ve dayanıklı değil.

    neyse işte, ondan sonracığıma bu arkadaş tumblr'da ismi doxx edilince ortadan kayboldu, blogunu da kapattı. benim de bir ingilizce pratiği yaptığım arkadaşım eksildi. ama sanıyorum ki bir dahaki turnede bu arkadaş richard kruspe ile işi pişirdi… şerefsizin aklında hiç till abi yoktu zaten, richard abi'yi bedava baklava görmüş eminönü sakini gibi anlatırken till abiyi istemem yan cebime koy gibi anlatıyordu, till abi'yi biraz mal gördüğünden zaar.

    iddia değil bunlar. yüzde doksan beş gerçek. ama o kadınlar da az kancıklık yapmamıştır buraya mührümü basıyorum.

    peşin ekleme: erkek değilim, kadın düşmanı hiç değilim. bu gerizekalıların imkanı olmayan ve çirkin olduğu içün grupi bile olamayacak ama aynı mindsetine sahip çok hareketli bir kız çocuğu idim.

    yüce rabbime beni late bloomer eylediği için minnettarım. yoksa beni mutlugi-

    edit: anlam bozukluğu

  • stres, akıllı telefon kullanımı ve iş/yaşam dengesindeki değişiklikler gibi faktörler sayesinde birçok kişi düzenli olarak önerilen minimum altı saatlik uykuyu alamıyor.

    danimarka, kopenhag üniversitesi'nde yürütülen bir araştırma, uyku düzensizliğinin diyet ile kilo verme çabalarını engelleyebileceği sonucuna ulaştı.

    daha önce yapılan araştırmalar, eksik ya da kalitesiz uykunun yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve atardamarlarda yağ birikimi gibi risklerii artırabileceğini gösterdiği için ekip, bunların kilo almaya etkisine odaklandı.

    vücut kitle indeksi 32'den yüksek olan, 18-65 yaş arasındaki 195 yetişkin ile yapılan çalışmada, katılımcıların tamamı, sekiz hafta boyunca, günlük 8.000 kalorilik sıkı bir diyete tabii tutuldu. katılımcıların bir yıllık uyku alışkanlıkları da izlendi.

    gecede ortalama altı saatten daha az uyuyan katılımcıların vücut kitle indekslerinin, altı saat ve daha fazla uyuyanlara göre 1.3 puan daha fazla yükseldiği görüldü. yine, yapılan anketlerde uyku kalitelerinden memnun olmadığını bildirenlerin vücut kitle indekslerinin, uyku kalitesinden memnun olduğunu bildirenlere göre 1.2 puan daha fazla artığı görüldü.

    çalışmanın lideri profesör signe s. torekov, bir çok kişinin önerilen uyku miktarını yakalamakta başarılı olamaması ve uyku sağlığının, kilo kaybı ile güçlü bağlantısı nedeni ile araştırmanın önemli olduğunu belirtiyor.

    çalışmada ayrıca, haftada en az iki saat egzersiz yapanların daha uzun ve kaliteli uyku uyuyabileceğine dair bulgular da görüldü.

    bu bize, egzersiz ile desteklenen diyetin, kaliteli bir uyku ve daha kolay kilo vermeye giden yol olduğunu gösteriyor. egzersiz hem yağ yakımı hem de uyku düzeni için kilit rol oynuyor. çalışma "obez yetişkinlerde uyku sağlığını iyileştirme" odaklı olsa da obezite tedavisi için de oldukça aydınlatıcı sonuçları göz önüne seriyor.

    kaynak: bbc science focus

  • akıllı adam hayal edeceği, şüpheye düşeceği şeyler kalmamış, yaşadığı/yaşayacağı şeyleri ile etrafı çevrilmiş adamdır. bunları verimli yaşamayı bilir. zeki adam hayal edeceği şüpheye düşeceği şeylere dair kapasitesi yüksek adamdır.

  • kendinize herhangi bir bankadan birikim hesabı açtırın. bu hesabın internet bankacılığını kapattırın. bir adet kavanoz ayarlayın kendinize, her akşam eve geldiğinizde cebinizdeki bütün bozuklukları bu kavanoza atın. bu kavanozdan para almak kesinlikle yasak. her haftasonu ya da ay sonu buradaki paraları sayın, artık 50 lira mı eder, 300 lira mı eder, ne kadar tamlattırılabiliyorsa o kadarını alın poşete koyun, bim gibi a101 gibi markete gidip bütünlettirip bu başta açtığımız karta yatırın parayı. tümletemediğiniz küsurat parayı da kavanozda bırakıyoruz, cebe atmak yok. bu şekilde kısa sürelerde ne kadar para biriktirebileceğinize inanamazsınız. ne kadar çok parayı israf ettiğinizi farkettiğinizde alttan ufak bir sızı hissedebilirsiniz. geçecektir.