hesabın var mı? giriş yap

  • acilen biseyler yapılması gerekiyor. ülke gözümüzün önünde yok oluyor.

    edit: tüm bu olaylara sessiz kalan, halkı örgütlemeyi başaramayan ve ülkeden mültecileri göndermeyi vaat etmeyen hiçbir partiye oy yok.

    edit2: arkadaşlar sürekli mesaj geliyor. ne yapabiliriz diye. bireysel olarak çok yapabileceğimiz birsey yok. sokağa çıkıp 10 kişi protesto yapmaya kalksanız bile hasmetlimizin gazabına ugrarsiniz. siyasi partilerin bu konuda öncü olması gerekiyor. mitingler yapıp halkı organize etmesi gerek.

  • başlık: 145 boy kızda cok mu kısa beyler

    # 1.45 ne lan iddaa oranı gibi piç?
    # kısa değil, yok o kız. bulamazsın evde kaybedersin evlensen.
    # at gibi hatun severim demişsin buda midilli sayılır.
    # adam şirineye aşık beyler
    # kızın memleket shire galiba?
    # başı dahil mi?

  • onbir, oniki yaşlarındayken arada annemle beraber gündeliğe giderdim. genelde büyük temizlik yapılacaksa ek yardım olarak. anneme beş veriyorlarsa bana da iki, üç verirlerdi. şimdi düşününce, çok küçükmüşüm ama erken gelişmiştim. bir de fakir fukaranın çocuğu pek çocuk olamaz. çocuk olmaya vaktimiz de paramız da yoktu. neyse bu bir başka entry konusu...ben aslında başka bir şey anlatacaktım;

    yine annemle gündeliğe gittiğimiz birgün, evini temizlediğimiz kadının eşi, mahmut amca, ertesi gün okuldan sonra onlara gitmemi ve bana kışlık ayakkabı alacağını söyledi. annem de okul çıkışı mutlaka gelmemi söyleyince gittim mecburen. mahmut amca ile kapıda buluştuk, sonra beraber yakınlardaki bir ayakkabıcıya gittik. annem gelseydi bari ama gelmedi. calismasi gerekiyordu çünkü. mahmut amca'yla ayakkabılara baktık. bir tane denedik, aldık ve çıktık. sanırım hayatımın en mutsuz günlerinden biriydi. ayakkabı alındıktan sonra da, eve geldikten sonra da sadece ağlamak istediğimi ama kendimi tuttuğumu hatırlıyorum. bir de sonradan mahmut amca anneme asık suratlılığımdan dem vurmuş. sanırım bunu, ayakkabı alındıktan sonra sevinçle bacaklarına sarılan bir çocuk hayal ettiği halde, eskisinden de mutsuz bir çocukla karşılaştığı için hayal kırıklığı ile söylemişti. aslinda cok iyi niyetli bir adamdi ve ailece cabamizi takdir ediyordu.

    buraya nereden geldim peki...dün nuri bilgi ceylan'ın kış uykusu nu izledim...orada da vicdanını (ki vicdan genelde korkakların sevdiği bir sözcüktür ve öncelikle güçlüleri dehşete salmaya yarar.)* rahatlatmak için fakir bir aileye para vermeye çalışan kadına kızarken hatıralar beni buralara getirdi galiba. kadın parayı açıklama yapmadan gizlice kapıya bırakabilirdi...ama hayır, o şık kıyafetleriyle yardım ettiği ailenin gözlerinde sevinç görme, minnet duygusuyla sarmalanıp sarılma ve başkalarının mutluluğuyla mutlu olma fikrinden ziyade, mutluluğu için teşekkür edilmesiyle tatmin olma yolunu seçtiği için.
    çoğu zaman insanlar egolarına yenik düşüyorlar, birilerine yardım etmek güzel de teşekkür beklemek niye? teşekkürü bırak da arkandan etsin. illa yüzüne edilince ne oluyor?

    bir çocuğu mutlu edecekseniz o çocuğa yapılacak yardımın gizli olmasına, hatta çocuktan bile gizli tutulmasına dikkat etmeniz lazım. eskiden bir laf varmış, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek diye, ne doğru laf.

    bana şükret, sayemde bak yine iyisin'le iyi edilemiyor. kış uykusu bunun gibi pek çok anımı canlandırdı. daha gelirim ben buralara.

    * filmden alıntı

  • burada hizmet satmaya çalışan veya buna benzer platformlardaki freelance arkadaşlar, ahali, dolandırılmamak için dikkatli okuyun.

    öncelikle itechart şirketiymiş gibi davranan kişilere sakın inanmayın ve projeye kabul edildiniz konuşmasından sonra gönderdikleri hiçbir formu doldurup göndermeyin.

    ben insanları nasıl dolandırdıklarını öğrenebilmek için bölüm sonuna kadar gittim, sizin gitmenize gerek yok.

    1. adım
    fiverr mobil uygulması üzerinden size şöyle bir pdf gönderecekler. tasarımın boktanlığından anlamanız gerekiyor zaten.
    görsel

    2.adım
    dosyada yer alan whatsapp numarasına cv'nizi gönderdikten sonra ellerinde bir çok projenin olduğunu, gönderdikleri dosyadan size uygun bir projeyi bulup seçmeniz için isteyecekler ve sizin bu iş için uygun biri misiniz diye ekibin kontrol ettiğini söyleyip kısa bir süre bekletecekler.
    görsel
    görsel
    görsel

    3.adım
    ve bravo sonunda seçildiniz :)
    görsel

    şimdi size eposta ile iki adet sözleşme dosyası gönderecekler imzalayıp göndermeniz için. sakın bilgilerinizi yazıp göndermeyin ben sürecin sonuna ulaşmak için yanlış bilgiler yazıp ilettim kendilerine. ellerinde doğru bilgi olarak sadece telefon numaram, ismim ve e-posta adresim var.
    görsel

    4.adım
    formlar şöyle.
    görsel
    görsel

    gönderdikleri iki sözleşmeden biri "background check disclosure/authorization form" dedikleri bir sözleşme. bu sözleşme abd'de şirkette çalışmanız için uygunluğunuzu ve geçmişinizi kontrol edebilmeleri için onay vermeniz gereken sözleşme.

    5.adım
    ve zurnanın zırt dediği yere geldik. bu geçmişi araştırma izni sözleşmesinde sicilinizi araştıracak alanında uzman firmaya bu araştırma işlemleri için 100$ gibi bir ücret ödenmesi gerekiyor ve sizden bu ücretin yatırılmasını istiyorlar.

    en çok merak ettiğim yer zaten parayı nasıl alacaklar, nereye isteyecekler?
    önce payoneer üzerinden gönderebilirim dedim ama tabii ki kabul etmediler :)
    sonra muhteşem bir fikirle çıka geldi ulvi dolandırıcımız. tabii ki binance hesabın var mı ve para mevcut mu?
    görsel

    ben bu yazıyı yazarken hala engellemedim kendilerini ve arada "are we still connected?", "are we all clear?", "hello" gibi cümlelerle para göndereceğim ümidini sürdüyor şerefsiz :)

    bir dolandırıcılık hikayesinin sonuna geldik.

    şimdi düşündüm de kendisini engellemeyi düşünmüyorum. bir umut belki para gönderirim diye kendisine arada bir "para bulmaya çalışıyorum", "lütfen beni gözden çıkarmayın" vb. yazarak o para gelecek ümidini kırmak istemiyorum sevimli çakalımız :)

    edit: hazır debe'ye girmişken ve çok uzun yıllardan sonra freelance olarak çalışmaya başladığım için logo, kurumsal kimlik ve grafik tasarım işlerinizi profesyonelce yapabileceğimi ayrıca yüksek dönüşümlü kurumsal veya e-ticaret web sitesi ile google, facebook reklam yönetimi için bana ulaşabileceğinizi belirtmek isterim.

  • biz vatandaş olarak o 239 milyarı ödeseydik, bu ödenmeyen para merkez bankasında basılmasaydı daha az zararımız olurdu.

    vergi gelirinden vazgeçtiniz de nasıl sübvanse ettiniz durumu? para basarak.

    enflasyon bir de bu sebepten patladı.

  • saçma sapan karşılaştırma.. mesela rus kızları mı, türk kızları mı diye sorsalar; ben, düşünmeden türk kızları derim.. çünkü düşünsem, rus kızları derim.

  • ingilizce bilmeyenlerin sorunudur. daha bunda takılıyorsanız though thought tough through thorough ayrımında allah yardımcınız olsun.

  • edit: bazı süper düşünceliler, bunu yapanlara kibirli sıfatını yakıştırmış. senin ben aklına tüküreyim.
    (bkz: #49067450)

    gerçek hayvanseverlerin yaptığı gönüllü aktivite... fakat dikkat edilmesi gereken bi şey var, ameliyat sonrası hemen sokağa bırakmayın hayvanı nolur. hava soğuk da olsa sıcak da olsa bırakmayın. evinizde bi köşe ayırın ona. ya da apartman boşluğunda minik bi yuva yapın. 2-3 gün sonra zaten yarası kapanmaya yüz tutar. salarsınız gider...

    bu arada, kadıköy belediyesi acıbadem veteriner kliniğinde, her ay belli bi miktarda sokak hayvanı bedava kısırlaştırılıyor. ücretsiz kota aşıldığında da cüzzi bi bedel karşılığında hayvanı kısırlaştırıyorlar. evcil hayvanları 190 liraya, sokak hayvanlarını ise çok çok daha az bi paraya kısırlaştırıyorlar.
    ve çok da temiz çalışıyorlar.

    benim leyloş kızımı da burada kısırlaştırdık. leyla'nın operasyon işlemleri yapılırken belediye temizlik görevlisi 50-55 yaşlarında bi amca geldi. kucağında 2 tane kedi. birisi minicik yavru, ötekisi 6-7 aylık bi tekir. yavru kedinin patisi incinmişti, tekiri de kısırlaştırmak istiyorum dedi. ve adamcağız, cebindeki son parayı da o hayvanlar için harcamıştı gözümün önünde.

    hayvanları sevin allah rızası için.

    edit: bilgilendirme amaçlı mesaj atan arkadaşlar olmuş sağolsunlar. istanbul avrupa yakasında da, fatih hayvan hastanesi ücretsiz kısırlaştırma yapıyor imiş. bilginiz olsun.

  • baslik icinde helva diye aradim mâmafih bulamadim.. bu diziye dair boyle diyalogun es gecilmesi ve deneysiz bir kimya dusunulemez.

    d: doktor
    m : memnun

    d : bunu size alistira alistira soylemem lazim ama.. 2 hafta omrunuz kaldi memnun bey..
    m : yok mudur bir caresi doktor bey??
    d : maalesef, tibbin bu konuda yapabilecegi birsey kalmadi.. kader iste..
    m : o elinizdeki nedir doktor.. recete mi yoksa??
    d : hayir. helva tarifi..