hesabın var mı? giriş yap

  • metro istasyonunun bile metroya yüreme mesafesinde olmadigi bir sehirde söylenince gülünc kacan laf. ulan taksim meydanindanki metro girisinden trene varincaya kadar taksi tutsan 20 lira yazar be.

  • dunyada ates sadece olimpos'un tepesinde yanmaktadir. insanlar soguktan ve vebadan kirilirken tanrilar atesi sadece kendilerine saklamaktadirlar. kendiside tanri olan prometheus'un gonlu buna razi gelmez ve atesi bir gece olimpostan calip insanlara verir. cezasi cok buyuk olur. zeus tarafindan kayalara baglanip cigerlerinin kargalar tarafindan yenmesine mahkum edilir. olumsuz oldugundan bu iskence sonsuza kadar hep tekrarlanicaktir.
    ates hirsizi olarakta bilinir. eger bir tanriya inanacak olsaydim o tanri kesinlikle prometheus olurdu.

  • 500 liralık alışveriş yapmak demek isterdim. keşke sadece yapmakla kalsaydı. bu alışverişi bir de kredi kartındaki birikmiş puanlarla ödemek. detay istediniz buyrun, ama pek ufak değil.

    edit: entry arada oylanıyor, komik oluyor. enflasyon çok. olayın geçtiği sene, 2009'dur. şimdi yumurta, peynir, yoğurt falan alıp, 500 tl veriyoruz. şimdinin 5000'i falan herhalde ne bileyim. para algımı komple kaybettim. ama çoktu ya o zaman için. edit gereği duydum yemin ediyorum. hiç unutamıyorum. 2009'daki mağaza, levis'tı.

    edit 2 : sene 2024. bi tane dandikten ayakkabı aldım diye kartıma 250 tl bonus gelmiş. trendyol milla'da bi tane dandik gömlek 500 tl olmuş. ilk editim ne zaman hatırlamıyorum. çok zenginlik hatırlıyorum. hani şey zenginliği, köprüden geçerken "ya arkadaş bu evlerde kim oturuyor...." diye sorgulatan zenginlik. işte tam da o zenginlikti. 2009'da onlara geliyordu 500 tl puan.

  • "bu dünyayı, kuşkulu bir bakışla, bir tür cehennem olarak gören ve buna göre yalnızca, kendine ateş geçirmez bir oda bulmaya çalışan kişi çok daha az yanılır. budala kişi yaşamın hazlarının peşinden gider ve aldandığını görür; bilge kişi ise belâlardan kaçınır. bunda başarısız da olsa, bu kendi budalalığının değil, talihinin suçudur. başardığında ise aldanmamıştır; çünkü, kurtulduğu belâlar son derece gerçektir. belâlar onun çok uzağından geçmiş olsalar ve hazlardan gereksiz yere fedakârlık etmiş olsa da, aslında bir şey yitirmiş değildir: çünkü tüm hazlar hayalidir ve bunların yokluğuna üzülmek dar kafalılıktır, hatta gülünçtür."

    (bkz: arthur schopenhauer)

  • dayım yaptı bunu bana.

    annem ve babam boşandığında 3-4 yaşındaydım, büyükbabamın evinde yaşamaya başladık. annemler 3 kardeş ve en küçükleri olan dayım benden sadece 9 yaş büyük. dayı yeğenden çok abi-kardeş gibi büyüdük. bilumum sosyal, fiziksel, kimyasal ve psikolojik deneylerin üzerinde yapıldığı zavallı bir kobaydım ben.

    evdekiler beni sürekli dayıma emanet ederlerdi. ben 5-6 yaşlarındayken o da 14-15 yaşlarındaydı işte. neyse ikimizin de iki tekerlekli bisikleti vardı ama benim caddede sürmem yasaktı tabii. bir gün evden dükkana giderken benim bisikletimi kendisinin bisikletinin arkasına bağladı, güya öyle daha güvenli oluyormuş. asıl amaç tabii ki itlik yapmak. başladı pedala basmaya, son sürat gidiyoruz. dükkanın önüne geldiğimizde küt diye frene bastı, ben uçtum tabii.

    bir gün dükkanda sigara içerken yakaladım, kimseye söylemeyeyim diye ağzıma zorla sigara sokup ağlata ağlata bana içirdi. nasıl bir zihniyetten bahsettiğim kısaca anlaşıldı sanırım.

    neyse, konuya gelirsek... samatya'da yaşıyoruz. 80'lerin ortaları, ben 5-6 yaşındayım. komşularımızın çoğu ermeni. dayım bir gün beni kenara çekti ve önemli bir şey anlatması gerektiğini söyledi. bazı belgeler bulmuş. aslında ben ermenistan'a göç eden bir komşunun çocuğuymuşum, adım da evrim değil evrommuş. "ben annemin çocuğuyum" diye ağlamaya başladım ama hayatımın geri kalanında bana evrom diye seslendi. ben de uzun yıllar boyunca evlatlık olduğuma inandım. dayımın sadistliği yüzünden 5 yaşımda oyunu, sokağı bırakıp kendi kendime okumayı söktüm. bütün evi deli gibi taradım senelerce evlatlık olduğuma dair belgeleri bulmak için.

    birkaç yıl sonra belgelerin kömürlükte saklanmış olabileceğini söyledi, bütün bir yazı kömürlükte belge aramakla geçirdim. annem ne kadar "yok kızım öyle bir şey" dese de adam bana evrom diye seslenmeye devam etti. mahallenin müslüman çocukları kuran kursuna giderken ben de gitmek istedim, ailem izin vermedi. "ermeni olduğum için herhalde" diye düşünüp gizli gizli kiliseye gidip mum yakmaya başladım. dayım bir süre sonra hikayeyi "sen üzülme diye ermeni bir aile dedim ama aslında mahalledeki arsaya çadır kuran çingenelerden almıştık seni, evrom ermeni ismi değil, çingene ismi" diye değiştirdi. çocukluğum kimlik arayışı içinde geçti.

    iyi tarafından bakarsak 5 yaşındayken okumayı öğrenmiş, geniş bir hayal gücüne sahip, farklı etnik gruplara ve dini inançlara saygı duyan ve erkeklerle mücadele etmek gerektiğini çekirdekten öğrenen bir insan olmamı sağladı dayım.

  • istanbul'da çok uzun zamandır yaşa-ma-dığım için gittiğim yerler çok az olup ve yine çok bilindik yerlerdir.

    oturup internetten biraz araştırma yaptım;

    öncelikle ekşi sözlük başlıklarına bağlantı vereyim;
    istanbul'da gezilecek yerler, istanbul'daki en iyi manzara, istanbul'un en güzel yerlerigibi başlıkları inceledim.

    bunun yanı sıra yine internetten ufak bir araştırma yaptım; başta kendim olmak üzere, hafta sonu ne yapsam acaba diye düşünenler için buraya da yazayım dedim.

    romantika fenerbahçe parkı
    tarihte bizans imparatorları ve osmanlı padişahlarının köşklerinin bulunduğu bir yarımada özelliğine sahip olan, anadolu yakası'nın en güzel konumlarından birinde yer alan romantika fenerbahçe parkı, 19. yüzyılda halka açılarak istanbullular'ın gözde parkı haline gelmiş. 1990 yılında yapılan düzenlemelerle yemyeşil bir park haline gelen romantika fenerbahçe parkı için anadolu yakası'nın küçük cenneti de diyebiliriz.
    fotoğraf

    belgrad ormanı
    istanbul’un en büyük yeşil alanı olan belgrad ormanı doğa yürüyüşlerine meraklı olanlar, piknik yapmayı sevenler ve sessiz sakin bir gün geçirmek isteyen insanlar tarafından tercih ediliyor. özellikle hafta sonları daha da kalabalık olan belgrad ormanı, şehir hayatından kaçmak ve temiz hava almak isteyenler için ideal bir yer olma özelliği taşıyor. doğayla iç içe olmak istiyorsanız, belgrad ormanı’na gidebilirsiniz.
    fotoğraf

    mihrabad korusu
    kanlıca'nın en güzel yerinde, ı. mahmut zamanında kurulan ve tarih boyunca padişahlar tarafından büyük ilgi gören mihrabad korusu'na, nevşehirli damat ibrahim paşa tarafından yaptırılan ve ııı. ahmet'e armağan edilen mihrabad kasrı'nın adını verdiği iddia edilir. yahya kemal'in gözlerden uzak saatler geçirmek için tercih ettiği mihrabad korusu, bugün istanbul'u seyretmek isteyenler için harika bir adres. fotoğraf için

    pierre loti
    pierre loti ismini, asıl adı louis marie julien viaud olan fransız asıllı bir romancıdan almış. istanbul’un o muhteşem manzarasını ayaklarınızın altına seren pierre loti, hafta sonu arkadaşlarınız, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte yemek yiyip, bir şeyler içerek hoş vakit geçirebileceğiniz bir mekan. istanbul’un eyüp ilçesine bağlı olan pierre loti’de otururken seyre dalacağınız manzarada haliç’i göreceksiniz. gündüz başka, gece başka olan bu manzarayı fotoğraflamayı ihmal etmeyin. fotoğraf

    caddebostan sahili
    avrupa ve asya’nın atmosfer farkını herkes bilir. avrupa yakasının karmaşıklığından, kalabalığından uzaklaşmak isterseniz; rotayı caddebostan sahili’ne çevirmelisiniz. sakin insanlar, sokaklar, hoş kafeler ve restoranların keyfini rahatlıkla sürebileceğiniz caddebostan sahili’nde çimlere yayılabilir, pötikareli örtünüzü serip sepetinizden çıkaracağınız atıştırmalıklarla piknik yapabilir, bisiklet ya da paten sürebilir, hatta sessizlik içinde kitabınızı okuyabilirsiniz. fotoğraf

    yıldız parkı
    yıldız parkı yüzlerce yıldan beri var olan ağaçlarıyla ve 45 hektardan fazla büyüklüğüyle, istanbul’un en önemli turizm merkezlerinden biri. parkın içerisinde malta köşkü, kır kahvesi, şale köşkü gibi tarihi yerler ve dünyanın her yerinden getirilmiş ağaçlar yer alıyor. hafta sonları istanbulluların en çok tercih ettiği yerlerden olan yıldız parkı, kalabalık metropol hayatından sıyrılmak isteyenler için en doğru adreslerden biri olma özelliği taşıyor.
    fotoğraf

    bebek sahili
    istanbul’un en güzel yerlerinden olan bebek, yürüyüş için oldukça ideal olan sahili, deniz havası, yeşillikleri ve sakinliğiyle ön plana çıkıyor. bebek sahilinde yer alan bebek parkı, kafeleri ile sakin, huzurlu ortamıyla özellikle hafta sonları ziyaretçilerine boğaz havası eşliğinde seyir zevki yaşatıyor. fotoğraf

    emirgan korusu
    istanbul’un rahat nefes alınabilecek, dinlenilebilecek yerlerinden biri olan emirgan korusu, doğal güzellikleri ve muhteşem laleleriyle istanbul’un bütün güzelliğini içerisinde barındırıyor. emirgan korusu, 1871 – 1878 tarihleri arasında inşa edilen pembe köşk, sarı köşk ve beyaz köşk’e ev sahipliği yapıyor. hafta sonları kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı emirgan korusu, ayrıca sincaplarıyla ve papağanlarıyla da meşhur. fotoğraf

    moda sahili
    evde canınız sıkıldı ve bir şeyler yapmak istiyorsunuz. bu durumda yapacağınız en mantıklı hareket arkadaşlarınızı arayıp, onları moda’ya çağırmak olacaktır. hatta eğer aklınızda biraz daha romantik bir şeyler yapma arzusu varsa; moda sahili’nde kayık kiralayıp, harika manzara eşliğinde güzel bir vakit geçirebilirsiniz. çeşit çeşit kafe ve restoranların bulunduğu moda’da, damak zevkinize uygun birçok yeni lezzeti tadabileceğinizi de unutmayın. fotoğraf

    topkapı sarayı
    ihtişamıyla ve mimarisiyle büyüleyen topkapı sarayı istanbul'da görülmeden geçilmemesi gereken tarihi mekanların başında yer alır. 1478 yılında fatih sultan mehmet tarafından yaptırılan saray, 400 yıl boyunca padişahların yaşadığı ve devleti idare ettikleri ana merkez görevini üstlenmiş, tarihe tanıklık etmiştir. abdülmecit döneminde ziyarete açılan topkapı sarayı günümüzde de ziyaretçilerini ağırlamakta, gizemi ve osmanlı mimarisine ait taşıdığı izlerle turistlerin ilgi odağı olmaktadır
    fotoğraf

    cafer ağa medresesi
    ayasofya müzesi'nin yanında konumlanmış olan bu tarihi mekan, çay molası vermek isteyenlerin, pazar günlerinin huzurlu kahvaltıları için alternatif arayanların kesinlikle uğraması gereken bir mekan. 16. yüzyılda kanuni sultan süleyman dönemi'nde yaptırılan medrese şu an tarihle sanatı da buluşturan bir özelliğe sahip. medresede cüzi bir ücret karşılığında hat, ebru, takı, resim gibi atölyelere katılabilir, tarihi mekanın keyfini çıkarabilirsiniz. fotoğraf

    ayasofya
    sınırsızlığı ve görkemiyle yerli yabancı çoğu turisti şaşırtan ve görmek için mutlaka vakit ayrılması gereken mekanlardan biri de ayasofya müzesi'dir. bizans imparatoru 1. jüstinyen tarafından yaptırılmış daha sonra ise fatih sultan mehmet tarafından camiye dönüştürülmüş olan ayasofya tarihi hissetmek, şahit olmak isteyen bir çok turisti ağırlamaktadır. fotoğraf

    yerebatan sarnıcı
    suların içinde yükselen sütunlarıyla, yaşandığı rivayet edilen ilginç efsaneleriyle yerebatan sarnıcı en çok merak edilen, görmek için can atılan mekanlar arasında. bizans imparatoru tarafından sarayın su ihtiyacını karşılamak için kullanılan yerebatan sarnıcı, fatih sultan mehmet döneminde de bir süre aynı şekilde devam etmiştir. sütunların üzerinde bulunan şekillerin gözyaşlarını andırması, büyük basilika yapılırken kaybedilen bir çok kölenin dramını temsil etmesi açısından önem taşıdığı ise efsane ve rivayetler arasındadır. bu yüzden yapısıyla da bir çok turistin ilgi odağı olmakta, merakını cezbetmektedir.
    fotoğraf

    gülhane parkı
    gülhane parkı, osmanlı döneminde topkapı sarayı'nın has bahçelerinden biri olarak kullanılmaktaydı. döneminde, güllerle, lalelerle bir çok çiçekle bu bahçe süslenirken zamanla bakımı sekteye uğramış fakat günümüzde yeniden bakımı yapılıp, türkiye'nin en büyük parklarından biri haline getirilmiştir. hafta içi ya da haftasonu çiçekler içinde, temiz hava ve doğayla başbaşa kalmak, aynı zamanda şehirden çok da uzaklaşmak istemiyorsanız, çay içmek ve parkı gezmek sizin için güzel bir alternatif olabilir.
    fotoğraf

    adalar
    büyükada, heybeliada, burgazada gibi bildiğimiz takım adalar eski dönemlerde prens adaları olarak da bilinmekteydi. bunun nedeni ise bizans imparatorluğu döneminde taç giymiş bir çok saray mensubu istanbul'a uzak olduğu için bu adalara sürgün edilmiş, ve buralarda yaşamak durumunda kalmıştır. günümüzde ise nostaljik havası, hala kullanılan faytonları ve trafiğin olmaması nedeniyle hafta sonu kaçamaklarının ilk adresleri haline gelmiştir. adalar, piknik yapmak, bisiklete binmek, nostaljiyi tatmak isteyen yerli yabancı bir çok turistin gözdesi haline gelmiştir. fotoğraf

    dolmabahçe sarayı
    dolmabahçe sarayı, imparatorluk döneminde osmanlı kaptan-ı derya'sının gemileri demirlediği bir alan olarak kullanılmış daha sonra ise has bahçeye dönüştürülmüştür. cumhuriyet döneminde ise atatürk'ün istanbul ziyaretlerinde kaldığı bir mekan olmasıyla ve hayata gözlerini burada yumması nedeniyle büyük önem taşımaktadır. bu kadar tarihi dokuyu bir arada bulunduran saray, yerli yabancı turistlerin mutlaka görmesi gereken yerlerdendir. fotoğraf

    rumeli hisarı
    osmanlı döneminde, istanbul fethi sırasında anadolu hisarı'ndan halat çekmek için yapılmış olan etrafı kalelerle kaplı rumeli hisarı günümüzün vazgeçilmez mekanları arasında yer alır. hem turistlerin hem istanbul'da yaşayanların kesinlikle bir hafta sonu kahvaltısı için aynı zamanda da tarihi yapıyı görmek için gitmesi gereken mekanlardandır. fotoğraf

    anadolu hisarı
    bizans'a karadeniz'den gelen yardımları engellemek amacıyla yapılmış olan anadolu hisarı rumeli hisarı'nın tam karşısında yer almaktadır. günümüzde istanbul boğazı'nın kenarında yer almasıyla küçük bir balıkçı kasabasını andıran anadolu hisarı sessiz, sakin yapısıyla ve tarihi güzelliğiyle görülmeye değer mekanlardandır. fotoğraf

    yedikule hisarı
    istanbul'un en eski açık hava müzelerinden biri olan yedikule zindanları diğer bir deyişle yedikule hisarı günümüzde kültürel etkinliklerin, konserlerin ve çeşitli organizasyonların düzenlendiği tarihi bir mekan halini almıştır. böyle bir mimarinin içerisinde düzenlenmiş organizasyona katılmak yerli yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. fotoğraf

    beylerbeyi sarayı
    beylerbeyi sarayı üsküdar'ın beylerbeyi ilçesinde konumlanmış sultan abdülaziz tarafından yaptırılmış tarihi bir mekandır. saray günümüzde pazartesi ve perşembe günleri haricinde diğer günlerde ziyaretçilere kapılarını açmakta ve bir çok konuğu ağırlamaktadır. fotoğraf

    çırağan sarayı
    sultan abdülaziz tarafından yaptırılan çırağan sarayı bir dönem konumu itibariyle "beşiktaş sarayı" olarak da anılmaktaydı. büyük bir ihtişama ve görkeme sahip olan saray, bugün düğün, balo, parti gibi organizasyonların düzenlendiği bir mekan halini almıştır. böyle bir mimariyi görmek, geçmişten bir hava solumak isteyenlerin çeşitli organizasyonlar için uğrak yeri olmuş, bir çok yerli yabancı turisti ağırlamaktadır. fotoğraf

    yıldız sarayı
    beşiktaş, ortaköy ve balmumcu arasında yer alan yıldız sarayı tarihe tanıklık etmiş mekanlardan biridir. bizans dönemine kadar dayanan tarihi dokusuyla günümüzde müze olarak kullanılan yıldız sarayı'nda sultan ıı. abdülhamit'in kişisel eşyaları sergilenmekte ve turistlerin ilgi odağı olmaktadır. aynı zamanda içerisinde yıldız sarayı tiyatrosu ve sahne sanatları müzesi de bulunmaktadır. fotoğraf

    kapalıçarşı
    kapalıçarşı istanbul'un merkezinde yer alan, tarihi dokusu ve alışveriş yapılacak bir çok mekanı içerisinde barındırması nedeniyle turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşır. gün içerisinde yarım milyon insanın uğradığı bile bilinmektedir. özellikle yabancı turistlerin uğramadan ülkelerine dönmedikleri bir yer olan kapalıçarşı, her gün bütün ihtiyaçları karşılayacak dükkanlarıyla gözde mekanlardan biridir. adeta bir şehri andıran kapalıçarşı fatih sultan mehmet tarafından tarafından insanların yaptıklarını sergileyip satmaları için yaptırılmıştır. fotoğraf

    mısır çarşısı
    istanbul'un en eski kapalı çarşılarından biri olan mısır çarşısı aktarlarıyla, kuruyemiş ve şarküteri ürünlerinin satılmasıyla meşhur bir mekandır. turistlerin özellikle alışveriş için tercih ettiği gözde mekanlardandır. 1600 yılında turhan sultan tarafından yaptırılan mekan, pazar günleri de açık olma özelliğiyle cezbedicidir. istanbul'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alır. fotoğraf

    bakırcılar çarşısı
    özellikle yabancı turistlerin dikkatini çeken bakırcılar çarşısı beyazıt semtinde yer alır. kazan, tencere, mangal gibi bakırdan yapılan eşyaların sergilendiği ve satışa açık olduğu sıra sıra dükkanlar çevresini sarmaktadır. turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan bu bakır işlerinin bulunduğu bakırcılar çarşısı mutlaka görülmesi gereken, çok bilinmeyen mekanlardandır. fotoğraf

    tekfur sarayı
    bizans imparatorluğu'ndan günümüze kadar gelen tekfur sarayı bugün az duyulsa da edirnekapı semtinde ziyaretçilerini ağırlamaktadır. tarihi olayların gizemini çözmed adına yapılan arkeolojik çalışmalar ise hala devam etmektedir. bu nedenle ilgi çekici ve görülmeye değer tarihi yapılardan biridir. fotoğraf

    miniatürk
    miniatürk bir çok eserin maketlerinin sergilendiği bir mekandır. topkapı sarayı, anıtkabir, mevlana türbesi gibi çeşitli yapıtları burada maket olarak toplu halde görmek ve hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. 2003'ten beri turistlerin istanbul'a adım attıkları andan itibaren ilk gidecekleri ve mutlaka görülmesi gereken mekanlar arasında yer alır. fotoğraf

    hidiv kasrı
    mısır'ın son hıdıvi abbas hilmi paşa tarafından italyan bir mimara yaptırılan hidiv kasrı 1907 yılında bitmiş ve dönemin mimari özelliklerini taşımaktadır. günümüzde düğün gibi çeşitli organizasyonların yapılabildiği, gidilip, görülebilecek yakınlarında bir çay molası verilebilecek bir mekandır. fotoğraf

    kız kulesi
    istanbul boğazı'nda salacak açıklarında yer alan küçük bir adacık üzerinde konumlanmış bir kuledir. hakkında neden yapıldığına dair çeşitli rivayetler ve efsaneler bulunan kız kulesi bu gizemi anlayabilmek adına bile görülesi mekanlardandır. günümüzde eşinizle, dostunuzla gidebileceğiniz, romantik bir akşam yemeği ya da rutin dışında bir öğle molası için gidilebilecek ve yapısıyla mutlaka görülmesi gereken tarihi bir mekandır
    fotoğraf

    ...devamı gelecek...

  • şimdi yarıçapı ve hızlanma eğrisi doğrusal olarak ilerleseydi, hızlanmanın yarattığı bükülmede bazı hüzmelerin paralel olarak azaldığı tespit edilirdi. buna karşın gerek mekanik eğrilme gerekse de tepkisel yoğuşma en üst düzeyde yaşanıyor. tabii buna evrenin genişleme hızı sabit değişken olarak dahil edilirse bu sefer de kütlenin neyi çekip neyi çekemeyeceğini net olarak bilemeyeceğiz. üşenmeden bu satıra kadar okuyan varsa özür dilerim, ne dediğimi ben de bilmiyorum. nasıl olsa bilen yok ya salla amınıyum.

  • ?'özcan deniz "woody allen'ın kıskanacağı bir film çekmek isterim" demiş. woody allen'ın haberi olacağı bir film çeksen yeter be abim.

  • 16 aylık bebeğimin kahvaltısını hazırlarken aklıma düştü bu başlık. henüz süreci tamamlamadık ama yaklaşık 7 yıl önce başlayan maceramızı evlat edinmek isteyenlere anlatmam gerektiğini düşündüm.

    öncelikle aklınıza bir kere düştüyse hayatınız boyunca hep evlat edinmek isteyeceksiniz. bu düşünce peşinizi hiç bırakmayacak. çok uzun bir bekleme süresi var şartlarınız uyuyorsa gidip başvurun, sıraya girin. sıra yaklaşık 6 yılda geliyor o an istemezseniz dondurabilirsiniz. başvurunuz bir dilekçeyle açılıyor tekrar ve kaldığınız sıradan devam ediyor. yani kendinizi hazır hissettiğiniz an dilekçe verip 15 gün içinde bebeğinizi kucağınıza alabilirsiniz.

    evli, bekar 30 yaşını doldurmuş herkes evlat edinebilir. ama heyet raporu almak, psikolojik testlerden geçmek gerekiyor. maddi durumunuzun iyi olduğunu da kanıtlamanız gerekiyor. yani evi olmayan asgari ücretli bir çiftin ya da kişinin başvurusu çok yüksek ihtimalle kabul edilmeyecek. ev varsa parka, hastaneye yakın olması ve bebeğin odasının güneş alması lazım. her aşamada ev kontrolüne geldiklerini de eklemem gerekiyor. başvurunun kabul edilme süreci yaklaşık bir yıl sürüyor.

    başvurunuz kabul edildi ve sıraya girdiniz. bundan sonra yapacağınız tek şey beklemek. ama beklerken uzmanları arayıp arayıp darlamayın. sürekli sıranızı sormayın. ellerinde bir bebek fabrikası yok gelen bebekleri sırayla veriyorlar işte. bekleme süresi şehirden şehire ve tercihlerinize göre 4-7 yıl arasında değişiyor. mesela sağlıklı bir kız bebek isterseniz 6-7 yıl, erkek isterseniz 5-6 yıl beklersiniz. sokağa terk edilmiş anne, baba bilinmeyen bir bebek isterseniz 15 yıl bile bekleme ihtimaliniz var.

    engelli ya da ensest bebek isterseniz sıranız hemen gelebilir.

    her şey olumlu sonuçlandı, yıllarca beklediniz. o telefon hiç ummadığınız anda geliyor. ben mesela sabah uyuyordum, öğleden sonra anne oldum. o da başka bir entryi hakedecek kadar ilginç bir gündü. yazarım bir ara :))

    bebeği aldıktan sonra evlat edinmeye hak kazanmak için bir yıl bakmanız gerekiyor. tabi bu bir yılda sürekli kontrol altındasınız. bebeğin gelişimini takip ediyorlar.

    veeee işin en zor kısmı başlıyor. biyolojik anne, babaya rıza davası açılıyor. bu süreçle çocuk esirgeme kurumu ilgileniyor. hakim karşısında da evlat edindirmek istediklerini beyan etmeleri gerekiyor. bu süreç onlara ulaşamazlarsa yıllarca sürüyor. tabi vazgeçme ihtimalleri de var. rıza davası bitince geri dönüşü olmadan bebeğin tüm haklarını kayyuma devretmiş oluyorlar. bundan sonra bebek artık onlara ait değil.

    biz tam olarak bu sürecin ortasındayız. rıza davası sorunsuz sonuçlandı. şimdi uzmanımızın arayıp “nüfusa geçirme davası açabilirsiniz” demesini bekliyoruz.

    o dava da genelde tek celsede bitiyor. “tebrikler bebeğiniz artık sizin soyadınızı taşıyor” şimdi bunu duymak için yaşıyorum.

    sonrası iyilik, güzellik.