hesabın var mı? giriş yap

  • filmin efsane müziğinin doğuşuda şöyle, tarkovsky'nin filmle ilgili batı müziğini doğu enstürümanlarıyla çalmak gibi fikri varmış. artemyev ona adı sanı bilinmeyen bir italyan bestecinin 14. yy kalma pulcherrima rosa'sını öneriyor. tarkovsky mevcut haliyle bunu filmine uygun bulmuyor ve bu eseri daha oryantal bir formda istiyor. sonrasında ermenistan ve azerbaycan'dan gelen müzisyenlerle tar eşliğinde bu eseri doğaçlama olarak icra ettiriyor fakat tarkovsky'nin aradığı şey hala bu değil .(sonuçta inatçı bir adam stalkeri 2 kez çeken adamdan ne beklenir ) tarkovsky nin filminin müziğinde istediği şey ''donmuş bir uzayda muhteşem bir dengede '' dinlendiğinde bu duyguyu vermesi gerekiyor. elektronik müzik dehası artemyev çalışmaya başlıyor sonra . synthesizerına tanpura flüt ve tar seslerini yüklüyor. flüt sesini modüle ediyor ve sonra tar sesinin hızını düşürüyor ve bingo aradıkları şeyi buluyorlar. artemyev'in deyimiyle 'tek telin ömrü' nü duyabiliyorlar. gerçektende 3 çalgıda muhteşem bir dengede ve donmuş bir uzayda izlenimi veriyor .tanpura denge, flüt batı, tar doğu . 14. yy ve günümüz , ruh ve beden herşey bir potada eriyor. sonuç olarak ''zone'' 'un müziği tam olması gerektiği gibi filmde yerini alır.med

  • italya ayni zamanda bugunku libya topraklarina da sahipti, dogu afrikada da topraklari vardi. libyanin hali ortada, dogu afrikada biraktigi bolgede somali falan var

    suriye, lubnan, tunus, cezayir ve bati afrikanin neredeyse tamami fransizlarin elindeydi

    irak, misir, urdun, filistin israil ve orta afrika ingilizlerin elindeydi

    2.dunya savasindan sonra cogu ulkelere bagimsizliklari verildi ve bu ulkelerin hali ortada

    eger ataturk ve silah arkadaslari ulkeyi bu dusmandan kurtarmasaydi, bugun en iyi ihtimalle suriye gibi bir ulke olurdun fazlasi da olmazdin ve yine ab'ye giremezdin.

    yani sen o narin beynini boyle seylerle yorma, daha az dusun, daha basit konular dusun..

  • vatan haini değilseniz korkulacak bir şey yok deniyor da, kardeş, dünyanın hiçbir yerinde vatan haini kalıbı bu kadar muğlak olmamıştır. cb'ye hede hödö desek içeri alınacak kıvamdayız şuan.

    düşünsene ajan değislin, hain değilsin, terörist değilsin ama iktidara en ufak laf edersen vatan haini ilan edilebilirsin. kimse de edilemeyeceğinin garantisini veremez. o noktada değil mi iş? ben mi paranoyaklık yapıyorum?

  • şimdi gördüğüm bir videoda, sabiha gökçen havalimanında gerçekleşmiş olay. malum bugünlerde rüzgar fazla ve pist de ıslak. bütün ekibe ve yolculara geçmiş olsun. daha fazla bilgi geldiğinde editleyeceğim..

    edit: video linki geldi. ekşiup'ı kaldırdım. yeni linki koydum.

    https://streamable.com/qbz3w

    edit2: olm nasıl insanlarsınız lan. bi sakin olun, bi tane video'dan giydirmediğiniz insan kalmadı. yok pegasus, yok ali sabancı, yok low cost. allahtan yeni havalimanında olmadı.

    sabiha'da şu an rüzgar hızı hem çok fazla hem de hamleli (gust) (27 kt g37kt)hamleli olması ne demek? rüzgar normal bir şekilde eserken aniden rüzgar hızının çok kısa bir süre için fazlasıyla artması demek. denizde dalganın çarpması gibi düşünün. zaten o hızda esen rüzgara bir de gust eklenince iniş esnasında profili bozmuş olabilir. hiç bir şey bilmiyoruz, benimki sadece hava şartlarına göre bir akıl yürütme. ama şirketi low costu falan bi karıştırmayın, ne çok biliyorsunuz her bişeyi birader.

    edit 3: bu ülkenin çivisi çıkmış yemin ediyorum :) bilgi verme amaçlı başlık açıyorum, adamdan gelen mesaja bak "bi dahaki sefere youtubedan düzgün video koy. yer hizmetlerinde çalışman şaşırtmadı" oğlum niye bu kadar kötü niyetlisiniz siz yahu?

  • dünya bankasının korona virüsle mücadele eden ülkelere 12 milyar dolar bütçe ayırdığını duyurduktan sonra yapılan açıklama.
    gelsin hastalar, pardon paralar.