hesabın var mı? giriş yap

  • game of thrones ile ilgili bir şeyle okurken birdenbire aslında 7 krallık'ın türkiye'nin 7 bölgesine benzediğini fark ettim ve işte size eğlence amaçlı yaptığım westeros'un 7 krallığı ve türkiye'nin 7 bölgesi uyarlaması;

    dorne - güneydoğu anadolu bölgesi
    bildiğiniz gibi dorne westeros'un en sıcak bölgesi. güneydoğu da türkiye'nin en sıcak bölgesi. ayrıca dorne şarabı ile ünlü, bölgemizde ise süryani şarabı meşhur. dorne bölgesinde insaların şivesi biraz farklı güneydoğu da aynı şekilde. ayrıca oberyn reise bakın adamda tam çiğ köfte yoğuracak tip yok mu?

    casterly rock - marmara bölgesi
    batı diyarı lannisterler'in bölgesi olup westeros'un en zengin bölgesidir. bizdeki marmara bölgesi de aynı. ayrıca iki bölge de ticaret için oldukça önemli limanlara sahip. son olarak lannisterler'in rengi sarı. marmara'nın da en meşhur simgelerinden biri sarı ayçiçeği.

    reach (menzil) - ege bölgesi
    iki bölgede en verimli ve güzel bölgelerdendir. ayrıca iki bölgenin kızları güzeldir. olenna tyrell'e bakın, başındaki örtü hariç tavırları tam ortalama chp'li teyze değil mi? ilave olarak, ege bölgemizde efelik çok önemli bir yere sahiptir. menzil ise, westeros'ta şövalyeliğin merkezi olarak bilinir.

    fırtına toprakları - akdeniz bölgesi
    bu topraklar sert dağlar, taşlık kıyılar ve yemyeşil ormanlardan oluşur. aynı bizim torosların akdeniz bölgesindeki durumu gibi. tabi bir de bu toprakların en önemli kişisi robert baratheon tam bir adanalı gibi değil mi? hem şakacı hem argo konuşan, sinirli ama bir yandan merhametli, dostluğa önem veren, sevdi mi tam seven, içki içip eğlenmesini bilen bir adam. ned'in arkasında saydırdığı sahnenin devamında 7 tanrı, kitap dümdüz gittiğine eminim. yine de sonunda ned'e; "hele otur konuşalım gardaş" demiştir.

    kuzey - karadeniz bölgesi
    bu iki bölgenin insanı da soğukkanlı ve katıdır. geleneklere bağlı ve başlarına buyruktur. ikisi de zorlu coğrafyalara sahip olduklarından insanları da zordur. got evrenindeki meşhur duvarı ve winterfell kalesini inşaatçı brandon yapmıştır. bizde ise karadenizli müteahhitler meşhurdur. :)

    vadi - doğu anadolu bölgesi
    westeros'un vadi bölgesi ay dağları ile ünlüdür. tıpkı bizim doğu bölgesi gibi. yine aynı bizde olduğu gibi vadi; westeros'un diğer bölgelerine göre daha izole olmuş bir bölgedir. sert kışları yüzünden seyahatler ancak ılık zamanlarda mümkündür. asi dağ klanlarına da sahiptir. ayrıca andallar'ın westeros'ta ilk istila ettiği bölgedir. bizim de anadolu'ya ilk ayak bastığımız yer doğu anadolu'dur. (bkz: malazgirt)

    nehirova + king's landing - iç anadolu bölgesi
    nehir toprakları ve king's landing, westeros'taki yedi krallık'ın merkezidir. bizdeki iç anadolu'da öyledir. king's landing'in başkent olması nedeni ile bizdeki ankara'ya uymaktadır. ayrıca nehirova adını uzun nehirlerden almıştır. iç anadolu'da ise türkiye'nin en uzun akarsu'yu kızılırmak, yeşilırmak, sakarya ırmakları vardır. yedi inancı'nın en yoğun olduğu bölge burasıdır. bizde de en muhafazakar kesim iç anadolu'dur.

  • seçtikleri örneklerin saçmalığıyla ön plana çıkan reklamdır.
    otobüs örneğinde direk, e otobüs şoförü zaten değişmez mi uzun yolda diye düşündük. tek şoför kaza yapabilir, uykusu gelir, yorulur...
    hakem var da, yan hakemler de var, ve çok bilmiyorum ama herhalde hakemi denetleme sistemi vardır?
    berber tamam belki. yine de berber bile saça karar veren kişi değildir, eğer kötü bir saç yaparsa müşteri kaybeder. müşteriler başka berbere giderler. (oha demokrasinin de böyle işliyor olması lazım aslında di mi lan?)

  • bir 3-5 yıl olmuştur sanırım. gerçi gönül üzerinden yüzyıllar geçsin istiyor ya, neyse. böyle aile meclisi toplanmışız, masalar uç uca eklenmiş, uzun bir masada yemek yenilmekte. amcalar, halalar, teyzeler ve bu saydıklarımın alt soyları ile üst soyları, epey kalabalığız anlayacağınız. tam bir hiyerarşi olmasa da ailede kendinden en çok korkulanlar başta olmak üzere büyükten küçüğe doğru da bir dizilim söz konusu. biz kuzenlerse masanın sonlarında gırgır şamata konuşlanmışız. hangi sivri akıl bilmiyorum ama içlerinden biri böyle bir kalabalığı en son aztec stadında görmüş olacak ki "hadi meksika dalgası yapalım lan." diyor. olur mu? olur. o coşkuyla dünyanın en sıradan gösterisi gibi geliyor bünyeye, gençlik işte. neyse efenim, en uçta oturmam hasebiyle 3! deyince verilen "başlat!" komutuyla 'oleeyy' nidalarıyla ayağa kalkıyorum geri oturuyorum. masada ölüm sessizliği. herkes manasızca bana bakıyor. kuzenler dahil. çok pis tufaya geliyorum. dayımın "hayırdır inşallah" bakışları eşliğinde tek derdim buymuş gibi tabakların desenlerini incelemeye başlıyorum. o günden sonradır ki, aile ortamlarında "alemin kralı geliyooorr" tezahüratıyla karşılanır; "eski açık sarı desene" diyeni vururum.

  • bence var olanlarında sınava girmesi gerek. hatta tüm yargı camiasının yeniden elden geçmesi gerek.

  • ulan ibine. adam çalışma sermayesini yaratamayıp kredilere ödeme yapıyor ve stok çekebilmesi için alacağı firma yabancı buyük ihtimalle para olmadan mal vermiyor. senin gibi ibineler de adamın halini bilmeden boyle laf çakıyor. piyasa şu anda bu tip firmalar ile dolu. çalışma sermayeleri kurdan eridiği için peşin mal parasını almak zorunda kalıyorlar. senin huyun suyun hürmetine değil yani. ibinelik olsun diye yapmıyorlar. piyasa tamamen nakite döndü bu bir iki senedir. alış bebişim.

  • öncelikle feyyaz şive komedisi falan yapmıyor. feyyaz'ın iyi olduğu konu durum komedisi bölümü, deadpan humour ana bilim dalıdır. yani içinde bulunduğu saçmasapan ve absürt bir durum karşısında ciddi yüz ifadesiyle olayları ele alma komedisi. bunun geçmişteki en iyi temsilcisi buster keaton'dır ve eminim feyyaz'ın komedisini de etkilemiştir. ayrıca feyyaz'ı komik yapan diğer bir unsur da sahip olduğu fiziksel tip bence. adamın mizahı, ağzından dökülen kelimeler ve fiziksel özellikleri ile bir bütün oluşturuyor. "ben senin yılgın bir hoşgörüyle beni benimsemene mi kaldım" soru cümlesini ilkkan kursa komik olmaz ama işte yılmaz sorunca komik oluyor. feyyaz'ı komik ve absürt yapan şey "bak kutay, bugün sen arı olabil diye çok büyük bedeller ödendi" derken, bunu 6 yaşında bir çocuğa eğilip kararlı gözlerle ve tüm benliğiyle inanarak söylemesinde gizli.

  • gözlerim bozuk olduğu halde en arka sırada oturup tahtada yazan bir kelimeyi görmeden bitirdim liseyi ama hanginiz farkına vardı bunun.

    ayrıca sonradan renk körü olduğumu farkettim, o koyu yeşil tahtaya pembe ince tebeşirle yazılanları hiç görmedim. en önemli kısımlar onlarmış ama olsun.

    edit: farkında olmadan içini cızlattığım insanlar olmuş. merak etmeyin çok iyi konumdayım hayatta

  • mahir cayan'in hapishaneden tunel kazip kactiklarinda cikan topragi ne yaptiklarinin sorulmasi uzerine soyledigi

    'topraksiz koyluye dagittik'

    cumlesi sanirim bu kategoriyi fazlasiyla hak ediyor.

  • öyle bir para yok... işin iç yüzü hiç öyle değil...
    kurye şirketlerinin adam bulmak için çektirdikleri youtube videolarına kanıp gelmeyin şuraya...

    bir kurye günde 13-14 saat çalışır, her şey yolunda gider de hedeflediği paketi atabilirse ancak o paraya ulaşabilir, ki 10-12 belki de 15 bin çok zor... (iş dönüşü, işinden evine dönerken katlanamadığın yarım saat/bir saatlik trafikle 13-14 saat boğuşmaktan söz ediyoruz burada, her bünye kaldıramaz, fiziksel/ruhsal)

    bu arada bu parayı kendi motoru ile çalışıyorsa alabilir. öyle anlaşırsın şirketle. yani ya cebinden para verip bir motor alacaksın peşinen gireceksin ya da birçok kurye gibi bu işi henüz yaparken aldığın motorun kredisini ödeyeceksin bir yandan da. bir motor fiyatlarına göz atın isterseniz...

    her şey muhteşem gitti 15000 hakediş faturası kesti diyelim
    sadece aklıma gelenleri yazayım
    2600 tl yakıt (13-14 saat çalışan motor, hedeflenen pakete ulaşabilmek için 100 tl yer günlük)
    1050 tl bağkur
    2300 tl kdv (yakıt ve motor bakım faturası vs. ancak gösterirse düşer bu rakam. 2600 tl yakıtın bile düşecek kdv'si 400 tl... epey gider girilmesi lazım...)
    300 muhasebe
    520 tl yemek (o da 20 tl'ye bulursa yiyecek bir şey)
    240 tl yağ değişimi (13-14 saat sürekli çalışan bir motor 2 haftada bir yağ değiştirir)
    bu adam
    + motor kredisi (ki motor borcu bitene kadar yaptığı km yüzünden epey değer kaybeder. siz mesela gidip taksi çıkması araç alır mısınız? bu da bir sermaye kaybıdır)
    daha saymadığım bir sürü motor arıza gideri vs. var
    +kaskı var, eldiveni var, yağmurluğu, rüzgar elciği, lastiği vs. vs.
    +yazı var, kışı var...

    bu giderleri düştükten sonra elde kalan para, haftalık 85 saat çalışarak kazanılan
    neredeyse 8 saat çalışan, asgari ücret alan birinin 2 katı çalışma süresi. zaten asgari ücretli, maaşlı insan da bu kadar fazla mesai yapsa aynı parayı alır... sen bu çalıştığının 2 katı çalış bu ay, sana bu kadar para deseler kaçınız çalışır... ki yukarıda aklıma gelenleri sıraladığım meselelerle de uğraşmamış olursunuz.

    özetle bu iş esnaflıktır. öyle işçilikle, maaşla, elinize geçen maaşla karşılaştırmayın. bakanlık pazar gününden perşembe gününe kadar kar nedeniyle motorların çalışmasını yasakladı. bu insanlar 4 gün para kazanamadılar mesela... nasıl bir esnafa şu kadar fatura kesmişsin bu kadar kazanıyorsun sen diyemezsen, kuryeye de diyemezsin... maçası sıkan maaşlı işini bırakır esnaf olur...
    bu kadar basit...