hesabın var mı? giriş yap

  • gercekten para verebilecek durumda olmayanlari anlarim da, her boka para harcayip bunun gibi seylere aylik uyelik ucreti odemekten cekinen insanlarin psikolojisi su sekilde sanirim;

    asgari ucretten biraz fazla paraya calisan bir kuzenim var, aileden zengin falan da degil.

    kendisi yeni iphone cikinca 24 ay vadeye girip napar eder alir.
    2 kez araba degistirdi 26 yasina kadar.
    her hafta sonu bilmemnerde pazar kahvaltisi qeyfi turk kahvesi qeyfi bilmemne.
    kuafore gidip 450 liraya sacini sariya boyatir.
    olmayan parayi harcayan, orta sinif olmayi kabullenememis bir stereotype kisacasi.

    gecende geldi yine "ya ben bu itunes'tan nasil aticam bu sarkilari bilgisayarimdakileri sildim falan filan". dedim spotify diye bisey var gosterdim begendi baya. ama tabi ayda 10 lira gibi astronomik (!) bir ucret oldugunu duyunca vazgecti. 2 saat itunes'la cebellestik.

    bir onceki iphone'u bozuldugunda yuzlerce fotografi da telefonla birlikte tarihe gomulmustu. bilgisayarda yer olmadigi icin bilgisayara da atmamis. la dedim cloud kullansana hangi devirdeyiz. 50 gb ayda 3 lira gibi yine astronomik (!) bir rakam oldugu icin hic sicak bakmadi.

    sanirim bu insanlarin tek para harcama amaci cevresindeki insanlara hava atabilmek. onun disindaki hic bir seye para harcamayi sevmiyorlar, ne kadar cuzi bir miktar olursa olsun. o anda fakirlikleri aklina geliyor ama statu yukseltmeyle ilgili her seye sinirsiz para harcanabiliyor.

  • “şerefimiz kadar altını piyasada bulamadık. o yüzden sizin şerefiniz kadar altın aldık” deyip 2 tane çeyrek fırlatın önlerine.

  • kadının %100 haklı olduğu durumdur.

    sizce iş gücü maliyeti ürüne yansımayacak mı?

    deniz zeyrek bundan üretici şikayetçi mi demiş üreticinin tuzu kuru kardeşim umrunda olur mu işçinin maaşını %40 arttırsa ürüne %70 zam yapar işine bakar.

    laf olsun torba dolsun diye atılmış bir tweet ve üzerine bunu entryleştiren bir yazar olması bile komik

    ekleme: başlığı açan şahıs şöyle bir entry daha girmiş başlığa #131090409 bilal'e anlatır gibi yazıyım.

    biz kimsenin maaşına zam gelmesin demiyoruz, nevşin hanım da aynı şekilde. bizim dediğimiz sistem ve düzen öyle bir batış batmış ki maaşa gelen zam misliyle yine o maaşı alana girecek. bu sefer 2800 lira maaşla aldığı şeyleri 5000 lirayla alacak yani emeği değer kazanmayacak. kadın maaşa zam yapmakla mı kurtulacak bu ülke tek sıkıntı maaşların düşük olması mı yoksa o maaşlar niye gün geçtikçe azalıyor köklü bir çözüm bulunmalı diyor asıl ama senin gibilere her şeyi kelimesi kelimesine anlatmak gerektiği için anlamıyorsunuz.

  • halkın cahil ve vandal kısmının zoruna gidecek hatta onlara ekşi sözlükte başlık açtırabilecek söylem. aktroller mesaide…

  • yapay zeka ile ilgili oluşturulmuş siteleri derleyen muhteşem bir site de mevcut:

    https://www.internetisbeautiful.co/

    bu sitede derlenen bir sürü güzel siteler mevcut. mesela,

    i.) https://punchlines.ai/ :bu sitede bir giriş cümlesi yazıyorsunuz. size yapacağınız espri için 3 tane punchline(esprinin vurucu noktası diyebiliriz) veriyor. böylece istediğiniz biçimde komedi metinleri yazabilirsiniz. saatlik kullanım limitleri var.

    ii.) https://earth.fm/ :dünyanın çeşitli yerlerinden sesler dinleyebilirsiniz.

    iii.) https://prompts.chat/ :chatgpt uygulamasını çok verimli biçimde kullanmanızı sağlayacak çeşitli soru tasarımları derlenmiş.

    iv.) https://pixelhunter.io/ :yüklediğiniz resimleri 102 farklı formatta yeniden boyutlandırıyor.

    v.) https://weird-old-book-finder.glitch.me/ : eski tuhaf kitapları bulabiliyorsunuz.

    vi.) https://glasp.co/youtube-summary : bu da çok güzel. chrome uzantısı var ve ben de yükledim. olayı şu: youtube'daki tüm konuşma içeren videoların metinlerini görebiliyorsunuz. böylece mesela hem yabancı dilde videoların metinlerini izleyip yabancı dilinizi geliştirebilir hem de türkçe veya yabancı dil videolarda istediğiniz kelmeleri aratabilirsiniz. bazen izlediğiniz videolarda önemli bulduğunuz metinleri hangi dakikada geçtiğini unutabiliyorsunuz. benim çok başıma gelirdi, şimdi aradığını bulmak daha kolay. ayrıca bu metinleri kaynak olarak da kullanabilirsiniz.

    ilk bahsettiğim sitede, incelenmesi güzel olacak birçok yapay zeka sitesi daha var. ama ben bu başlıkta çokça paylaşılmayanlardan ve benim önemli gördklerimden bir seçki yaptım.

  • yahu şu konu hakkında yazmak istemiyorum ama insanı gerçekten zorluyorsunuz arkadaş.

    yıllardır aynı klişe geyiklerden bıkmadınız. "liseli özentisi", "büyüyünce geçer", "kız düşürmek için ateist olmak"... uzar gider böyle. ateist dediğiniz adamların %99'u zaten bunu ulu orta paylaşmıyor, paylaşamıyor. nedenini merak ediyorsanız bir ara "modaya uyup" ateist taklidi yapın, anlarsınız. kız mı düşüyor yoksa kafanıza taş mı düşüyor.