hesabın var mı? giriş yap

  • debe editi : gercek sayilar aciklansin.

    yani resmen gizledik sayilari...

    kelime oyunu yaparak salginla mucadele eden bakan beyanidir...
    ulan murat emir ve fox da olmasa gercekleri ogrenemeyecegiz...
    haber
    haberde gecen gunluk vaka sayisini yalanlamadi bakan, yani gunluk 30bin sayisi dogru.
    inanilmaz...

    insallah her ölü ölüdür...

    edit: ulan be tecavuz ettiniz mesaj kutuma...

    simdi birine anlatir gibi anlatacagim;
    neymis 28 temmuzdan sonra vaka sayisi degil hasta sayisi yazmislar.
    diyelim okay. hasta yazmaya basladiniz.

    e simdi 1500 civari hasta varken asimptimitik sayi 30bin ise;
    28 temmuzda 963 vaka belirtmisseniz 29 temmuzda hasta sayiniz 20 de 1 olmali...
    hadi 20 de 1 degil, 10 da 1 olsun, hadi lan ayaginiz alissin 5 te 1 olsun.
    kac olmali?
    200 hasta olmali minimum...
    peki kac hasta var 942.
    görsel

    yani onemli bir veri degisikligi yapiyorsaniz dramatik bir dusus olur. verilerde sapma
    olur.
    burada yok.
    yani kan di ri yor su nuz.

    yani kandirildik.

  • en yükseğe sıçramak için en aşağı eğilmek gerekir. (hele bi otur soluklan yeğenim)

    en geriye gerilen ok en uzağa gider. (gerçi önemli olan hedefi vurmak ama çok takılmayalım buna)

    dibe vurduysanız üzülmenin ne anlamı var? artık gidilecek tek yön yukarısı! (vardır herhalde böyle bir söz, bir tarafın hasta olduğu romantik holivud film repliği gibi)

    ciddi olmak gerekirse;

    "hayaller gökyüzündeki yıldızlara benzer. onlara dokunamazsın ama karanlık gecelerini aydınlatan onlardan başkası değildir."

  • yazan nasıl cesaret etmiştir, hakem nasıl onay vermiştir bilinmez, bugün bir tanesine rastladığım yayınlardan biridir. bir üniversite dergisinde gördüm.

    gümüşhane üniversitesi sosyal bilimler elektronik dergisi'nin 2. sayısında yayımlanan "amerika'da siyasal yapı ve karar-alma mekanizması: kongre, başkan ve yardımcı organlar" adlı makalede yazar kâh wikipedia'ya kâh ekşi sözlük'e kâh frmpaylas.com'a (forumpaylaş adlı foruma atıfta bulunmak nasıl bir seviye ben de bilmiyorum) kâh 50states.com diye bir siteye kâh ansiklopedi.turkcebilgi.coma kâh 2023.gen.tr'ye slalomlar yaparak atıflarda bulunmuş. yine sabah, radikal ve haber10 (?) gibi haber siteleri de amerikan siyasal sistemine ilişkin verilen bilgilerde kaynak olarak kullanılmış. dört kısa örnek üstünde görelim:

    2. dünya savaşı sırasında faaliyet gösteren stratejik hizmetler dairesi içinde oluşup
    merkez istihbarat teşkilatı olarak bilinen cıa, resmen, 1947’de, başkan truman tarafından hazırlanan ulusal güvenlik yasası kapsamında oluşturulmuştur (http://sozluk.sourtimes.org/, 2010)

    sistemdeki bu yapılar, birbirlerini frenleyebilir. ancak, birbirlerini hızlandırmazlar ve herhangi bir eylem için zorlayamazlar (http://www.radikal.com.tr/, 2010)

    başkanlık sistemi kısaca, yürütmenin başı ve meclisin ayrı ayrı halk tarafından seçildiği anayasal düzenin adıdır. (http://www.haber10.com/, 2010)

    kökeni 1787 anayasası olan bu siyasal yapı ve karar alma mekanizması şu 4 yapıda kendini bulur (...) (http://www.sabah.com.tr/, 2010)

    üniversitelerde ders kitabı olarak kullanılan kitaplarda veya başkaca akademik çalışmalardaki atıflarda bu çeşit tuhaflıkların benzerini görmüştüm ama işi böyle şova dökenini ilk defa görüyorum. makaleyi yazdığı esnada hakkari üniversitesinde bir asistan, şimdilerde ise aynı üniversitede bir hoca olan sayın dr. ekrem yaşar akçay'a literatüre böyle ilginç bir çalışma kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum. ayrıca dönemin rektörü ve derginin sahibi sayın dr. ihsan günaydın'a, o dönemki editör sayın dr. ekrem cengiz'e, bu makaleyi onaylayan sayı hakemlerine, bu dergiye küçücük de olsa ödenek ayıran bir kurum varsa o kurum veya kurumlara, kısacası bu kıymetli çalışmada dahli olan herkese ama herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. iyi ki varsınız, aldığınız paralar ananızın ak sütü gibi helal size. başarılarınızın devamını dilerim. aslansınız siz aslan

    düzeltme: derginin şimdiki sahibi ve editörlerinden birinin o tarihlerde dergiyle ilişiği yokmuş. düzeltildi.

    düzeltme2: enstitünün kendi sitesinden e-dergiye verdiği link "dergipark.org/..." yerine "dergipark.gov/..." uzantılı bir adrese gitmeye başlamış. bu yüzden de kırık bi link ile karşılaşılıyor. 1. cilt 2. sayıdaki bu makalenin link'ini doğrudan dergipark üzerinden vererek değiştirdim ve güncelledim. principles of mechanism'e uyarısı için teşekkür ederim.

  • “eğer bu devlet hepimizinse… bu devletin yeniden inşa edilmesinin yeri milletin oylarıyla seçilmiş parlamento olmalıdır. üç-dört kişinin kimseyle konuşmadan, kimseye danışmadan devleti yeniden yapılandırması kabul edilemez.
    ...
    bir sabah kalkıp ‘bundan böyle şu şekilde olacak’ denilerek bu iş olmaz. oturup birlikte tartışmalıyız. parlamento devre dışı bırakılamaz.”

    kemal kılıçdaroğlu

  • ''siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk.''

    seçim olmasa dar gelirli akıllarına bile gelmeyecek kendilerini ve yandaşlarını beslemekten.

    işsizliğe çözüm bulun, enflasyonu düşürün, insanca yaşamaya yetecek ücretler verin. açlık sınırının altında değil! bunları yaparsanız zaten insanların dar bir geliri ve borcu olmayacak

    t: bir seçim yatırımı

  • o kadar bütçeye sahip olunca "iş yapıyoruz biz" havasında görünmek için salıverilmiş zırvalardan yenisi. bugün de kendilerine ayrılan bütçeyi hak ettiler, tebrik ederiz.

  • burada konu gündem olduktan sonra arçelik bu ailenin zararını karşılayacaktır. illa yapmanız gerekeni yapmanız için toplumsal utanç mı devreye girmeli. illa kavga mı etmeli. kırk yıllık marka imajınızı tek bir hareketinizle yerle bir etmeniz an meselesi sayın arçelik.

  • bir umut ve iyimserlik uzerine kurulu savunma mekanizmasi.
    kiza cikma teklif edilmi$, takilma teklif edilmi$, yatma teklif edilmi$, her ne teklifi edilmi$se edilmi$tir. eger burada net bir "- hayir olmaz..." yaniti alinmami$sa, her sinyal, her kelime, her tavir, her mimik hayra yorulur.

    "- ne oldu abi, tamam mi i$?"
    "- bir du$uneyim dedi, $a$irdi biraz galiba..."
    "- o ooo, tamamdir hocam, yenge hayirli olsun, oyle du$unucem falan dediyse tamamdir."

    "- nasil baba konu$tun mu kizla dun?"
    "- hiii konu$tum, ben seni arkada$ olarak goruyorum ama sen iyi bir cocuksun" dedi.
    "- o bitmi$tir tamam, iyi cocuksun dediyse bitmi$tir."

    "- sinemada yav$adin mi lan kiza, tuttun mu elini falan, tutabilir miyim falan dedin mi, efendi yapsaydin?"
    "- ooo kolumu sirtina attim, oyle izledik, cok guzeldi."
    "- guzel, yakinda yersin sen o kariyi bitti bu i$, kolunu attiysan tamamdir."

    "- dun cikma teklif ettim elif'e olm, elektriklenme var, gel olsun bu i$." dedim.
    "- eee o ne dedi?"
    "- benim ciktigim ve sevdigim bir cocuk var dedi..."
    "- oooo tamam o zaman, hemen oyle dediyse ondan ayrilip sana gelecek demektir ivedi olarak." (bkz: oha)

  • fiat marea ilk çıktığında çok etkileyiciydi. klass olarak günümüzün auidi a4leri gibi geliyordu.ama şimdi eski halinden eser yok..

  • "ispanya. bize yakın bir kültür. sıcakkanlılar. yolda adres dahi sorsanız, sizinle ilgilenir, yardım ederler. bunu diğer avrupa ülkelerinde bulamayabilirsiniz. ispanya’da kendinizi, evinizdeki gibi güvende hissedersiniz. "

    bu abla burda adres sorsun, ben de o tarafa gidiyorum yürüyelim dersen kezban gibi trip atar ama elin ispanyol'u yapınca kendini evinde gibi hisseder.