hesabın var mı? giriş yap

  • beynin işleyen bir motor olduğunu düşünürsek, düşüncenin kötü şeylere yönlendirilmesi ,dümenin kendisi ve motorun aynı şeyler olmalarından dolayı geri dönememe, zihnin kötü yolculuğa takılı kalma durumu. kötü düşünceler kendi içlerinde yıkıcı bir etkiye sahiptirler: kendinizi çevreden soyutlayıp içine daha çok girmeniz şeklinde bir motivasyon verirler ve düşünmeye devam etmeniz durumunda vaziyet hiç bir zaman daha iyiye dönmez. bu noktada insan içine çıkmak ve pozitif enerji taşıyan insanlarla beraber olmak önem taşır: düşünceyi kendisinden ancak başka bir düşünce kurtarır.

  • mba yok, düşünmüyorum da. aile şirketi yok, peder düşünmüyor da. zaten boğa burcuyum.

  • genellikle boho veya boho-chic olarak adlandırılan bohem iç tasarım, tasasız, eklektik ve geleneksel olmayan bir estetiği kucaklayan bir stil. bohem/hippi kültürleri, küresel seyahatler ve sanatsal etkiler dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan ilham alır. işte bohem iç tasarımın bazı temel özellikleri ve özellikleri:

    eklektik karışım: bohem iç mekanlar, dünyanın dört bir yanından çeşitli desen, renk, doku ve stil karışımına sahiptir. zamanla toplanan iran halıları, etnik baskılar, makrome, eski mobilyalar ve dekoratif öğeler gibi öğeleri görmek yaygın bir durum.

    zengin renkler: canlı ve zengin tonlar, bohem tasarımda önemli bir rol oynuyor bu stilde. kraliyet mavisi, zümrüt yeşili ve zengin kırmızılar gibi derin mücevher tonları, sıcak toprak tonlarıyla birlikte sıklıkla kullanılıyor. renk paleti genellikle cesur ve cüretkar olup, görsel olarak canlandırıcı bir ortam yaratmakta ayrıca.

    katmanlı dokular: boho iç mekanlar, rahat ve davetkar bir atmosfer yaratan bir dizi doku içerir dersek yanlış olmaz. işlemeli minderler, saçaklı şallar ve tığ işi battaniyeler gibi çok sayıda dokulu kumaş bulursunuz. rattan, hasır, ahşap ve metal gibi malzemeleri karıştırmak da derinlik ve görsel ilgi katar.

    rattan: bir tür palmiye ağacının, bükülebilir gövdelerinin kesilmesiyle elde edilir. birçok kişi tarafından bambu ile karıştırılsa da aynı bitki ailesinin içinde olmamalarının yanı sıra rattanı bambudan ayıran en önemli özellik esnek ve bükülebilir olması.

    doğal unsurlar: bohem tasarım, doğanın güzelliğini kucaklayan bir tasarım. hem büyük hem de küçük bitkiler, mekana tazelik ve canlılık getiren bu tarz için çok önemlidir. sarmaşıklar veya saksıda sulu meyveler gibi iç mekan bitkileri genellikle dahil edilir ve kilim ve aksesuarlar için jüt, kenevir ve sisal gibi doğal malzemeler kullanılır.

    küresel vurgular: mekanın sahibinin seyahat eden biri olduğu hissi, bohem iç mekanların karakteristiğidir. etnik desenler, fas fenerleri, hint halıları ve güneydoğu asya'dan ilham alan dekor, eklektik ve uluslararası bir hava yaratmak için yaygın olarak kullanılır. bu kültürel vurgular, hikayeler anlatmaya ve bir macera duygusu eklemeye yardımcı olur. deneyin ve görün.

    sanat eserleri: boho iç mekanlar genellikle hem küratörlüğünü yaptığı hem de kişiseleştirilmiş hissi veren bir dizi sanat eseri sergiler genelde. tablolar, fotoğraflar ve baskılarla dolu galeri duvarları, eşsiz heykeller ve el yapımı el işleri, mekanın bireyselliğine ve yaratıcı ruhuna katkıda bulunur diyebiliriz.

    rahat ve konforlu: rahatlık bohem tasarımın anahtarıdır. insanların gevşeyebileceği rahat ve rahat bir atmosfer yaratmakla ilgili bir şey. rahat oturma alanları, yer minderleri ve hamaklar, uzanmak, okumak veya sosyalleşmek için konforlu alanlar sağlar. pofuduktur.

    genel olarak, bohem iç tasarım bireyselliği, yaratıcılığı ve kişisel tarzı ifade etme özgürlüğünü kutlar. karıştırmayı ve eşleştirmeyi, kusurları kucaklamayı ve sıcak, davetkar ve benzersiz bir şekilde kişisel hissettiren bir ev yaratmayı teşvik eden bir tarz.

    kullanın, kullandırın. benden bu kadar.

    kaynak: chatgpt

  • bir adamın var oluşsal yolculuğunu anlatan güzel bir film. kendi evine, ailesine, var olduğu yere yabancılaşmış babasıyla hesaplaşan bir adam. babasını kaybedip kendisiyle etrafındakilerle bağını yitirmiş bir insan, babasının yaşıyor olabileceği ihtimaliyle karşılaşınca kendisiyle ve babasıyla yüzleşen ve çıktığı yolculukta kim olduğunu neye değer verdiğini bilen bir adama dönüşen roy'un yolculuğu.

    hiç bir şekilde sıkılmadım. her anından etkilendiğim bir filmdi. tamamen insanla ve onun var oluşsal yolculuğuyla ilgili olması beni en çok etkileyen yönüydü. evden uzaklaşmak istemeniz, nereden geldiğiniz gerçeğini asla değiştirmez. insan, değişmek, ilerlemek bir yandan da gelişmek için evden uzaklaşmaya ihtiyaç duyar. ancak bu evle olan bağınızı asla yok etmez. yeniden kurulan bağla eve güven içinde dönmenizi sağlar.

    bu filme böceğimsi uzaylılarla, insanların kapışacağı, bol aksiyonlu bir film beklentisiyle gidenler kesinlikle zevk almaz.

  • başlığı sadece içimi dökmek için açıyorum.

    bundan 2 gün önce annemi telefon dolandırıcıları aramış ve telefonda korkutmuşlar. telefonuna gelen şifreyi onaylamasını istemişler ve büyük miktarda parasını almışlar. 2 gündür ağlıyor ve onu teselli edebilecek hiçbir şey söyleyemiyorum. banka, işlem onaylandığı için hiçbir şey yapamayacağını söylemiş. savcılık ve polis de "bu tür dolandırıcılıklar çok oluyor, yakalanmadığı müddetçe bir şey yapamayız" deyip yardımcı olamamışlar.

    bu başlığı para yardımı ya da rezalet başlığı olsun diye açmadım. o yüzden kişisel bilgilere, hikayenin ayrıntılarına girmeyeceğim. ilgili başlığı verip bitiriyorum.

    (bkz: telefon dolandırıcılarının yakalanmaması)

    giden para olsun, can yakıcı bir miktar olsa da sağlıktan önemli değil diye düşünüyorum. ama annemi bu kadar üzdükleri, emekli maaşından başka bir şeyi olmayan yaşlı bir kadını sabahlara dek ağlattıkları için öfkeliyim. onun başına sırf bu üzüntüden ötürü bir şey gelir diye kahroluyorum.

  • burada yaşayan biri olarak her 2-3 günde bir en az 1.5-2 saat boyunca mola vermeden yüzüyorum. tek başıma yüzdüğüm için haliyle çok eğlenceli geçtiği söylenemez.

    ancak uzun zamandır önceki entryde de olduğu gibi denizden çöp topluyorum. evde, açıkta dalarken topladığım elden büyük kabukları kavanoza koyuyorum süs olsun diye.

    çöp olarak çıkan şeyler gerçekten garip. tuborg gold, yenmiş mısır, namet dilimlenmiş salam paketi, çeşitli plastik parçaları, saç tokaları, maske, sigara paketi, soda şişeleri, gözlük, şarap şişesi, anahtarlık, telefon kabı gibi şeyler çıkardım bugüne kadar. petleri ve envai çeşit kutuları saymıyorum.

    elbette gelen insanlar denizin altını görmüyor bi gözlük falan yoksa ama bu kutu kolalardan biri gözlük olmasına rağmen son gidişimde sol ayak parmaklarımdan birini fena çizdi. bunu çocuklar dahil herkes yaşayabilir. suyun içinde bildiğiniz vücudu çizecek maddeler var. o taşlık alanı geçmeyenler fark etmiyor pek ama tehlikeli olabilir herhangi biri. kırık cam şişe sadece bir tane gördüm ama suyun altında gerçekten ayağınızı keser, tatiliniz zehir olur.

    eğer varsa benim gibi kişiler böyle, buluşup deniz içinden çöp toplayabiliriz. yeşilimi yakmanız yeterli. bende bir ekipman olmadığı için sadece gözlükle elime ne kadar çöp alabilirsem plaja git gel yapıyorum. palet de getirebilirim isteyene.

    buralar bizim denizimiz yani bu kadar pisletmenin kimseye faydası yok.

  • 2 sezon 3. bölümünde geçen bir diyalog..

    özlem kelimesinin tanımı bundan daha güzel nasıl yapılırdı bilemiyorum..

    tony: insanlar lisayla yapmayı özlediğim şeyleri yaparsam kendimi iyi hissederim sanıyorlar. ama asıl noktayı kaçırıyorlar. lisayla bir şey yapmayı değil, onunla hiçbir şey yapmamayı özlüyorum. anlıyor musun? sadece evde oturmak mesela, dışarı çıkmadan, bir şey yapmadan, hatta konuşmadan. sadece onun orada olduğunu bilip öyle oturmak. bazen kafamı çevirip sadece ona bakardım.

  • ümit özdağ twitter'dan erdoğan a türk milletine yakışır bir şekilde cevap vermiştir

    "sayın erdoğan, türkiye babanın çiftliği değil. vatanımızı paylaşmayacağız. paramızı paylaşmayacağız. ülkemizi daha fazla soydurmayacağız. gelecek seçimler bir referandum olacak. tek soru, erdoğan ve sığınmacılar gitsin mi? zafer partisi hem sizi hem sığınmacıları yollayacak."

    twit