hesabın var mı? giriş yap

  • gidemediğim maç. kuzey kale arkası biletimi bir renkdaşıma vermek zorundayım.

    para istemiyorum sadece 2 şartı yerine getirmesi yeter:

    1. passolig'i olması.
    2. lösev'in şuradaki linkinden ya da elden yaptığı 20 lira ve üzeri bir bağışın bu entry'den sonra yapıldığını bana gösteren bir fotoğraf veya ekran görüntüsünu bana yollaması.

    sonra bilet onundur.

    bu arada biletleri karaborsa olarak satan herkesin allah belasını versin. kendinize beşiktaşlı filan demeyin siz. şerefsiz herifler.

    edit: bilet gitti.

    debe editi: normalde hicbir zaman yapmam debe editini. yapana da genellikle kizarim. çogunlukla islevsiz ve konuyla alakasiz oluyor. ancak bu entry yazildiktan 2-3 saat sonra losev'in kapu spotu yasaklandi devlet tarafindan. icime mi dogdu da losev'e bagis istedim bilmiyorum ama bagis yapmak icin sadece boyle seyleri beklemeyin lutfen.

    girin losev'in internet sitesine onlarca bagis secenegi var. hic ugrasamam diyorsaniz 3406'ya bos sms atin. 10 tl karsiliginda bagis yapabiliyorsunuz.

    ya da yukarida verdigim linke tiklayin online bagis yapin.

    ya da neredeyse her atm'de bulunan sekilde atm'lerden, bankalardan elden bagis yapin.

    zira onlarca umut dolu cocugun hayata donmesini saglayacak bir hastaneye bile karsi cikabilen, aman doktorumu elimden almasin diyen bir hukumetle karsi karsiyayiz. yazik gunah. bu kadar kalpsiz olunmaz.

    http://www.losev.org.tr/…2/tr/content.asp?ctid=428#

    bu linkten girip istediniz turden bagisi yapabilirsiniz.

    0.

  • delinin biri kuyuya taş atmış misali sanıyorum dikey kullanım konsola zarar veriyor efsanesi hala sadece türkiye'de gündemde. dünyada bu haber 1 (yazı ile bir) kaynakta yapıldı, o tek kaynak üzerinden yayıldı, gündem oldu, akabinde haberi yapan kaynak geri adım attı, biz hatalı bilgi vermişiz dedi, dünya devam etti, kimsenin konsolunda bir sorun da görülmedi ama yurdumda bu efsane bir türlü aşılamadı.

    okumak ve bilgilenmek isteyenler için ben bir özet geçeyim:
    2023 yılı başında wololo.net ps5'i dikey kullanmanın donanıma hasar verebileceğini iddia etti. makaleye göre apu soğutmak için kullanılan sıvı metal bazı durumlarda akabilmekte ve dolayısıyla çip üzerinde eşit dağılım kaybolabilmekteydi. bunun sonucunda da iddiaya göre hem ısınma hem de akan likit metal sebebi ile cihazın içindeki komponentlerin bozulmasına sebep olabilmekteydi. yine aynı kaynaktan yola çıkarak bu sorunun raflarda bekleyen ps5'leri dahi etkileyebileceği ve yatay konumdaki bir konsolda sıvının sabit kalmasından ötürü herhangi bir sorun olmayacağını da ilgili makalede belirttiler.

    haberin kaynağı ve haberleştirmedeki hatalar açığa çıkana kadar pek çok büyük ve güvenilir yayın organı bu makaleyi haber yapınca sony konuyu ciddiye almak zorunda kaldı ve hatta sony tasarım departmanından yasuhiro ootori bir açıklama yaparak "konsolu dikey, yatay ya da aklınıza gelecek herhangi başka bir oryantasyonda kullanabilirsiniz. cihazın soğutması amacına uygun olarak hiçbir farklılık göstermeden çalışacaktır." dedi.

    sony'nin yok öyle bir şey demesi üzerine haberi yapan lolocu site "yahu bizi tarihimizde kimse ciddiye almadı, arada kaynar diye haber yaptık niye ciddiye aldılar bu kadar" şeklinde bir gerildi ve "biz bir yerde yanlış mı yaptık" diyerek kendini sorgulamaya başladı. bu süreçte de bir anda gündeme bomba gibi düşen bu makalenin dayandığı kaynak da ortaya çıkmak durumunda kaldı. kaynak bir konsol tamircisi idi.
    hem sitenin kaynağının thecod3r isimli bir sosyal medya tamircisi olduğu hem de bu tamircinin açıklamalarının da siteye yanlış alıntılanarak aktarıldığı bu site üzerinden haberi yayan popüler kaynaklar tarafından ortaya çıkarıldı.
    lolocu site böylece ilgili makaleye bir özür metni ile yeni bir güncelleme yapmak zorunda kaldı. tamircinin sadece bir adet cihazda böyle bir şey olmuş olabileceğini düşündüğünü , raflarda duran konsolların da bu sorundan etkileneceğine dair ise tek kelime bir açıklama yapmadığını, adamın "bu konsola tornavida değmemiş gibi duruyor" cümlesini tamamen kendi yanlış anlamaları ile "raflarda kutusu açılmamış konsollar da bu sorundan etkileniyor" şeklinde alıntıladıklarını makaleye eklediler.

    konsol çıkalı 3 yıl olmuş, böyle bir sorun olsa internet akan kokan konsol videoları/haberleri ile inliyor, sony apar topar sorunlu cihazları geri çağırıyor olurdu zaten düşünürseniz.
    ben ps5'imi de xbox sx'imi de yatay kullanıyorum ama çok daha büyük bir tehlikeden ötürü
    görsel

  • 6 kasım 2014 ekonomik eylem planı çerçevesinde metro, tren gibi raylı sistem hattındaki okul, üniversite, işyerlerindeki personelleri taşıyan servisleri kaldıran ve vatandaşı toplu taşıma araçlarına yönlendirilen karardır. metrobüs ve metrolarımızın çok boş olmasından dolayı şahane bir plan olarak türk politikasına altın harflerle bugün itibariyle kendini yazdırmıştır.

  • (bkz: bilimsel demagoji)

    --- spoiler ---

    ulan o değil de herif 50 yıl sonra zibilyon ışık yılı uzaktan geldi "benim koç gibi bi oğlum vardı lan o nerde?" demedi ya ben ona bittim. kızıyla biraz aforizma parçalayıp direk manita peşine galaksilere yelken açtı hıyar. o çocuk bakar mı şimdi sana yaşlanınca?
    --- spoiler ---

    editto: spoiler ver dediler geldik.

  • benim eski iş yerinde bir kadın vardı. durmadan "geliyor olacağım, hı hı, çeync ettirdim ben onları, kontakt kurdum cc ile" gibi şeyler söylüyordu. bir gün dışarıda telefonla konuşurken isteyerek kulak misafiri oldum. "taam siz yiyin ben geç geliyom" derken duydum. o an anladım ki bu lügat sadece mesai bölgesi içerisinde duhul ediyor bünyeye. arta kalan zamanlarda yine salı pazarı, yine metrobüs içi hayat...

  • yıllardır çizgisini bozmadığı, tutarlı olduğu tek bir konu var: kadınlara karşı işlenmiş suçlardan keyif alıyor.

    geçmişinden gelen müthiş bir kompleks olduğuna eminim.

  • hızlıresim - imgur

    biletlerin iki tanesi yeğenlerim için.

    yaşları 5 ve 7.

    çocuk filmine geldik. (göbeklitepe bilmem ne)

    ödediğimiz para budur.

    şimdi serbest piyasa şudur budur diyerek kabahati bana atacaksınız biliyorum.

    evet haklısınız.

    ama pişmanım.

    bir daha asla.

    diyeceklerim bu kadar iyi günler.

    ek: yemek ve yol masraflarıyla birlikte 400 liraya dayandık. kızlar kanada'dan ziyarete gelmişlerdi. o yüzden kıramadım. bayağıdır dışarı çıkmıyordum. benim için de bir değişiklik olur diye düşünmüştüm... oldu.

  • twitter'da gördüğüm videodur. bu görüntüyü ve bilgiyi ilk kez görüyorum. şöyle denmiş: türk askerinin tatbikat esnasında hedefleri tam isabet vurduğunu görünce böyle seviniyor. sevinmesine kurban olduğum!

    o ilk anda yüzündeki gülümseme eliyle sevinmesi hani erkekler ağlamazdı

    link edit

    işte o tweet