hesabın var mı? giriş yap

  • kadın olur.

    bütün maskelerini çıkartır. ve sadece kadın olur.

    güçlüyü oynayan, mantığa tapan, kariyeri her şeyden üstün tutan, aşka inanmayan, kimseye güvenmeyen, herşeyi zamana bırakan, bir şeyleri yaşamak yerine sonunu hesap eden maskelerini çıkartır, salt kadın olur. aşık olmanın, olunmanın, istenilmenin, beğenilmenin, özlenilmenin tadını çıkartır. hesaplar , kitaplar, kurallar biter; her şeyden hatta insanın kendisinden güçlü olan tek duygu başlar, aşk.

    zaten hayatta iki mucize bir de gerçek vardır. mucizelerin ilki doğmak, diğeri aşık olmak. hepsini bozan tek gerçek de ölümdür. kaçınılmaz olan. ve mucizeler inananların başına gelir, gerçekler herkesin.

    çok kadın tanıdım hep aynı hataları yaptığı halde bir mucize bekleyen. aşka inanmıyorum diye bas bas bağırıp, kalbiyle aşkların en güzelini çağıran. çok kadın tanıdım ne istemediğini otuz, ne istediğini kırk yaşından önce çözemeyen. kırkında da bunlara nasıl nereden başlayacağını kestiremeyen. sadece gerçek bir adama aşık olan gerçek bir kadın bilir ne istediğini; her şeyi unutup o aşkı yaşamak ister. erkeğine teslim olup, acısıyla, hatalarıyla, pişmanlıklarıyla ve inanılmaz derinlikteki özel anlarıyla o aşkı yaşamak ister. dibine vurmak ister. bütün kimliklerinden sıyrılıp, annelikten, iş kadınlığından, evlatlıktan, yemek yapmaktan, bulaşık yıkamaktan, güçlü durmak zorunluluğundan sıyrılıp sadece kadın olmak, bunu her hücresinde hissetmek ister.

    bir kadın bir adama gerçekten aşık olursa; işte o zaman bir mucize olur. cennet dünyaya iner. cebinde cehennem saklı olsa bile.

    tanım; bir kadının bir adama gerçekten aşık olursa hissedeceği şeylerdir.

    (bkz: #30474124)

  • stres, akıllı telefon kullanımı ve iş/yaşam dengesindeki değişiklikler gibi faktörler sayesinde birçok kişi düzenli olarak önerilen minimum altı saatlik uykuyu alamıyor.

    danimarka, kopenhag üniversitesi'nde yürütülen bir araştırma, uyku düzensizliğinin diyet ile kilo verme çabalarını engelleyebileceği sonucuna ulaştı.

    daha önce yapılan araştırmalar, eksik ya da kalitesiz uykunun yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve atardamarlarda yağ birikimi gibi risklerii artırabileceğini gösterdiği için ekip, bunların kilo almaya etkisine odaklandı.

    vücut kitle indeksi 32'den yüksek olan, 18-65 yaş arasındaki 195 yetişkin ile yapılan çalışmada, katılımcıların tamamı, sekiz hafta boyunca, günlük 8.000 kalorilik sıkı bir diyete tabii tutuldu. katılımcıların bir yıllık uyku alışkanlıkları da izlendi.

    gecede ortalama altı saatten daha az uyuyan katılımcıların vücut kitle indekslerinin, altı saat ve daha fazla uyuyanlara göre 1.3 puan daha fazla yükseldiği görüldü. yine, yapılan anketlerde uyku kalitelerinden memnun olmadığını bildirenlerin vücut kitle indekslerinin, uyku kalitesinden memnun olduğunu bildirenlere göre 1.2 puan daha fazla artığı görüldü.

    çalışmanın lideri profesör signe s. torekov, bir çok kişinin önerilen uyku miktarını yakalamakta başarılı olamaması ve uyku sağlığının, kilo kaybı ile güçlü bağlantısı nedeni ile araştırmanın önemli olduğunu belirtiyor.

    çalışmada ayrıca, haftada en az iki saat egzersiz yapanların daha uzun ve kaliteli uyku uyuyabileceğine dair bulgular da görüldü.

    bu bize, egzersiz ile desteklenen diyetin, kaliteli bir uyku ve daha kolay kilo vermeye giden yol olduğunu gösteriyor. egzersiz hem yağ yakımı hem de uyku düzeni için kilit rol oynuyor. çalışma "obez yetişkinlerde uyku sağlığını iyileştirme" odaklı olsa da obezite tedavisi için de oldukça aydınlatıcı sonuçları göz önüne seriyor.

    kaynak: bbc science focus

  • yagmurummm - 1102598 - 22.02.2012 21:09:40
    ulan yatan kuponlari sobaya atmaktan evin içi hamam gibi oldu amk