hesabın var mı? giriş yap

  • "bi ortamda kız yoksa mizah vardır,eğlence vardır.çünkü erkekler kendini kasmaz,karizma yapmaya çalışmaz.doğal olurlar."

    30 kasım 2014 - 10:56
    tipsiz cingene cocugutipsiz cingene cocugu / alkislarla yasiyorum

  • attention! makyaj temizlemeye saatlerini harcayanlar, dünya paralar dökenler, tembel olanlar, yüzüne fazladan kimyasal sürmek istemeyenler. kendi temizleyicinizi kendiniz yapın. bilgi yüklü bir entrye hazır mısınız. özet geç piç diyenler için başlıyorum.

    öncelikle gerçekten temizlemenin ancak uygun bir temizleme jeliyle yıkayarak ve peeling yaparak olduğuna inanıyorum. (peelingi türk kahvesiyle yapmayı denediniz mi? süperdir) ancak sürekli yüz yıkamak cildi kurutur. ayrıca akşamları yüzümü yıkayınca uykum kaçıyor. (yıkamayı soğuk suyla bitirmezseniz gözenekleriniz açık kalır çünkü)
    benim aşırı hassas kuruya yakın ama her an sivilceye meyilli(?) ilginç bir cildim var. baya bi dermatolog ziyaret etmişliğim de vardır.

    aradığım temizleyici şu; akşam eve gelince beni yormıycak, makyajı tertemiz çıkarıcak, gözenekleri tıkamıycak, sivilce yapmıycak, durulamaya da gerek bırakmayacak. eğer senin de aradığın buysa okumaya devam et.

    bu anlamda favorim micellar makyaj temizleme suları oldu. birçok markasını kullandım. bazısı makyajı yeterince çıkarmadı, bazısı yüzümü gerdi, bazısı yağlandırdı vs vs. uygun olanlaraysa dünya kadar para döktüm. yine de hepisinin içinde dünya kadar koruyucu var ve durulamıyorsun. bu fikir hoşuma da gitmiyordu açıkcası.

    uzun zamandır internette yurtdışı forumları da dahil araştırıyorum. bunların hepsinin arka etiketlerini de tek tek inceledim. çoğunun içinde hint yağı, üzüm çekirdeği yağı, ayçiçek yağı, panthenol(b5 vitamini) ve gliserin var.

    hint yağı en temel maddemiz çünkü temizleyici ve antibakteriyel ozelliklere sahip. üzümçekirdeği yağı da sivilcelere iyi gelmekle beraber anti aging, sıkılaştırma, lekeler, nemlendirme vs vs özelliklere sahip. internetten yağları inceleyebilirsiniz.

    micellar yaparken iki ana yağ kullanıyoruz. hint yağını mutlaka kullanıyoruz ancak ikinci yağı seçmek size kalmış. ama bu arada yağlar taşıyıcı yağlar, uçucu yağlar diye ayrılıyor. yağları araştırmadan yağ seçmeyin. yağı nasıl seyrelticeğiniz ve hangi oranda seyrelticeğinizi iyice araştırp öğrenin.

    genel olarak hint yağı+ üzüm çekirdeği yağı ve hint yağı + ayçiçek yağı kullanıyor markalar temizleme sularında. bu yağlar her cilt tipine hitap ediyor. çok sivilce problemi olanlar için çıkarılan ürünlerin içinde de genellikle çay ağacı yağı da var(seyreltmeden kullanılmaz! tahriş eder). bunu da ekleyebilirsiniz 3. bir yağ olarak ama cildi kurutur söyliyim. bence sadece sivilcelere sürmek daha akıl karı.

    gelelim tarife;
    şimdi bize önce su lazım. medicalparktaki dermatoloğumun yatıp kalkıp önerdiği doğal maden suyu olabilir. (soda değil ama maden suyu! ve asiti gittikten sonra tabi) çiçek suları olabilir. ben gülsuyunu çok seviyorum özellikleri bana hitap ettiği için ya da gülsuyuna göre daha az kurutan lavanta suyu da çok güzel. burda şuna dikkat edin üzerinde "güllü su" yazmasın. otacının bile böyle ürünleri var saf gülsuyu olmayan. hangi marka olursa olsun okuyun %100 gülsuyuyu yazıyor mu bir bakın. (rossense ürünlerini severim) iki farklı suyu karıştırarak da kullanabilirsiniz.

    yağlarımı watsonsdan alıyorum. gliserin de watsonsda var. fiyatları 6-9 lira arasında değişiyor herbirinin. ben hint yağı ve üzüm çekirdeği yağı kullanıyorum. b5 (panthenol) vitaminini doa kozmetikten alıyorum ama b5 kullanmanız zorunlu değil. eczanelerde de var mıdır bilmiyorum.

    oranlarımız şu;
    yağlı cilt: % 70 üzüm çekirdeği yağı, % 30 kastor yağı (hint yağı) karışımı
    normal cilt: % 80 üzüm çekirdeği yağı % 20 hint yağı karışımı
    kuru cilt: % 90 üzüm çekirdeği yağı, % 10 kastor yağı karışımı

    seçtiğiniz suyu uygun bir şişeye koyun. sonra içine yukardaki orana göre yağlarınızı ekleyin. oranı mesela 5 çay kaşığı hesabıyla yapabilirsiniz. örneğin "%80 üzüm çekirdeği ve %20 hint yağı" oranı 4 çay kaşığı üzüm çekirdeği ve 1 çay kaşığı hint yağına tekabül eder.

    şişenizin büyüklüğünü bilemeyeceğim için size sallamasyon bir görsel ekleyeceğim;
    https://www.suslusozluk.net/…_1460229404_de708a.png
    (linkler kurbağa olursa diye görseldeki ürünün adını yazayım. garnier micellar çift fazlı kusursuz makyaj temizleme suyu)

    içine koyacağınız yağ oranı bu şişedekinin yarısından biraz az ya da en fazla bu şişedeki kadar olmalı. cildinizin kuru ya da sivilceye eğimli olmasına göre siz karar verin.
    ve bu şişedeki yağ kadar da gliserin koymalısınız. gliserin mucizevi bir maddedir. nem tutar yumuşacık yapar ama çok gliserin koyarsanız yapış yapış olur ve gözeneklerinizi tıkar. (ayrıca gliserinle makyaj sabitleyici yapabilirsiniz de google amcada "gliserin makyaj sabitleyici yapımı" yazıp aratın)

    varsa 1 çay kaşığı da b5 vitami koydunuz mu tamamdır. her kullanımdan önce çalkalayıp, yağlar yukarı çıkmadan pamuğa dökerek kullanabilirsiniz. temizleyicinizi buzdolabında tutun(ben bütün kremlerimi buzdolabında tutuyorum gerçi) uzun uzun yazdığıma bakmayın çok basittir yapması. ve elinizdeki 20 lira civarı para harcadığınız yağlarınızla defalarca kez temizleme suyu yapabilirsiniz.

    burda şöyle bir püf noktası var. mesela baktınız yüzünüzü sidiğinizde hafif geriliyor yüzünüz. o zaman hint yağını fazla koymuş olabilirsiniz. bir parça daha üzüm çekirdeği yağı koyun. baktınız gliserini fazla koymuşsunuz yapışkan bir his bırakıyor. kullandığınız sudan biraz daha ekleyin.

    bu tariften gliserini çıkarıp hint yağı+ zeytinyağı formülünü kullanarak göz makyajı temizleyicisi yapmakta da kullanabilirsiniz. internette de göz makyajı temizleyicisi tarifleri bolca var googledan da bakabilirsiniz.

    hem çok memnun olduğum için hem de sözlüğe vefa borcum için (sonuçta yıllardır yararlanıyorum) bu entryi kastım. ama ben şöyle birşey de biliyorum diyen varsa her zaman yeşillendirsin;
    (bkz: bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum)

    edit: öncelikle darüşşifa diye biryer var oturduğum yerde. yanınızda soğuk sıkım yağ yapıyor adamlar çekirdekten (tabi damlaaa damlaaa beklerken 1 saat sıkıldım ama olsun) yani eğer böyle biryer bulursanız saf yağ alın. ikincisi bu saf yağlar gözeneklerinizi tıkamasın yani seyreltmeden yüzünüzde kullanmayın. üçüncüsü de en son maden suyu ya da gül suyu ile yüzünüzü arındırın ve kreminizi öyle sürün. (dördüncüsü de bu kadar yazım hataları ve korkunç türkçesi olan bir entryi ben zamanında nasıl girmişim? sarhoş muydum acaba :( )

  • • 15.000.000 ~ 16.000.000 - saf halde capsaicin maddesi
    • 9.100.000 - nordihydrocapsaicin
    • 2,000,000 - biber gazı
    • 1,041,427 - bhut jolokia
    • 350,000 ~ 577,000 - kırmızı habanero
    • 100,000 ~ 350,000 - iskoç bonesi, habanero
    • 10,000 ~ 200,000 - jamaika acı biberi (rocoto), afrika kuş gözü biberi
    • 50,000 ~ 100,000 - tai biberi, malagueta, chiltepin, pequin biberi
    • 30,000 ~ 50,000 - cayenne biberi, tabasco biberi
    • 10,000 ~ 23,000- serrano biberi
    • 5,000 ~ 10,000 - mum biberi
    • 4,500 ~ 5,000 - anaheim biberi
    • 2,500 ~ 8,000 - jalapeno
    • 1,500 ~ 2,500 - rocotillo ve sriracha biberi
    • 1,000 ~ 1,500 - poblano biber
    • 500 ~ 2,500 - anaheim biberi
    • 100 ~ 500 - pimento ve pepperoncini biberi
    • 0 - tatlı dolmalık çan biberi

  • güzel bir doğal seçilim videosuydu. güçlü ve hızlı olan ayakta kaldı. zayıf ve ezik olan ise ayıklandı

  • çalıştığım yerde mutfak işlerine bakan bir ablamız var. yaklaşık 14 yıldan beri site içerisinde bir dairede kirada oturuyor. kirası geçtiğimiz eylülde 4.500 tl'den 7.500'e çıkmış. kendi söylemine göre mevcut sitede 20 binden aşağıya kira yokmuş.

    ev sahibi yaşlı bir çiftmiş. adam pandemi döneminde eşinin işsiz kalmasından dolayı 1 yıl zam yapmamış.

    gelelim meseleye...

    adam evini satmak istiyormuş. durumu anlatmış bunlara. bunlar da yokuş yapıyorlar çıkmamak için. evi almaya gelenler evi bu haliyle değil, uğraşmamak için kiracısız almak istiyorlar. dahası 16 yıllık kiracılık döneminde evi bırak boyatmayı, çivi bile çakmıyorlar. eve gelen alıcılar yaklaşık 300 binlik tadilat ücretini fiyattan düşmek istiyorlar.

    bu sabah ev sahibi adam arayıp rica minnet etti bu arsız köpeklere lütfen çıkın çok zor durumlar yaşıyorum diye. kadının girdiği halleri görmeniz lazım. burnundan kıl aldırmıyor! sonra kocasını aradı. kocası da dur sen bak ben napıyorum onlara dedi. kocası olacak ahlaksız da adamı arayıp çıkmak için 200 bin lira istemiş. adam da mecbur kabul etmiş. büyük sevinçle anlattı olayı ofistekilere. "nasıl ablacım iyi yaptık değil mi?" dedi bana. yaptığınız ahlaksızlık abla dedim. sapına kadar haksız olduğunuz bir davadan cebinize 200 bin lira koyacaksınız diye de ekledim.

    başladı işte ben şimdi taşınsam 20 bin taşınma, bilmem ne kadar depozito, bilmem kaç para kira falan...

    adamın sorunu değil ki bu sizin sorununuz ablacım. adam sadece sahip olduğu bir malı satmak istiyor ve başına gelenlere bak.

  • vergiyle alakası olmayan durumdur.

    1-zara ingiltere'de ve bulgaristan'da da vergi ödüyor.
    2-türkiye'de tekstil ürünlerinde vergi %8 iken ingiltere'de vergi %20 kaynak
    3-türkiye'de tekstil ürünlerinde vergi %8 iken bulgaristan'da vergi %20 kaynak

    kısaca bu fiyat farkının sebebi zara'nın kendini türkiye'de farklı konumlandırması, ulaşılması güç bir yere koyması ve açık açık türkiye'yi kazıklaması. çözüm üstteki arkadaşların da belirttiği gibi satın almamak.