hesabın var mı? giriş yap

  • bunu beğenmeyen, bunu eleştiren maldır. yemek ısmarladığınız kız böyle birşeyi ima dahi etse, onu orada bırakın. yemeği de önünden alın. (bkz: swh)

    amerikan filmlerindeki zengin sevgilileri arıyor arkadaş. daha çok bekler.

    böyle düşünen kızlara, bununla ilgili şu özlü sözü hatırlatmak istiyorum;

    prens'i bekleme, seyis'e razı ol, yoksa at'a kalırsın.

  • evalı hastalığına neden olduğu söylenen ve gerçekten de neden olduğu kanıtlanmış sigara tıngırdaçıdır.
    peki nedir bu evalı diyerek internet diyarında araştırmaya başladım. düz dünyacıların kanıt olarak youtube videolarını göstermesinin aksine ben bu araştırmamda doktorların açıklamalarını ve bilimsel makaleleri baz aldım.
    ilk olarak 2019 yılında tıp literatürüne giren bu hastalık amerikada ortaya çıkıyor ve hastalığa neden olan madde vitamin e asetatı olarak belirleniyor. vitamin e asetatının tüm esigara likitlerinde bulunduğu iddia ediliyor.
    burada aklımda ilk soru işaretleri belirmeye başladı. 1 yıllık bir esigara içicisi ve kendi likitimi kendim yapan biri olarak acaba bu asetat denen madde likitlerin ana bileşeni olan bitkisel gliserin ve propilen glikol maddelerinin içinde mi var diye araştırdım.

    cevap veriyorum: ikisinin içinde de böyle bir madde yok. peki bu madde neden likitlerde var olduğu iddia ediliyor sorusunu sorarak şu cevaba ulaştım: esigara yoluyla kafa bulmak isteyen bir grup illinoisli genç kenevirden elde edilen thc maddesinin kıvamını arttırmak için bu asetat bokunu likite karıştırıyorlar. (ya da bu şekilde hazır likit alıyorlar)
    sonuç ölümler ve evali hastalığı...

    her yıl düzenli olarak gündeme düşen esigara çok zararlı söyleminin altında yatan gerçek bu. istediğiniz kadar araştırın bu konuda çıkan haberlerde sürekli 2019, thc ve vitamin e asetatı ifadelerini bulacaksınız.

    sonuç: nikotin zararlıdır, bağımlılık yapar, sigara ve elektronik sigaradan gençleri uzak tutmak gerekir. esigara da masum değildir ancak 1 yıl öncesine kadar günde 1 paket sigara içen 45 yaşında kıçındaki kılları ağarmış biri için merdiven altı likit almamak, vozol denen aroma bombasından uzak durmak kaydıyla iyi bir alternatif olabilir.

    kaynakça

    1.

    2.

    debe editi
    ben de diyorum bir sürü mesaj geliyor diye. elimden geldiğince dönüş yapıyorum. gözümden kaçan olursa kusura bakmayın.

    ayrıca bağımlılığın her türlüsü kötüdür. bir şeyin elinizde emzik gibi durması bile hoş bir şey değil. bu cihazların az zararlı, çok zararlı olması konu değil, gençler lütfen esigara'dan da uzak durun. ben 25 yıllık alışkanlığımı bırakamayacağım için daha az zarar görmek için bu yola girdim. çok da memnunum. sigara'ya devam etseydim şimdiye daha büyük sıkıntılar yaşayacaktım.

    ek : vozol'la ilgili çok fazla soru geldi. vozol'la ilgili en büyük sıkıntı çok fazla aroma içermesi. aroma tek başına bile ele alınsa zararlı bir madde. bununla ilgili yapılan çalışmalar mevcut...

    ek2: vay efenim hangi cihazı kullanıyosun

  • bugun hurriyet te yayinlanmis prototip resimleri cadillac bls e aittir. benziyor felan degil bildigimiz bls lerin uzerindeki cadillac armalari siyah bantla kapatilmis, sagina soluna siyah batlar cekilmis. hatta yeni bls olmadigindan araclarin icindeki yipranmayi dikkatli bakarsaniz farkedersiniz. sahteciligin de kalitesi iyice dustu ya...

  • '' almanya'da aileler odanın kapısı açık olsa bile çalıp öyle giriyor. bizimkiler kilitli kapıyı zorluyor lan.''

  • surada yazilanlara bakiyorum da bu basliga yapanlar nasil yapmis, bize bi faydasi olur mu diye gelenlerin haline aciyorum. böyle bir derde düsmüs insana yapmayin, ayrilin, olmuyor biz yapamadik diyorsunuz. ayrilin nasil bir tavsiyedir? aldatilacaksiniz zaten, aldatin nasil bir tavsiyedir?

    sevmeyen adam böyle deli isine kalkisir mi? seviyor ki uzak mesafe iliskisi denen ömür törpüsüne bulasmis. ayni sehirde olunca cok asikken diyor musunuz; "ya biz bununla yapamayiz zaten, cok da asigim ama ayrilalim en iyisi"? ya da zannediyor musunuz ki aldatilmak sadece aldatilanla, yalnizca mesafeyle ilgili? aldatacak adam ayni sehirdeyken de yapiyor, firsatini bulunca da yapiyor. kendi karaktersizligi.

    belki hic uzak mesafe iliskisi yasamamis adam gelmis tavsiye veriyor, ayrilin gitsin diye. oldu cicim. demesi kadar kolaydi cünkü yapmasi. aldatin diyor, cok güzel bir seymis gibi.

    onun bunun dediklerine bakmayin, ölcün tartin kendinizi. yürümüyorsa belki gercekten bitmesi gerekiyordur, mesafeler yüzünden degil belki baska sebeplerden. yürüyorsa da ne mutlu size, mesafelerin bile araniza giremedigi bir insana asik olmussunuz; sabredin, sükredin.
    sabir iliskiye cok sey katar benim gözümde. sadece iliskiye degil, size de cok sey katar.

    bes yil ayri ülkelerden yürüttük biz iliskimizi. olmuyor degil, oluyor. evet zor, yanindan gecip giden ciftlere bakinca icin aciyor, telefon faturasi evden telekoma yol oluyor, bolca zamaniniz internette geciyor. ama sabrediyorsunuz, hepsi gecip gidiyor. sonu baslarken görünmese de o son geliyor, bir gün kavusuyorsunuz. bes yildir evliyiz, bir de her gün varligina sükrettigim bir tombik katildi aramiza. geriye dönüp baktigimda o uzun hasretlikleri degil, birlikte gecirdigimiz kisacik güzel zamanlari hatirliyorum simdi.

    istisnalar kaideyi bozmaz evet, ama sizin de o istisnalardan olamayacaginizi kim söylemis?

    2024 editi: bu yil 15. evlilik yildönümümüzü kutlayacagiz.
    tombigin kendinden 2 yas kücük bir kizkardesi oldu. kendisi de artik tombik degil, boyuma erismis bir delikanli :)

  • nitinol, şekil hafızası olan alaşım olarak nitelendirilmektedir. genel olarak eş atomlu ni (%50) ve ti (%50) yada eş atoma yakın nikel (%55) ve titanyum (%45) metallerinden oluşan bir intermetalik bileşiktir. nitinol 1962 yılında keşfedilmiştir. nol adı ise alaşımı bulan şirketin adından gelmektedir. naval ordnance laboratory.

    nitinolü şöyle düşünebiliriz. nitinolden üretilmiş bir arabanız olduğunu düşünün ve çok ciddi bir kaza yaptınız, arabanızda ağır hasar mevcut. sonra kocaman bir kap dolusu sıcak su alıyorsunuz ve arabanızın hasar alan bölgelerine bu sıcak suyu döküyorsunuz. sonuç, hiç kaza yapmamışçasına muazzam bir şekilde arabanız eski haline dönüveriyor.

    peki nitinol bu hareketini nasıl gerçekleştiriyor?
    bu hareketin en temel nedeni nitinolün kristal yapısından kaynaklanmaktadır. nitinolün atomlarının konumları yüksek ve düşük sıcaklıklıklarda farklılık göstermektedir. düşük sıcaklıkta esneme kabiliyeti fazla iken yüksek sıcaklıklarda kırılgandır. düşük sıcaklıklarda bir kuvvet uygulandığında çok çabuk şekil değiştirebilmektedirler. bu şekil değişikliği sonrasında ise yüksek sıcaklık uygulanınca kristal yapıdaki atomlar konum değiştirerek ilk hallerine geri dönerler.

    genellikle bu dönüşüm sıcaklığı 30 derecedir. ve 30 derece altındaki kristal formuna martensit denmektedir. ilk haline döndüğü formu ise östenit olarak adlandırılmaktadır. ayrıca bu dönüşüm sıcaklığı alaşım içerisindeki bileşelerin oranları ile de değişiklik göstermektedir. titanyum oranı ne kadar yüksek olursa dönüşüm sıcaklığı da onunla doğru orantılı şekilde artış göstermektedir.

    bu döngü maalesef ki sonsuz değildir. nitinol birkaç kez ilk haline geri dönme işlemini gerçekleştirdikten sonra fonksiyonlarını kaybetmektedir. bunun en büyük problemi kalp damarlarının açılmasını sağlayan stentlerde nitinolün bir süre sonra tam olarak eski haline dönmemesi ile sonuçlanmasıdır. bu engeli aşmak için ise science dergisinde yayımlanan araştırmada bilim insanlarının geliştirdiği nikel, titanyum ve bakırdan oluşan malzeme 10 milyondan fazla defa şekil değiştirmesine rağmen, kristal yapısında herhangi bir hasar meydana gelmemiştir.

    ayrıca massachusetts teknoloji enstitüsü ile singapur’daki nanyang teknoloji üniversitesi’nden araştırmacılar sadece metallerin bu özelliğe sahip olmadığını göstermiştir. seramik kolayca kırılabilen bir malzemedir. ancak geliştirilen yeni seramik malzeme hem esnek yapıda hem de hafızalı metaller gibi eğildikten sonra ısıtıldığında tekrar başlangıçtaki şekline geri dönebilmektedir. kırılmadan bükülen seramikler