hesabın var mı? giriş yap

  • hem kabin ekibi hem de yolcular için kötü bir durum.

    "pilotlukta ne var sanki, otoya takıp gidiyorlar" geyiği bu gibi acil durumlarda boşa düşüyor. artık pilotluk devrede...

    patlamaların sebebini henüz bilmiyoruz elbette fakat başlıkta yazıldığı gibi bence de compressor stall denen, bir nevi motor boğulmasından kaynaklanması muhtemel.

    uçağın kompresörünün blade denen kanatçık elemanları airfoil denen kesite sahiptir (bir yüzeyi ötekinden daha kamburlu). stall en basit tanımıyla bu kamburlu yüzeydeki akım ayrılmalarıdır.

    kompresördeki stall/surge durumunda yanma odasına yeterli hava gidemez. bu sebepten dolayı yanma odasında ani zengin karışım durumları olacaktır. gördüğümüz patlama benzeri şeyler muhtemelen bu yüzden oluşuyor.

    öte yandan bu stall/surge zımbırtısı yüzünden yanma odasında oluşan yüksek sıcaklıklar* yanma odası ve türbin elemanlarına zarar verebilir, şok yükleri diğer motor elemanlarına zarar verebilir; hatta stall denen birkaç kademeyle sınırlı boğulma surge'e döner yani tüm kompresör kademelerine yayılırsa bu sefer motordaki akış terse dönüp motoru durdurmaya kadar gidebilir.

    velhasıl çok ciddi bir durumdur compressor stall/surge.

    bunu önlemek için birçok sistem de mevcuttur tabii motorlarda. birkaç örnek vermek gerekirse; vsv (variable stator vane), vbv (variable bleed valve), multi-spool design vs. vs. gider... yani önlemi alınmış bir durumdur, fakat nahoş da bir durumdur tabii.

    sebep compressor stall ise sebepleri şunlar olabilir;

    - motor elemanlarında önceden hasar oluşmuş olabilir.
    - ani ivmelenme/geri ivmelenme olmuş olabilir.
    - uçak yan rüzgâra maruz kalmış olabilir.
    - motorda türbülanslı akış oluşmuş olabilir.
    - uçak ani manevra yapmış olabilir.
    - stall / surge önleme sistemleri arızalanmış olabilir.
    - (buna ihtimal vermiyorum tabii de) motorda buzlanma olabilir.

    bundan sonra eğer ki motorun egt'sinde aşırı yükselme tarzı bir durum olmuşsa -ki olması muhtemel- motorun ağır bir bakıma alınmasına ihtiyaç olabilir. dediğim gibi çok önemli bir mesele aslında bu. motor üreticisini de uçak üreticisini de uçak işletmecisini ve havacılık otoritelerini de ilgilendirir...

    ps: motor kompresörleri tasarlanırken en dikkat edilen şeylerden birisi kompresör çalışma marjı'nın belirlenmesidir. en verimli ve güvenli çalışacağı aralık burada belirlenir. bunu üstten limitleyen şey ise surge line'dır. görsel görsel

    herkese emniyeti uçuşlar dilerim efenim...

  • fotoşok falan değilse belliki bi veledin bi yarışma vs. çizdiği seçildiği ordan özdileğe kadar gelen resim ile yapıldığı iddia edilen aşağılamadır. kişisel fikrim, velet bulunup elinden ayağından yüzünden her yerinden öpülmelidir. ne de güzel anlatmıştır. ha bugün bu ablaların ardında durduğu demir parmaklık değil range rover audi fln ama ossun. kanımca parmaklık orda metafor. bugünün parmaklığı da pahalı arabaları. fikir güzel.

  • güzelliklerin içine kir, çirkinliklerin içine sevgi yerleştirilmiş miyazaki animasyonu. orman huzur verici cennetimsi görüntüsüne rağmen içerisindeki mantarlar ile insanı zehirleyebilir... ohmu'lar son derece çirkin böcekler olmalarına rağmen içlerinde güçlü sevgi barındırabilirler...

    çoğu filminde olduğu gibi bu filmde de ana karakterin kendine ait gizli bir mekanı vardır. burası kahraman salt huzuru bulduğu, kendisini dinlediği ve dinlendiği yerdir. buraya gitmek için gizli bir geçit, uzun merdivenler, sonu görünmeyen koridorlar vardır. karakterin iç dünyasının, hattaa sadece ona ait oluşu ve sadece kendisinin girebilmesi nedeniyle bu mekan bilinçaltının temsilidir.

    kirliliğin, zehrin, yokoluşun asıl nedeni böcekler -doğa- değil insanlardır.

  • geçen sene philip morris eğitimindeyiz. yaklaşık salonda 106 kız var, hepsi de podyuma çıkar gibi gelmiş. toplasan da 10 erkek var. hani tekelden sigara alırken aniden belirip "sigarayı kendinizi için mi alıyorsunuz" diyenlerden..

    eğitmen geldi, şöyle bi süzdü etrafı, erkek yok gibi bişi, şöyle erkekler bi parmak kaldırsın görelim yau dedi delikanlıları..

    yanımdaki erkek arkadaş da fazla sallamadı, e görsün canım ne o çocuk gibi triplerinde haklı olarak.

    arkadaki kız: hahah kaldırsana erkek değil misin hahaha
    arkadaş: kaldırdım ben, sen farketmedin.

  • ters ayakta yakalanmış, gözünüzle izleyin.

    edit: gelen hakaretler üzerine üşenmedim tekrar izledim ve sonuç olarak fikrim değişmedi. video'da açık bir göz aldanması var. buyrun kendiniz karar verin;

    http://i.imgur.com/nx1qcqg.jpg

    - 1. karede şut çekildiği anda kalecinin ters ayakta olduğu açıkça görülüyor,

    - 2. karede top ile kaleci arasındaki uzaklık, kalecinin yetişemediği veya yetişemeyeceği yine oldukça açık,

    - 3. ve son karede ise top kaleciyi geçtikten sonra kalecinin kolunu çektiği görülüyor. kalecinin ve topun paralel uzantılarına dikkat edin.

    edit2: volkan'ın benfica'dan yediği gol; https://youtu.be/bss3_dmb7k0?t=48

  • zombi saldırısı veya muhtemel bir nükleer holokost durumlarını tenzih ederek; halihazırda başvurulacak ilk teknolojidir. zira yapımı, seri üretimi ve parçalarının temini çok kolaydır * * . ayrıca am frekansları daha uzak mesafelere erişebilir. ayrıca uzun dalga bandı pek bilinmese de kıtalar arası radyo yayını ve iletişim aracı olarak kullanmak mümkündür. eski radyoları incelediyseniz, ki çoğu am bandında çalışır, dünyanın farklı şehirlerinin isimlerini kadranında görürsünüz.

    he birde felaket durumlarında ilk çöken şebeke gsm şebekesidir, ülkemiz doğal afet kuşağında olduğu için bu durumu halk olarak defalarca tecrübe edindik. en ufak bir deprem sonrasında bile gsm santralleri kilitlenmektedir. diğer bir deyişle am/fm radyo teknolojisinin henüz miadı dolmamıştır. gsm şebekesi olmadıktan sonra o akıllı telefonlarınız * telefonunuzda am/fm alıcı yoksa, o telefon oyun oynamak dışında bir işe yaramaz. tabi ona harcayacak elektriğiniz varsa.

    ha bu arada derseniz ki madem o lw ile am radyo bu kadar iyi neden kullanılmıyor? bunun sebebi günümüz multimedya taleplerinin * am bandına ayrılan band genişliğiyle karşılanamamasıdır. afet durumlarında yayını stereo dinlemesenizde olur. o yayını bulduğunuza dua edersiniz zaten.

    son olarak birçok kullanıcı am ile fm in farkını bile bilmezken frekans değişiminin sebebini anlamaması doğaldır. bunun nedeni ise doppler kayması olarak bilinir. onu açıklamayı da canım almıyor. birşey sıkmadan önce biraz okuyun öğrenin lütfen.

    edit: imla

  • allah, kimseyi bu duruma düşürmesin. keşke yaşayıp da savaşsaydın. şimdi oğluna birileri o pantolonu hediye eder. şov yapar. okulunda ilk hafta sürekli başı okşanır.
    ve sen, bir çocuğu babasız savaşmak zorunda bıraktığınla kalırsın.
    yine de kardeşimiz buraları okursa bilsin ki şimdi okuyup yükselmenin tam zamanıdır.
    pes etme sen sakın.

  • her gün yamaçtan tarlalarına ekine giden bi gelin-kaynana
    varmış.. iki adam gelinle kaynanayı gözlerine kestirmişler..bunları
    alıp kaldıralım, diye düşünmeye başlamışlar..bi gün, gelinle kaynana
    tarlaya giderken ortalığı yıkan bi ağlama duymuşlar..dinlemişler ki,
    kulübeden geliyor..çıkalım bi bakalım, demişler..gidip kapıyı
    çalmışlar... adamlardan biri açmış..

    kaynana:
    "hayırdır" demiş "ne oldu ? "
    adam demiş ki:
    "cenazemiz var...buyrun içeri"
    gelin kaynana içeri girmişler...giriş o giriş...!!!! adamlar
    işlerini halletmişler.. neyse..gelin kaynana evden çıkmışlar..

    gelin sormuş:
    "ana be, naapcaz şimdi ? "
    kaynana cevap vermiş:
    "valla gelin seni bilmem ama ben yedisine de gelicem kırkına da sevaptır...