hesabın var mı? giriş yap

  • arabadan anlamayan erkektir. herkesin böyle bir uzmanlığı olmak zorunda mı amonyum karbonat? sen annenle ev eşyası bakmaya gitsen "bak bak daha ev eşyası bakamıyor" mu diyeceğiz?

    ağır zırva.

  • eğer gece ağrılarım yoksa,
    vücudum uyuşmamışsa uyuyabilmişsem;
    gece mide bulantısıyla uyanıp kusmamışsam, sabah yemek yiyebilmişsem…
    aynaya baktığımda saçlarım varsa ve kaşlarım kirpiklerim.
    ne çok şeye sahibim?

    ne çok şeye sahibim.
    bu dünyada su içerek aldığım kemoterapi ilaçlarını atmam gereken fakat bir yudum su içemediğim, çünkü midemin almadığı zamanlar da yaşadım.

    normalliğin, rutinin sihrine hep inandım. ancak standart donanımlara sahip her insan gibi düzgünce uyuyup uyandığım dağınık saçlı sabahlarımı çok özledim. çok özledim.

    bir sabah kanser oluyorsunuz ve söylendiğiniz tüm normalleriniz hastanenin camlı vitrininde unutulmuş kurumuş bir çiçek gibi solup gidiyor.

    kemoterapiye gittiğim günlerde hastanenin camlı vitrininde, sevinçle yollanmış ama sahibine ulaşamadan solmuş çiçekleri her gördüğümde aklıma kendim geliyor.

    kendime not: yaşamanın kolay olmadığı bu hayatta en önemli şey kendimim. vitrinimdeki çiçekleri asla soldurmayacak, kendimi asla söndürmeyeceğim.

  • pardon da şaka mısınız kabataş erkek lisesini yazmamak ne demektir? ben beş tane okul yazıyorum, sıralama size kalmış:
    kabataş erkek lisesi:110 yıllık tarihi bir okuldur. lgs yerleştirme puanına göre en yüksek puanla alan 3. lisemizdir. boğazın kenarında, ortaköy'de yer alır. binası tarihi feriye saraylarıdır. bünyesindeki almanca bölümünde üç alman hoca barındırır. ingilizce bölümünde ise bir native speaker vardır. eğitim dili türkçedir. öğretmenlerinin çoğunun doktorası vardır veya halihazırda yapmaktadırlar. ayrıca çoğu öğretmeninin yayınlanmış kitapları vardır, gazetelerde köşe yazarlığı yapmaktadırlar, televizyonda program yapanları dahi vardır. okulda yaklaşık kırk civarı öğrenci kulübü vardır ve hepsi aktiftir. en samimi okul olduğunu söyleyebiliriz. ayrıca ciddi bir kurum kültürü vardır. camiasına baktığımızda kabataş mezunlar derneği, kabataş erkek lisesi eğitim vakfı, beşiktaş kabataş eğitim vakfı en öne çıkan kurumlardır. beşiktaş jimnastik kulübü ile ortaklığı vardır. beşiktaş'ın kendini feshetmesi durumunda tüm malvarlığı kabataş erkek lisesi eğitim vakfına geçecektir (allah korusun). ayrıca hali hazırda kuruluş aşamasında olan bir beşiktaş kabataş üniversitesi de olacaktır.
    istanbul lisesi: 1884 yılında kurulmuştur. lgs yerleştirme puanına göre en yüksek puanla alan 2. lisemizdir. tarihi duyun-u umumiye binasında, cağaloğlu'nda yer alır. eğitim dili almanca-türkçe karmadır. sayısal dersler almanca, sözel dersler türkçe olarak verilir. bünyesinde alman matematik, fen, ingilizce, almanca öğretmenleri bulunmaktadır. öğrenci kulüpleri bakımından kabataş'tan geridedir. kurum kültürü vardır. camia olarak da ielev, mezunlar derneği gibi kuruluşlar vardır.
    galatasaray lisesi: kökeni 1481 yılına dayansa da esas kuruluşu 1863'tür. camia olarak en önde olan kurumdur galatasaray spor kulübü dolayısıyla. eğitim dili fransızca- türkçedir. fransız ve türk hocalar bünyesindedir.
    robert kolej: eğitim dili ingilizcedir. abd'ye bağlıdır.
    5. olarak hem cağaloğlu anadolu lisesi hem kadıköy anadolu lisesi yazılabilir. benim şahsi sıralamam:
    1- kabataş erkek lisesi
    2- istanbul erkek lisesi
    3- galatasaray lisesi
    4- robert kolej
    5- cağaloğlu anadolu lisesi
    6- kadıköy anadolu lisesi
    edit: fen liseleri kesinlikle iyi okullar değillerdir. zira fen liseleri sadece olimpiyat-ders-bilim ekseninde öğrenciler yetiştirmektedir.

  • başlık: beyler mısır piramitlerine gitmeyin bi bok yok

    1. olur da gidecek olursanız diye diyorum gitmeyin yani değmez.

    4. @1 ne olmasını bekliyodun yarraam. firavun çıkıp "selamünaleyküm" mü diyecekti.

  • geri satma taahhüdü ile bankalar arasında kağıt alma olayıdır. a bankası kağıt satmak istemektedir. b bankasının ise elinde fazla para vardır bi tarafıma sokup da bekletmiyim hem de merkez bankasına boşuna komisyon ödemiyim paramı saklaması için der ve elindeki likidi a bankasına verir. örn kağıt için 100 lira ödediyse bunu 102 lira olarak geri alır.

    ps. banka mülakatlarında tiplerini beğendikleri adaylara yönelttikleri kek sorulardan biridir repo ve ters repo

  • etrafta cocuklariniz varsa onlari alip pumaya atin. bu pumayi nispeten yavaslaticaktir. cocuklara gelince siz onlardan gene yapabilirsiniz ama onlar sizden yapamaz.

  • merve boluğur başlığına yazılamayacak kadar önemli bir durumdur.

    bütün illerde, yurtdışı temsilciliklerde ve kuzey kıbrıs türk cumhuriyetinde endişeyle takip edilmiştir.

  • bir twitter kullanıcısı tarafından ortaya çıkarılmış, henüz doğruluğu kanıtlanmamış iddiadır. algida'nın ingiltere ve türkiye'de satışa sunduğu twister isimli dondurmasında içeriklerin tamamen farklı olduğu ifade ediliyor. türkiye'deki twister'da yağsız süt oranı %1 iken bu oran ingiltere'de %13'e tekabül ediyormuş. aynı şekilde meyve püresi oranı türkiye'de %0,4 iken ingiltere'de satışa sunulan üründe %11'miş. twit şurada

    böyle bir farklılık doğruysa, yani algida türkiye'de çok daha sağlıksız formülasyona sahip ürünler piyasaya sürüyorsa büyük rezalet. söz konusu rezalette sadece algida firmasının değil, bu bariz farklılık içeren formülasyona okey veren bizdeki yetkilerin de payı var elbette.

    edit: konu genel hatları itibariyle şununla ilintiliymiş. (bkz: aynı ürünün türkiye'de daha kalitesiz olması) (bkz: türkiye'de ürünlerin kalitelerinin düşmesi)

    edit 2: konuyu gündeme getiren kullanıcı gıdadedektifi'dir. emeğe saygı açısından ismini paylaşmam söylendi. şahsım adına ben de teşekkür ediyorum gösterilen çabalar için.

    algida konuyla ilgili bir açıklama yapmış. onu da paylaşmak boynumuzun borcudur. link

    edit 3: uzman birisinin görüşleri şu şekilde. paylaşmakta fayda gördüm. (bkz: #91287805)