hesabın var mı? giriş yap

  • nasıl bir kaleciyse amk artık. adam defans oyuncusuna pas verdikten sonra pas alabileceği boş alana doğru hareketleniyor. şu adamın yaptığını bu sene galatasaray'da orta saha adamları yapmıyor. varın siz düşünün aradaki farkı.

  • ara ara yaptığım eylemdir. eğer bir kirlilik, zahmet yaratmıyorsa nesi yanlış ve rahatsız edici bulunuyor anlam veremedim.

    mesela giriyorum migrosa, kipaya dolanırken susuyorum, su aldıysam içiyorum. sıcaktan tansiyon sıkıntısı olduysa bir ayran patlatıyorum. ramazan değilse bunun nesi yanlış çözemedim.

  • hayatta işimizi kolaylaştıran bazı temel noktalar vardır. zaman kaybetmemizi engellerler.

    mesela atalay demirci'yi komik bulan adamla mümkünse mizah konuşulmamalıdır.
    mesela yıldırım demirören'in başarılı bir spor yöneticisi olduğunu düşünen adamla ekonomi, yöneticilik, liderlik falan konuşulmamalıdır.
    serdar ortaç dinleyen adamdan film tavsiyesi bile alınmaz mesela, gönderdiği şarkıyı dinlemek şöyle dursun.

    ve steven gerrard'ın efsane olduğunu reddeden adamla bir kelime daha futbol konuşulmaz. ayıptır, zaman israfıdır. değmez.

    edit: iş bu entry steven gerrard başlığındaki en beğenilen entry olması sebebiyle ekşi sözlükteki varıp varabileceğim en üst kariyer noktası olmuştur. ilk defa böyle bir şey için mutlu olmamı sağlamıştır. sebebi için;

    (bkz: #25831756)

  • bu gruptaki en büyük mantık hatası, solistinin adının fatma olması. fatma diye rockçı mı olur lan!?

  • haber

    video

    düzce ziraat odası başkanıdır. israil'den gelen tohum ve fideleri yerlere saçarak tepki göstererek: "bundan sonra satmayacağız" demiş. peki israil'den tohumların getirten kim süper zekalı arkadaşım? reisin olmasın? yerli tohumu yasaklayan kim?

    bizim insanımız balık hafızalı hakikaten.

  • "altin kalpli adam"
    milliyet

    "altin yurekli adam"
    hurriyet

    "altin"
    haberturk

    "hukumete darbe plani"
    sabah

    "hukumete darbe plani"
    star

    "hukumete darbe plani"
    yeni safak

    "hukumete darbe plani"
    aksam

    "hukumete darbe plani"
    takvim

  • kendi arabasıdır, en doğrusunu kendi bilir. bozuluyorsanız ya da sigarasız duramam diyorsanız arabasına binmezsiniz olur biter.
    kimse sizin dumanınızı da tribinizi de çekmek zorunda değil.

  • "'eğer bana üç kişiyi çalımlayıp 30 yarddan liverpool'a nefis bir gol atıp tribünleri ayağa kaldırmak mı, dünya güzelini yatağa atmak mı diye sorsanız karar vermesi çok zor olurdu. şanslı biri olarak her ikisini de yaptım. ama birini 50 bin kişinin gözleri önünde''

    "yedi tane miss world ile yattığım söyleniyor ama rakam yanlıştır. doğru rakam dörttür. üçünü reddettim "

    (bkz: george best)

  • yakın gelecekte osmanlıcalarını da göreceğimiz çocuklar.

    kimseyi seyreylemedim ben
    zat-ı aliyenizden daha evla
    kimseye meşk eylemedim ben
    zat-ı aliyenizden müstesna

    (bkz: asdhashdha)

  • sigara sektörü için,
    -hemen hemen bütün sigaraların harmanları birbiri ile aynıdır. ayni firma içi fiyat farkı ithal tütün oranına göre belirlenir.
    -zam zamanı firmalar kar etmek için stok yaparlar, bunun için bazı özel zamanlarda bayilerde sigara bulmak zorlaşır. çünkü bayi de kendi kar etmek için stok yapar.
    - sigara yükte hafif pahada ağır bir ürün olduğundan ve satış elemanları yüklü miktarda nakit para ile dolaştıklarından sigara arabaları yüksek risk altındadır. çoğu firma gps ile araçlarını takip eder, eleman bir yerde gereğinden fazla durursa ya da route dışına çıkarsa kontrol sağlanır. bu kural bayisi, tanıdığı, akrabası tarafından route'u dışına çağrılıp saldıraya uğrayan ve hayatını kaybeden çalışanlardan dolayı titizlikle uygulanır . aynı nedenle araçların farklı noktalarında hem kamera hem de en az iki tane olmak üzere panik butonu vardır.
    - firmalar bayilere koyulan stantlar için, kasaya olan konumlarına göre, ödemeler yapar. bu ödemeler 200-300 tl gibi gönül almalık olabileceği gibi 100.000 tl gibi yüksek tutarlara da ulaşabilir.
    -üst düzey yöneticiler genellikle sigara kullanmazlar.
    -kadınlara karşı genellikle ayrımcılardır.
    -sigaralar rafa gelmeden önce fabrikada özel bölgelerde bekletilir. tütünlerin istenilen tada gelmesi, tüketicinin alıştığı tadı bulması için bu süreç önemlidir. ancak yılbaşı gibi özel günlerde, fiyat değişikliği gibi tüketimi arttıran oynamalarda ya da paket değişikliği nedeniyle bu adım atlanabilir. bu da sizlerin dert yandığı tat değişikliğinin en temel sebebidir.
    -paketlerde bulunan maillere yazılan şikayetler cidden, büyük bir özenle okunur ve istek ya da şikayete göre aksiyon alınır.
    - koku yapmayan sigara yoktur. az koku bırakan sigara da yoktur. ne marlboro touch ne winston slender ne davidoff'un özel kağıdı sigara kokusunu engellemez. sadece sigaranın boyutu ve harmanlarda yapılan oynamalar hali hazırda sigara kullanıcısı olan kişilere daha soft gelebilecek bi duman oluşturur. hatta türkiye'deki hemen hemen tüm fabrikalarda kullanılan kağıtlar aynı üreticiye aittir ve aralarında radikal farklılık yoktur.
    - sigara kağıdına baktığımızda gördüğümüz daireler yanma halkalarıdır. bu halkalar ile sigarayı içmeseniz bile belli bi sürede bitmesi sağlanır. kapitalizm ;) bu halkalar bildiğim kadarıyla sadece davidoff'larda yok.

    ay yeter tamam. düşündükçe bi sürü şey geliyor aklıma :) bu kadar yeter.

    edit: yazım yanlışı :)