hesabın var mı? giriş yap

  • ön edit: vatanseverler buraya tıklasın önce
    bizimkiler çocuk değil miydi? bunlar da kaçamaz mıydı? hanginizin ailesinde bir şehit, gazi yok? toprak ne zamandan beri korkarak, kaçarak kazanıldı?

    inglizler bu kadar seviyorsa hepsini alabilirler. ingilizce olarak yapıp kendi vatandaşlarını etkilemeye çalışsınlar.

    https://www.youtube.com/c/bbcnews/videos

    kendi sayfalarında oooh ne güzel olimpiyatlar falan var. eğlence. bize gelince kaçak propagandası. geç bunları. bizde artık yer kalmadı.

  • "instagram'da yarının programı: açılış - kahve - bulut - aynadan yansıma - kedi - yemek - ayak - konser bileti - batan güneş - kapanış"

  • çok acayip bir şey.

    7-8 dakikalık videoda yüzlerce insan görüyorsun, yüzlercesiyle göz göze geliyorsun ve şu anda hiç birinin hayatta olmadığını anlıyorsun. o en son karelerde mama yedirilen bebek bile kim bilir kaç sene önce ölüp gitmiştir. bir çoğunun yattığı yer bile belli değildir muhtemelen çünkü sokaklarda dans edip eğlenen bu insanlar 20 yıl sonra büyük bir nazi işgali yaşayacaklar. bir çoğu cephede ölmüş ya da cesedi sağa sola atılmış halde kaybolup gitmiştir. o keyifli sokaklarda çok kısa bir süre sonra insanların makinalı silahlarla bir birini avladığını düşününce üzülüyor insan.

    diğer yandan videoda 20. yüzyılın nasıl devrimci ve olağanüstü bir asır olduğu da görülüyor. şimdi artık eski bir teknoloji olarak görülen kamera teknolojisine insanların tepkisi, sokaklarda, meydanlarda uzaylı görmüş gibi toplanan kitleler. hayatlarında bir kez bile o kamerada kaydedilenlerin oynatıldığı bir ekran görmemişler ve muhtemelen göremeyecekler.

  • hayatın kendisini şaşırtmasına izin vermeyen adamdır.
    uçan inek mi gördü? uçsun abi, bana zararı olmadığı müddetçe uçsun, der ve yürüyüp gider.

  • pantalonun orijinal ütü çizgisi kaybolana kadar beklemiycen. o çizgi kaybolmadan ütüleyecen. bu birinci kural.

    ikinci kural, pantalonu, ütü tahtasına çok düzgün yerleştirecen ve önce ellerinle ütüleyecen. pantalon tahtaya iyice yapışacak böyle.

    üçüncü kural, pantalonun bir bacağını, pantalonun beline doğru kaldırıp yatıracan. önünde tek bir bacak kalacak.

    dördüncü kural pantalonun üzerine tülbent serecen. tülbenti kaldırıp o orijinal çizginin bele yakın yerde bittiği noktanın düzgün olup olmadığını kontrol edecen ve düzgünse, tam o noktaya, tülbentin üstünden başparmağınla basacan. başparmak basılıyken, pantalonu paçadan biraz daha gerdirecen ki, orijinal ütü izi belirginleşsin.

    sonra tülbent üstünden, paçadan bele doğru yavaşça ütüleyerek gelecen. bu arada başparmağın tülbent üstünden, orijinal ütü izinin bittiği noktayı sabitlemiş durumda olacak. kolumu o kadar açamam yani bi elimin başparmağı pantalonun beline yakın bi yere basılıyken, diğer kolum paçasına uzanmıyo dersen, dizden bele kadar bi ütüle, sonra dizden paçaya bi ütüle. mevzua parmak basacan yani.

    aynı işlemleri, 4 çizgi için de yapacan. bi de pantalon bacaklarının birbirine bakan yüzünü ütülediğin gibi, dış yüzünü de ütüleyecen.

    küçük bir kaptaki suyla tülbenti ıslatıp sonra iyice sıkacan suyunu. onu demeyi unutmuşum. bi de ütü yüksek bi sıcaklıkta olacak.

    başparmağını yakmamaya da dikkat edecen tabii.