hesabın var mı? giriş yap

  • kısa yolla verilen kilo o yolun bitiminden hemen sonra size geri döner. aylardan şubat şimdi başlasak her ay 4 kilo vererek yaza kadar var ya üf ne biçim oluruz.

    ben şöyle yapıyorum o yüzden;

    abur cuburu kestiğimi, tuz ve şeker kullanmadığımı, hamur işini haftada ikiden çok yemediğimi ve meyveli soda, kola, gazoz vb gazlı içeceklerle bağlarımı koparttığımı, kızartmaların yerini fırın pişirmelerinin aldığını, yağa neredeyse küstüğümü belirteyim önce. neredeyse derken yemekler sıfır yağla olmuyor ayrıca belli bir miktar yağ girmeli bünyeye, olmazsa metabolizma çalışmaz ve kastan kilo kaybedersiniz.

    evde şeker rahatsızlığı olan biri olduğu için yemek saatlerimiz belirli, 10.30'tan önce kahvaltıyı bitirmemiz gerekiyor. o yüzden saat 8.30 gibi kalkıyorum sabah ve kalkar kalkmaz (yüzümü dahi yıkamadan, evet) ılık su içiyorum büyük bardakla.

    sabah nasıl ılık su buluyorum baş ucumda? bardağı peteğin üzerine bırakıyorum, evdeki sıcaklık derecesi düştükçe devreye giren ısınma sistemimiz sağ olsun ben uyanana kadar bir iki kere ısıtıyor o bardağı. soğuk su azıcık daha zor içiliyor o yüzden ılık. gün içinde su içmemek de size zarar verir, su alarmı indirdim günde 7 kere hatırlatıyor bana. su için, su önemli!

    su içtikten sonra kalkıp on-on beş saniyelik esneme hareketleri yapıyorum. maksat kan akışını hızlandırmak, vücuda miskinlik yapma artık uyandık olum! demek.

    sonra iki mandalin yiyip, haşofmanları çekip 1 saat tempolu yürüyüşe çıkıyorum.

    peki neden mandalin, anlatsam ya biraz? spor yaparken susuz kalmamanız için mütüş önemi olan bir meyve kendisi. seviyoz!

    havalar efsane soğuk olduğu için kat kat giyinip ninjalar gibi sadece gözlerim görünecek şekilde çıkıyorum evden ve yürüyorum.

    tempo için motivasyon önemli, güzel bir workout listesi açıyorum.

    1 saatlik yürüyüş sonrası -adım sayar kullanmanız da sizi motive eder hem de ne yaptığınızı takip edebilirsiniz benimki 6 bin küsür adım oluyor- eve gelip nike training club uygulamasından en en en en hafif egzersiz programını açıp 6 - 10 dakika arası yan lungedır yarım şınavdır tekrara dayalı sporumu yapıp duşa giriyorum. uygulama çok güzel ve ücretsiz. azıcık incelerseniz seversiniz, android ve ios'ta mevcut.

    bir dilim tam tahıllı ekmek, bolca salatalık - su oranı yüksek ve sıfıra yakın kaloride olduğu için tıkanana kadar yiyebilirsiniz-, haşlanmış yumurta, iki tatlı kaşığı kadar şekersiz reçel, şekersiz çay, iki üç zeytinden oluşan kahvaltımı yapıyorum. peynir ve domates sevmediğim için yemiyorum ama beslenme uzmanları peynir yağsız olduğu sürece karışmıyor istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

    öğle yemeği 12-1 arası ve protein ağırlıklı, saat 4- 4.30 gibi bir meyve; elma, ayva, portakal, 3 mandalin vs gibi, avucu tam doldurmayacak kadar sade leblebi çünkü meyve ile karnım kazınıyor ve sade kahve, akşam da 7 gibi ve sebze ile protein ağırlıklı. sulu yemek varsa iki öğünden birinde bir dilim ekmek daha yiyorum.

    alakasız saatlerde acıkırsam yoğurt yiyorum. sade yoğurt tadını sevmediğim için içine pul biber ve nane atıyorum. pul biber ve yoğurt yağ yakımına yardımcı. yaban mersini, greyfurt gibi yağ yakımına yardımcı besinleri yeme düzeninizde uygun yerlere yerleştirebilirsiniz.

    bu kısım hatun kişileri ilgilendiriyor; adet dönemi diyet için ıstırap doludur, tatlı krizleri içine meyve doğradığınız yoğurtlarla geçirilimeye çalışılmalı, kuru yemişlerabartmadan yemeli, geçmezse bitter çikolata ile durdurulmalı. sağlıklı abur cubular da yapabilirsiniz kendinize ama ben üşeniyorum, günde bir muz canınızı kurtarır. hem tatlı ihtiyacını giderir hem de sancıların şiddetini azaltır. potasyumu yüksek yiyecekler de sancıları azaltır mesela bulgur pilavı, yanına cacık oh mis!

    hayatımın hiçbir döneminde çok kilolu biri olmadım ama bu en başta yazdığım alışkanlıklarımdan kaynaklanıyor ve yukarıda anlattıklarım da kilo vermemde/ olan kilomu korumamda gerçekten etkili olan şeyler.

    girdiğim en uzun entari bu oldu sanırım. eyyorlamam bu kadar.
    edit medit:@jfpv ve @francescotottix sayesinde öğrendim artık spotify adımlı zımbırtısı yokmuş. ben burdan siliyorum da seni gönlümden silemezler piremses.....

  • mng kargo bugün sabah bana bir mail atmış.

    "kayıp kargo tazmin talebi için yapılan inceleme uygun bulunmamıştır."

    hiçbir gerekçe bile gösterilmedi.

    artık bu olay emsal niteliğinde. bu yazıyı burdan okuyan bir kuryenin kargonuzu çalmaması için hiçbir sebep kalmamıştır.

    tek kelimeyle rezillik. ne diyeceğimi bilmiyorum. aşırı sinirliyim.

  • işin uzmanlarının bu virüs hakkında "yazın etkisi azalır ama yok olmaz" tarzında bir görüşü var. üstelik biz yaza girerken güney yarım kürenin kışa girme durumu olacak. bu yüzden aşıdan başka bu virüsten tamamen kurtulmanın bir yolu yok. bu yüzden aşı çalışmalarının hangi aşamada olduğu konusunda sağlam bir araştırma yaptım. sizleri de bilgilendiriyim.

    virüsün aşısını 1 yıldan önce çıkarması beklenen şirketler.
    1- gilead sciences-abd
    virüsler konusunda dünyanın en iyisi olan, corona konusunda abd hükümetinin de desteğini almış, ilk corona aşısını çıkaracak şirket. aslında ebola virüsü için geliştirdikleri aşının içeriğindeki remdesivir denilen anti viral ajan, corona virüsünde de oldukça etkiliymiş. bu nedenden dolayı dünya sağlık örgütünün açıklamasına göre tedavi için en potansiyelli aşıyı çıkaracaklar.
    ek olarak, bu şirketi aklınıza iyi kazıyın derim. daha önce kuş gribi ve domuz gribinde de ilk aşıyı üreten şirket buydu. ayrıca hiv ve hepatit aşıları konusunda dünyada tekel halindeler.

    2-chugai pharmaceutical-japonya / roche-isviçre
    bu 2 şirketin romatoid artrit için beraber ürettikleri actemra adlı aşıda remdesivir bulunuyor. iran ve çin'de coronavirüs tedavisinde kullanılmış. kaynak1,kaynak 2. ayrıca 2 şirketin hisseleri de fırlamış durumda, galiba aşı işe yarıyor.

    3-curevac- almanya
    aşı çalışmalarına zengin yatırımcılarından(bkz: dietmar hopp) dolayı en fazla parayı ayıran şirket. trump'ın "abd için çalışın parası neyse verelim" teklifini reddetmişler.

    4- abbvie-abd
    aşının adı ritonavir. ancak çin'de yapılan testlerde pek sonuç vermemiş.

    5- suzhou zelgen- çin
    çin'in en büyük ilaç şirketinlerinden biri. aşının adı jaktinib. hakkında bundan daha fazla bilgi yok.

    6-vaxil bio- israil
    komplo teorisyenlerine gün doğdu. umarım bulurlar aşıyı.

    7-glaxosmithskline-ingiltere/clover bio-çin
    bu 2 şirket ortaklaşa bir aşı geliştiriyor. glaxosmithkline abd tarafından virüs konusunda destek görecek 7 şirketten biri.

    glaxosmith ve gilead dışında alttaki 5 şirket de trump'ın açıklamasına göre corona konusunda abd tarafından desteklenecekler. ancak preclinical aşamada oldukları için 1 yıldan önce aşıyı bulmaları çok zor.
    8-pfizer-abd
    9-johnson & johnson -ingiltere
    10-sanofi pasteur-fransa
    11- regeron-abd
    12- moderna-abd

    yukardaki büyük şirketler dışında dünyada birçok ilaç şirketi aşı için çalışıyor. tam listeye linkten bakabilirsiniz.

  • baya baya benimdir.

    küçükken sorarlardı mal gibi: "ne olcan bakim sen" diye.
    çocukluğun tüm umursamazlığıyla verirdim cevabımı: "hiiiçç"

    şu an tam olarak planladığım yerdeyim.

  • 31.05.2013 cuma : gitme oğlum ne işin var eylemde, ya bir şey olursa, hakkımı helal etmem bak

    01.06.2013 cumartesi: dün gittin yeter işte,daha yeni geldin eve, her gün her gün ne işin var, anarşist misin sen?

    02.06.2013 pazar: tamam git ama polise bulaşma. taksime git, orada kavga gürültü yok

    03.06.2013 pazartesi : nasıldı dün? işten sonra gidicek misin yine?

    04.06.2013 salı : akşam sen taksimdeyken biz de burada dışarıdaydık. görmeliydin ortalığı, gurur duyuyorum hepinizle. nebahat teyzenler bile vardı.

    05.06.2013 çarşamba : bugün tüm öğretmen arkadaşlar işe gitmiyoruz, taksime gideceğiz. akşam gelince ara beni

  • akşam eve gelince beyler makarna mı yiyelim patates mi sorusuna 45 dakika süren bir yanıt aldıktan sonra hiçbir şey anlamayıp 2 buçuk saat düşündükten sonra aç uyumaktır.

  • bu adamlar manyak, inanilmaz komik esprileri bulunuyor. eskiden olan joe fish modeline benzeyen bir surue sey yapiyorlar ama bunu cok iyi beceriyorlar. belli basli karakterlerin maceralarini izlerken gulmekten kirilip icerdigi vahsetten urperiyorsunuz. ama hepsi iyi bir zaman gecirmek adina duzenlendiginden dolayi anlayisla karsilamak lazim. her hafta yeni maceralar yayinlaniyor sitede. uye olup bunlar izlemek de mumkun ama flash gerektiriyor.